3.9.11

Άρθρο εφημερίδας Ελευθερία: "Από Δευτέρα κανονικά η εξεταστική"

Με συμβολική κατάληψη στην Περιφέρεια Θεσσαλίας (Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας) συνέχισαν χθες τις κινητοποιήσεις σπουδαστές - μέλη του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών (ΜΑΣ) ενάντια στην εφαρμογή του νόμου Διαμαντοπούλου.
Παράλληλα στο ΤΕΙ συνεχίζεται η κατάληψη από σπουδαστές με αποφάσεις των διοικητικών συμβουλίων των σπουδαστικών συλλόγων και των τεσσάρων σχολών ενώ νέα δεδομένα δημιουργεί η ομόφωνη απόφαση του Συμβουλίου του ΤΕΙ Λάρισας, σύμφωνα με την οποία η εξεταστική θα ξεκινήσει την ερχόμενη Δευτέρα χωρίς δυνατότητα αναπλήρωσης, με εξαίρεση τα μαθήματα των δυο προηγούμενων ημερών (χθες και προχθές).
Εξέλιξη που σημαίνει ότι από τη Δευτέρα η εξεταστική Σεπτεμβρίου ξεκινάει κανονικά και οι σπουδαστές θα πρέπει να αναθεωρήσουν την αρχική τους απόφαση σύμφωνα με την οποία κατέλαβαν την κεντρική είσοδο του Ιδρύματος μέχρι και τις 7 Σεπτεμβρίου προκειμένου να γίνει συνέλευση των σπουδαστών. Εάν οι σπουδαστές επιμένουν στην απόφασή τους αυτή, τότε θα χαθεί η εξεταστική περίοδος ή μέρος των μαθημάτων, εξέλιξη που σε καμία περίπτωση δεν ευνοεί τη συντριπτική πλειοψηφία των σπουδαστών που μετέφεραν μαθήματα για τον Σεπτέμβριο. Η απόφαση του Συμβουλίου έχει προκαλέσει τις αντιδράσεις των σπουδαστών αλλά το πιθανότερο είναι, αφού λήξει η κατάληψη, η συνέλευση να γίνει παράλληλα με την εξεταστική χωρίς δηλαδή να «χαθούν» μαθήματα.

ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΕΙ
Με αφορμή δημοσιεύματα το ΤΕΙ Λάρισας σε ανακοίνωσή του σημειώνει πως «η ομόφωνη απόφαση του συμβουλίου του ΤΕΙ Λάρισας της 2/9/2011 έχει ως εξής: "Λόγω της σύγχυσης που δημιουργήθηκε από δημοσιεύματα σε διάφορα blogs και ιστοσελίδες (όχι στην επίσημη ιστοσελίδα του ΤΕΙ/Λ) σχετικά με την έναρξη των εξετάσεων την 1 Σεπτεμβρίου όπως αναφέρεται στο ακαδημαϊκό ημερολόγιο και με σκοπό να μη χάσουν οι σπουδαστές την ευκαιρία της εξεταστικής του Σεπτεμβρίου λόγω παραπληροφόρησης, αποφασίστηκε η έναρξη των εξετάσεων να γίνει τη Δευτέρα 5/9 με το πρόγραμμα εκείνης της ημέρας. Τα μαθήματα της 1ης και 2ας Σεπτεμβρίου μετατίθενται στο τέλος της εξεταστικής. Από τη Δευτέρα 5/9 και μετά δεν θα υπάρχει δυνατότητα αναπλήρωσης των εξετάσεων που δεν θα πραγματοποιηθούν για οποιοδήποτε λόγο» καταλήγει η απόφαση.

ΜΕΤΩΠΟ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ
Χθες, σπουδαστές – μέλη του ΜΑΣ Λάρισας προχώρησαν σε συμβολική κατάληψη της Περιφέρειας Θεσσαλίας ενώ με ανακοίνωσή τους καταγγέλλουν τις άλλες παρατάξεις. Όπως σημειώνεται σε ανακοίνωση «το ΜΑΣ καταγγέλλει στους φοιτητές, τους σπουδαστές, τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα της Λάρισας τα παρακάτω γεγονότα που αποκαλύπτουν το ρόλο της κάθε ομάδας και παράταξης που δρα μέσα σε ΑΕΙ και ΤΕΙ. Η ΔΑΠ – ΝΔΦΚ (ΝΔ) που μαζί με τη ΠΑΣΠ (ΠΑΣΟΚ) στο ΤΕΙ Λάρισας όλα τα προηγούμενα χρόνια, έχουν διαλύσει τους φοιτητικούς - σπουδαστικούς συλλόγους και μαζί καταλήγουν τα αποτελέσματα των φοιτητικών εκλογών με κομπρεμί μεταξύ τους, αποφάσισε να κρύψει την ευθύνη του κόμματός της (ΝΔ) και τη δικιά της ως νεολαία του απαγορεύοντας να γίνουν γενικές συνελεύσεις των σπουδαστών τώρα στο ΤΕΙ. Να κρατήσει κλειστό το ΤΕΙ χωρίς τη συμμετοχή των σπουδαστών , για να μην ανοίξει η συζήτηση, να μην αντιμετωπίσει τους σπουδαστές ακριβώς επειδή έχει λερωμένη τη φωλιά της. Οι ψευτοδιαφωνίες της ΔΑΠ με το νόμο δεν έχουν να κάνουν με τα δικαιώματα των φοιτητών. Στην ουσία συμφωνεί με το νόμο, με την κατάργηση του ασύλου, τα δίδακτρα, την κατάργηση των συγγραμμάτων, την επιχειρηματική δραστηριότητα στη παιδεία. Η διαφωνία τους είναι στο ότι τους κόβει τα προνόμια πάνω στα οποία στήριζαν την εξαγορά, τον εκβιασμό και τα ρουσφέτια. Αυτά τα προνόμια ο νέος νόμος τα δίνει κατευθείαν στους επιχειρηματίες.

Αποκαλυπτική ήταν η κοινή στάση των παρατάξεων του ΠΑΣΟΚ (ΠΑΣΠ) και του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ (Ιός) στο τμήμα της Βιοχημείας. Ενώ η συντριπτική πλειοψηφία των φοιτητών που συμμετείχαν στη γενική συνέλευση πάνω από το 60% και στην πιο μαζική των τελευταίων χρόνων, ψήφισαν τα αιτήματα και τους στόχους πάλης που πρότεινε το ΜΑΣ, εκείνοι από το επόμενο κιόλας λεπτό προσπάθησαν με όλους τους τρόπους να μεταλλάξουν τα αιτήματα που ψήφισαν οι φοιτητές. Να φέρουν την απόφαση των φοιτητών στα στενά πλαίσια της μεταξύ τους συμφωνίας υπέρ της επιχειρηματικότητας στο Πανεπιστήμιο. Συγκεκριμένα έκαναν ό,τι μπόρεσαν να μη μπει στο πανό του συλλόγου το βασικό αίτημα που ψήφισε η γενική συνέλευση για κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δραστηριότητας στη παιδεία με το αστείο επιχείρημα που στην ουσία κατηγορούσε και όλους τους φοιτητές του συλλόγου ότι «… αυτά είναι ξύλινη γλώσσα»(!) Προχώρησαν παραπέρα. Ενώ η γενική συνέλευση είχε ψηφίσει τα συγκεκριμένα αιτήματα, προσπάθησαν να φτιάξουν μια διαπαραταξιακή ομάδα ανάμεσα στη ΠΑΣΠ και τον Ιό η οποία θα ξαναέβλεπε τα αιτήματα(!) και θα αποφάσιζε αυτή για διαφορετικά βάζοντας από κάτω την υπογραφή του Συλλόγου. Στην κινητοποίηση οι παρατάξεις αυτές έφεραν δικό τους κοινό πανό και με την υπογραφή του συλλόγου, με αιτήματα – συνθήματα που δεν είχαν ψηφιστεί στη γενική συνέλευση και πραγματοποίησαν μόνοι τους ξεχωριστή πορεία.

Αρωγό των παραπάνω παρατάξεων του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ είχαν τη γνωστή στη Λάρισα προβοκατόρικη ομάδα που βρίσκεται παντού και πάντα όπου κινητοποιείται η νεολαία και ξεβράζει οχετό ενάντια στο ΜΑΣ, το ΠΑΜΕ με μπόλικο αντικομμουνισμό. Τα πρωί της Πέμπτης η ομάδα αυτή βρισκόταν στην κατάληψη της Βιοχημείας και απείλησε σπουδαστή που συσπειρώνεται στο ΜΑΣ ώστε να μην κρεμάσει πανό στο κτίριο του τμήματος. Αμέσως μετά η ομάδα αυτή βρέθηκε... στο ΤΕΙ της Λάρισας, στη συνέλευση των καθηγητών και αφού εκθείασε την ΠΑΣΠ, ανακοίνωσε σε τοποθέτηση στην αίθουσα να μην τολμήσει κάποιος και πάει στο Συλλαλητήριο του ΜΑΣ. Αμέσως μετά βρέθηκαν... στο συλλαλητήριο του ΜΑΣ και κόλλησαν μαζί με την παράταξη του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ (Ιός) και την ΠΑΣΠ (ΠΑΣΟΚ) πίσω από το δήθεν πανό του συλλόγου φωνάζοντας συνθήματα όχι ενάντια στο νέο νόμο ή στη κυβέρνηση ή στο κεφάλαιο αλλά ενάντια στο ΜΑΣ, το ΠΑΜΕ και το ΚΚΕ» καταλήγει η ανακοίνωση.

πηγή εφημερίδα Ελευθερία 3/9/2011

57 σχόλια :

  1. re paidia to 8ema mas telika poio einai ta kommatika symferonta i ayta pou kapoioi apofasizoun eis varos mas? k ayto to tei lar giati panta apotelei tin poio asximi eksairesi? o agwnas einai synolikos! k de katalava poianou i gnwmi metraei akomi k panw stin eksetastiki? ti einai ayta mas apeiloune k psarwnetai? poio exei telika aksia na paroume ena xarti onomazomeno k kala ptyxio akomi k an mas podopatoune? i na agwnistoume gia ta dikaiwmata mas? de sas pistevw... ypotithetai exoume ti dynami na allaksoume to ayrio k se ayta eimaste oloi ena mi vrisketai akomi k twra aformes na katigoreite o enas ton allo k na dixazomaste. katalavete kati eimaste monoi mas se ayto to metwpo panneladiki i simaxia alla mono tvn foititwn! tin deytera den exoume eksetastiki exei symfwnithei k apofasistei. i eksetastiki einai nomizetai poio simantiki apo tin syneleysi pou prepei na parevrethoume oloi? synelthe te...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος3/9/11 12:09

    Des thes min beneis na grapseis katse exw kai fonaze oso goustareis kai agapas den diafono.Alla den exei kaneis kanena dikaioma na mou sterisei tin eukairia na grapsw kai na teleiosw kai propanton xwris na exei ginei sineleusi prota pou na exei apofasistei na kleisei.Antidimokratika metra sto SPITI SAS kai mono oxi se dimosia idrimata.TO tei tha anoixei,opios vrethei na pei to aditheto tha paei sto geniko nosokomeio larisas me anoigmeno kefali apla.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος3/9/11 12:20

    Εσύ ο ανώνυμος...είσαι χαζός?Δεν μπορείς να λες απ' την μια αντιδημοκρατικά μέτρα σπιτια σας και απ' την άλλη ότι όποιος διαφωνεί με την γνώμη σου θα φάει ξύλο....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος3/9/11 12:25

    Apo tin stigmi pou kapoios katapata tis prosopikes mou eleutheries opos na bw kai na grapsw nai re tha faei xilo.Epeidi me ta logia den katalabainoun ta komatoskila kai oi tebelarades!
    Ama sou aresei an den sou aresei min diavazeis tin grafw apla.Den se ipoxreono.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Χαλαρώστε λίγο. Δεν είμαστε στο γήπεδο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος3/9/11 12:30

    etsi re dikio exei to paidi...exoume to dikaiwma osoi theloume na grapsoume!!!epeidh merikoi brhkan thn eukairia na mhn diabasoun?dn mas endiaferoun ta kommatika kai ti lene metaksu tous...as sfaxtoun an theloun...alla ektos tei!!!!exoume k emeis dikaiwma,,,ante gt poly to trabhksate!!!xasame hdh duo mathimata alla toulaxiston tha ta dwsoume,,twra an xathoun alla dn mporoume na ta anaplhrwsoume..kai den EXOUME OLOI PLOUSIOUS GONEIS!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμος3/9/11 12:33

    Apo tin stigmi pou to simvoulio mas ekviazei me auton ton tropo autin tin adidrasi na perimenete apo tin pleiopsifia.Mono ta tebeloskula kai ta komatoskila tha epimenoun gia na parameinei kleisto.Pote den eitane mazi mas oi kathigites den einai kai i 1i fora pou ginete auto.To ipourgeio exei vrei ton tropo na mas apeilei.Ti na kanoume dld? Na min boume kai na min paroume ptixio (estw kai an einai kai ena aplo palioxarto xoris kamia axia)na petaxoume ta xronia auta sta skoupidia epeidi kapoioi exoune komatikes diafores?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ανώνυμος3/9/11 13:07

    Sofaki ti einai pio simantiko, h eksetastikh h ta party kata ti diarkeia tis xronias? Esy kai oi omoioi sou thelete kinigi gia na strwsete

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. k poios sou eipe oti anoikw se ayti tin katigoria agapite anwnyme? sto ptyxio eimai k xrwstaw ena mathima... k fysika exw diavasei alla de me noiazei protimw na diekdikisw ayta pou mou anoikoun... k gia na sas prolavw oyte oikonomiki anesi exw giati eipwthikan polla parapanw... eipa tin apopsi mou oyte apeilisa oyte tipota... k fysika den eimai yper tou na xathei i eksetastiki mono na anavlithei filoi mou opws tha smvei panneladika... den tha apologithw opws gia ta pistevw mou oute tha kanw diologo me kapoiys pou vriskoun eykairia na xaraktirizoun ena synolo me kommatika kritiria i me anousia alla k na milane gia ksylo i kinigi... etsi k allliws eimaste oloi aksioi tis moiras mas... xairete@

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ανώνυμος3/9/11 13:46

    ΠΑΙΔΙΑ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΩΝ ΕΤΩΝ.,ΑΝ ΔΕΝ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΤΠΤ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ..ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΑΝΟΙΚΣΟΥΝ ΤΑ ΙΔΡΥΜΑΤΑ ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΧΩΡΙΣ ΒΙΒΛΙΑ?ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΩΡΑ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΘΑ ΜΟΙΡΑΣΤΟΥΝ 15 ΕΚΑΤΟΜΥΡΙΑ TABLETS ΑΠΟ ΤΗΝ APPLE..ΜΗΝ ΣΚΕΦΤΕΣΤΕ ΜΟΝΟ ΤΟ ΠΤΥΧΙΟ..ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΠΤΥΧΙΟ.ΔΕ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΤΠΤ ΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΞΟΙΩΤΙΚΑ ΤΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ Κ ΤΑ ΤΕΙ..ΚΑΙ ΑΝΤ ΑΥΤΟΥ ΑΝΤΙ Ν ΑΣΧΟΛΗΘΟΥΝ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ ΚΑΘΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΜΑΛΩΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝ Η ΟΧΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ Η ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ..ΤΟ ΝΟΗΜΑ ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ?ΠΑΙΡΝΩ ΕΝΑ ΠΤΥΧΙΟ ΠΟΥ ΔΕ ΣΗΜΑΙΝΕΙ Κ ΤΠΤ ΓΙΑ Ν ΠΑΩ Ν ΔΟΥΛΕΥΩ ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΤΟΥ ΠΟΔΑΡΙΟΥ ΣΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ..ΑΛΛΙΩΣ ΣΤΟΝ ΟΑΕΔ..ΤΩΡΑ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΔΙΚΟΥ ΜΑΣ ΤΕΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΕΡΓΑ ΤΑ ΠΡΑΜΑΤΑ..ΜΕ ΤΟ ΕΤΣΙ ΘΕΛΩ ΚΑΙ ΟΙ 2 ΠΛΕΥΡΕΣ ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΝ..ΑΣ ΓΙΝΕΙ ΜΙΑ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΚΑΙ ΑΣ ΒΓΕΙ ΜΙΑ ΑΠΟΦΑΣΗ..ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΑ ΣΗΜΑΙΑΚΙΑ ΤΕΛΕΙΩΣΑΝ..ΜΗΝ ΔΙΝΟΥΜΕ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΓΙΑ ΜΑΣ..ΑΣ ΦΥΓΟΥΝ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΑΝΤΙΛΛΗΨΕΙΣ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΑ ΙΔΡΥΜΑΤΑ.ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΩΝ ΒΟΛΕΜΕΝΩΝ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ..ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΑΥΤΟΙ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ ΕΝΩ ΕΜΕΙΣ ΧΑΝΟΥΜΕ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ..ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΑ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ..ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΤΟΥΣ..ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΓΝΩΣΗ ΠΟΛΛΩΝ ΕΤΩΝ..ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ανώνυμος3/9/11 15:07

    Tote pigainetai na grapsete na perasete ola ta mathimata kai valte to ptyxio sto kwlo sas , etsi ki alliws i aksia tou tha einai san tou IEK

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ανώνυμος3/9/11 15:22

    Αληθεια καταλαβε κανεις τι αλλαγες θα γινουν με το νεο νομοσχεδιο? Απο βλεπω ελαχιστει , αδικο να χαθουν μαθηματα για αυτους που ειναι π.χ 20 εξαμηνο,ας τους δωσουν μια παραταση .
    Παντως με σπασμενα μουτρα θα μπουνε να γραψουν.Τοσα χρονια δεν χαθηκε ποτε μαθημα για λιγες μερες καταληψη.Δεν μπορει να μας εκβιασει κανεις οι περισσοτερες σχολες σε ολη την Ελλαδα θα μεινουν κλειστες μεχρι Τεταρτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ανώνυμος3/9/11 15:35

    Apo ti stigmi pou o k.Proedros exei tetoia stasi estrepse enantion tou kai ta atoma pou itan kata tis katalipsis. den ginetai na pernane tetoia metra k meis apla na ta dexomaste me skimeno to kefali gia na mi xasoume kapoia mathimata. Den ginetai na mas ekviazoun me auton ton tropo. prepei na eimaste enomenoi gia ola auta pou tha simvoun k ean xathei i exetastiki tha eimaste zimiomenoi oloi. As mazeutoume oloi tin deutera gia ti sineleusi

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ανώνυμος3/9/11 15:48

    Την δευτερα στις 11 γινεται Γεικη συνελευση....
    Οσοι γραφουν στις 8 ομως τι γινεται?(γραφω και εγω).....Και τι φτενέ τα παιδια που γραφουν την Δευτερα και ενημερωθηκαν σημερα?Να παμε να γραψουμε ΤΙ; την Δευτερα με μια μερα διαβασμα?ΕΛΕΟΣ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. deutera anoigoume kanonika...katalipsis na kanete meta tin eksetasikoi..koumanto sto tei den kanoun 50 Dapites...koumanto kanoun oi fitites..deutera anoigoume kai opia miopsifia atistathi uparxi kai i methodos tou sakatematos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ανώνυμος3/9/11 15:58

    kai poios sou eipe esena oti tin apofasi gia katalipsi tin pirane mono oi dapites? simfonoun polloi anexartiti foitites.. an ginei meta tin exetastiki tha xasoume to 6mino. exei oristei panelladika mexri tis 7 k etsi tha ginei. h lete na piasei mono to tei larisas?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Ανώνυμος3/9/11 16:05

    dhladh simfona me ta torina dedomena ....8a ginei sineleush th deutera kai tote 8a par8oun oi apofaseis;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. 300 βουλευτές κάνουν κουμάντο όχι 50 δαπήτες,σ όλα τα τει της χώρας μετέφεραν την εξεταστική τους μια βδομάδα μετά εμείς μόλις πέταξε ο κόκορας μια μαλακία μαζευτήκαμε σαν τα γατάκια,αμα αύριο μεθαύριο με την εγγραφή στο νέο εξάμηνο μας ζητάνε και 6000€ ας σκύψουμε το κεφάλι,τει λάρισας Α.Ε θα γράφει πάνω στο πτυχίο,πραγματικά δεν πρόκειται να πάμε ποτέ μπροστά γιατι δεν είμαστε ενωμένοι κ εμένα 5 μαθήματα μου έμειναν αλλα τι να το κάνω το πτυχίο όταν θα έρχεται ο άλλος απο το ιεκ που κολοβάρεσαι 2 χρόνια και θα με ταπώνει.Ας σκύψουμε το κεφάλι λοιπόν και να κάνουμε στοματικό στους νταβατζήδες μας,θα παρακαλούσα να μην γίνουν υβριστικά σχόλια,

    εργαζόμενος φοιτητής ηλεκτρολόγιας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Ανώνυμος3/9/11 16:50

    τι γινεται τωρα.... αρχιζειη εξεταστικη απο δευτερα και τις 2 μερες που χαθηκαν τις δινουμε στο τελος ή θα αρχισει την πεμπτη κανονικα....οποιος ξερει ας απαντησει ευχαριστω....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Ανώνυμος3/9/11 17:11

    Πιστεύω πως πλέον είναι θέμα τιμής να συνεχιστεί η κατάληψη μέχρι την Τετάρτη.Προσωπικά χρωστάω 2 μαθήματα που τα δίνω Δευτέρα και Τρίτη,αλλά είμαι διατεθημένος να τα θυσίασω και για την επόμενη γενιά αλλά και για να δείξω ότι δεν ανέχομαι από κανέναν εμμετικές απειλές του στυλ της ανακοίνωσης του Δ.Σ.
    Δόξα το Θεό δεν ανήκω σε καμία παράταξη.
    Ωστόσο δεν μπορώ να σκέφτομαι μόνο τον εαυτό μου όταν βλέπω να γίνονται τόσες αδικίες εις βάρος μου και εις βάρων των παιδιών μας.
    Αν καταφέρουμε να αποβάλλουμε από μέσα μας το και να σκεφτούμε περισσότερο το ,τότε αυτήν η χώρα μπορεί κάποια στιγμή να πάει μπροστά.
    Και τελικά,η αναβολή δεν θα βλάψει καμία σχολή υπό κατάληψη Πανελλαδικά.Γιατί εμείς να είμαστε η εξαίρεση και να δεχτούμε μια τόσο φασιστική απόφαση όπως αυτήν του Δ.Σ?Τόσο πρόβατα είμαστε πια και δεχόμαστε ότι μας πλασσάρουν?
    Και παιδιά,μην τσακώνεστε μεταξύ σας!Αυτή τη στιγμή είναι το τελευταίο πράγμα που χρειαζόμαστε!Αυτός ήταν και ο σκοπός τους άλλωστε όταν έβγαλαν την ανακοίνωση,να βγούν αυτοί λάδι και να μας κάνουν να φαγωθούμε μεταξύ μας!Διαίρει και βασίλευε!Αυτό που χρειαζόμαστε αυτή τη στιγμή είναι να είμαστε ενωμένοι και να αφήσουμε τα προσωπικά μας προβλήματα απ'έξω.Αν είμαστε ενωμένοι,μπορούμε να καταφέρουμε πολλά πράγματα.Μπορούμε να τους δώσουμε να καταλάβουν πως αυτοί που κάνουν κουμάντο εκεί μέσα είμαστε εμείς και όχι αυτοί!!Με τη διχόνοια ποτέ κανείς δεν κατάφερε τίποτα.Με την ενότητα όμως μπορούμε να καταφέρουμε τα πάντα!Δεν φταίει ούτε η ΔΑΠ ούτε η ΠΑΣΠ ούτε κανένας από εμάς για ότι γίνεται.Το ψάρι βρωμάει απ'το κεφάλι.Βάλτε τα με τον βασιλιά και όχι με τα πιόνια του.Αυτός είναι και ο σκοπός εν τέλει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Ανώνυμος3/9/11 17:13

    *Αν καταφέρουμε να αποβάλλουμε από μέσα μας το ΕΓΩ και να σκεφτούμε περισσότερο το ΕΜΕΙΣ,τότε αυτήν η χώρα μπορεί κάποια στιγμή να πάει μπροστά.*

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Ανώνυμος3/9/11 17:27

    paidia...oloi mazi katalhpsh thn deutera..k gw ena mathima exw!den tha mas kanoun o,ti goustaroun!k tha dothei k paratash...siga ti tha pathoun gia mia ebdomada?enan tropo exoume na diamartirithoume!den tha ka8hsoume me staurwena ta xeria!
    *g*

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Ανώνυμος3/9/11 17:30

    Nai sigoura stin katalipsi oti peite re otan tha tin xasoume tin exetastiki tha erthw se esena na zitisw lefta gia na zw apo edw kai pera na xereis etoimase ta check !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Ανώνυμος3/9/11 17:30

    Συμφωνω απολυτα μαζι σου!Και εγω 6 μαθηματα εχω για πτυχιο αλλα ειμαι υπερ της καταληψης οπως ημουν και το 2006 οπως ημουν και το 2000!Το μελλον μας ανηκει μην το χαρισουμε και αυτο σε αυτους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. μιλάνε πολλοί λές και μόλις πάρουν το πτυχίο τους μετα τελείωσαν,οικογένεια δε θα κανουν παιδιά δε θα κάνουν όταν θα μας ρωτάνε τα παιδιά μας θα λέμε ''α παιδί μου είχα 1 μάθημα για πτυχίο τότε σιγά μη μ ένοιαζε'' αλλα καλά σε κάνουν ρε Έλληνα βάλε 20€ το ποτό κ 3€ την βενζίνη + 10.000€ το εξάμηνο και μετά θα λέμε το γνωστό ''ε αφού έτσι είναι θα τα πληρώσουμε'' στο ισραηλ και στο πακιστάν αρχίσανε να ξυπνάνε κ εμείς στήνουμε κώλο στους εκβιασμούς του κόκορα,ΜΟΝΟ στο δικό μας τει γίνεται αυτό πουθενά αλλού

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Ανώνυμος3/9/11 17:54

    gtp apla.pws ginete pada ke sto diko mas to tei epikrati pada sinxisi ke burdelokatastasi...imaste gia klamata apla..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Ανώνυμος3/9/11 18:00

    στο τει θεσσαλονίκης οι ωρομίσθιοι το είχανε κάνει κατάληψη καμιά 2-3 βδομάδες και πήραν τα λεφτά τους και ντεμεκ τα παιδιά θα χάνανε το εξάμηνο,πιο νωρίς απο εμάς τελείωσε η εξεταστική τους στο δικό μας το τεί κάνανε μια μέρα κατάληψη πήραν τα @@ τους όπως ήταν αναμενόμενο κ μετά ερχόταν να μας κάνουν μάθημα και κλαιγόντουσαν οτι είναι απλήρωτοι,τυρόγαλα ε τυρόγαλα καλα σας λένε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Ανώνυμος3/9/11 18:06

    Esi pou les gia tyrogala eisai kai POLI vlakas omos e.Pios xerei apo pio katsikoxori eisai kai bikes edw na vriseis tin poli pou se filoxenei sto tei.Den sou aresei mazepseta kai fige apo tin larisa.
    Kai ti sxesi exoume emeis san poli me tin thessaloniki kai tous oromisthious tou ekei TEI den borw na to katalavw kai ti sxesi exei i apergeia ton oromisthion me tin larisa.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Ανώνυμος3/9/11 18:23

    Όντως άκυρο εντελώς το σχόλιο.
    Πράγματι φίλε αν δεν σου αρέσει η λάρισα μπορείς να την κάνεις το συγκεκριμένο σχόλιο υποτιμά εσένα κ όχι την λάρισα η τους λαρισαίους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Το επίπεδο μας σαν φοιτητές φαίνεται στα σχόλια εδώ... Τυρόγαλα,ξύλο, σακατέματα, καραγκιόζηδες, άτομα να δηλώνουν απερίφραστα πως συμφωνουν με καταλήψεις του 2000 δηλαδή ήταν ακόμα φοιτητής πριν 11! χρόνια και αν τον ρωτήσεις θα σου πει εργαζόταν... Και ο βασιλάκης καίλας ηταν λούστρος αλλα πήρε πτυχίο Ιατρικής. ΕΜΕΙΣ κύριοι ούτε για λούστροι δεν κάνουμε, είμαστε μια προβατώδης, αγράμματη, τεμπέλικη νεολαία που απλά δεν σκέφτεται ποτέ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Ανώνυμος3/9/11 18:43

    Kalou kakou as erthoun kai ta MAT thn Deytera !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Ανώνυμος3/9/11 18:54

    Οχι φιλε μου το 2000 δεν ημουν φοιτητης!Ημουν μαθητης!Τοτε ηταν ο Αρσενης που μας εκανε να βγουμε στους δρομους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Πάντως για να δείτε πως περισεύει η υποκρισία απο όλους μας. Φωνάζουν οι μέν για το άσυλο και τις ακαδημαικές ελευθερίες. Προφανώς η κλωτσοπατινάδα σε αυτούς που θέλουν να δώσουν και τα κλωτσομπουνίδια σε όσους θέλουν κατάληψη είναι στα πλαίσια των ακαδημαικών ελευθεριών, της ανταλλαγής των αποψεων, της Δημοκρατίας. Ε αδέρφια?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Ανώνυμος3/9/11 18:58

    Nai re... Na ginei katalipsi gia na organonei h dap kai h pasp party na vgazoun ta komatoskila xartziliki apo ta pota.. Eiste teleiws provata mwre?

    Enas tipos parapanw eipe gia pakistan kai israil. Profanws den exei idea ti leei kai ennoei syria kai livuh. Ekei file, o laos ekane ntou se stratopeda kai oplistike gia na polemisei. Esy kai oi filoi sou oi katalipsies to mono ntou pou tha kanete einai stis kafeteries. Koproskila

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Ta MAT Deutera na erthoun sto TEI na dosoume eksetaseis kai meta an goustarete kommatoskilla-provata tis DAP-PASP-KNE kante oses katalipsis thelete...emeis theloume na paroume ptuxio TORA GIATI ARKETA SAS ANEXTIKAME......Eiste 50 makakes kai kanete koumanto se 5000 fitites..koumanto kanei i pliopsifia makakes..kante katalipsi sto domateio tou mpampa kai tis mamas sas kai tis adelfis sas..sto TEI kanoume oti leei i pliopsifia dimokratika..ANTE GEIA kommatoskilla

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Ανώνυμος3/9/11 19:54

    egw lew na fwnaxume tin hatsune miku ti deutera na pi kana tragudaki

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Ανώνυμος3/9/11 20:03

    ΠΑΙΔΙΑ ΤΟ ΠΑΛΙΚΑΡΙ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΠΤΥΧΙΟ,ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗΝ ΚΑΝΕΤΕ ΚΑΤΑΛΗΨΗ!ΜΑΛΛΟΝ ΤΟΥ ΤΕΛΕΙΩΣΕ ΤΟ ΧΑΡΤΙ ΥΓΕΙΑΣ...!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. ΟΛΟΙ ΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΘΕΛΕΤΕ ΚΑΤΑΛΗΨΗ, ΚΑΝΤΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΣΑΣ.ΟΣΟΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ ΠΟΛΥ ΑΠΛΑ ΘΑ ΠΑΝΕ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Ανώνυμος3/9/11 20:33

    Την Δευτέρα Γενική Συνέλευση για να αποφασίσουμε! Παιδιά ο αγώνας μπορεί να συνεχιστεί στους δρόμους! Να φτιάξουμε ένα ανεξάρτητο μπλοκ φοιτητών και να κάνουμε κάθε μέρα συγκέντρωση στην νομαρχία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Ανώνυμος3/9/11 20:37

    Μπορεί το άσυλο να καταργείται, αλλά τα ΜΑΤ δεν θα μπορούν να εισέρχονται όποτε θέλουν στα εκάστοτε Ιδρύματα. Χρειάζονται και την άδεια του Πρύτανη. Ποιος όμως θα παίρνει την ευθύνη για αιματοκύλισμα;

    Όπως δείχνουν τα πράγματα η σχολή είναι κλειστή μέχρι την 7η του Σεπτέμβρη, όπως και όλες Πανελλαδικά. Την Τετάρτη θα δούμε τι θα γίνει. Μην τρώτε κουτόχορτο η εξεταστική δεν πρόκειται να χαθεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. Ανώνυμος3/9/11 20:42

    Mazeuteite oloi tin Deutera to proi na petaxoume exw apo to tei tin mourga kai ta kathizimata ton kommatikon parataxeon.EXW APO TO TEI TA KOMMATOSKULA! Nai sto dikaioma tou kathena na grapsei kanonika ta mathimata tou!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. Ανώνυμος3/9/11 21:14

    αδερφέ και εγώ δύο μαθήματα θέλω. Αλλά δεν θέλω να πάρω ένα πτυχίο που είναι ισότιμο με το ΙΕΚ. Εκτός αν μερικοί απο εδώ πιστέυουν ακόμα στον μύθο του ΑΤΕΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. Gia auto aurio to prwi prin tis 8:00 to prwi tha prepei na mazeutoume kosmos gia perifrourish ths katalipseis mexri tin wra tis genikis sineleusis gia na sizitisoume gia ta themata pou mas apasxoloun.Prepei na mazeutei kosmos oposdipote.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. Μιλάτε λίγο πιο κόσμια. Δεν είναι γήπεδο εδώ να λέει ο καθένας ότι του κατέβει στο κεφάλι. Ηρεμήστε και μην ξεφεύγετε από το θέμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. Ανώνυμος4/9/11 12:57

    Άραγε πόσοι από εσάς που έχετε αναρτήσει σχόλιο έχετε διαβάσει τι ακριβώς αναφέρει ο νόμος πλαίσιο? Θά ήθελα πολύ να μάθω.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. Ανώνυμος4/9/11 13:48

    Elpizw na eidate oti kaneis den einai me to foititiko kinima paleuoume enan xameno agona.Oi kathigites bgalane exw tis oures tou pali.Anoixte to kai grapste kanonika afiste tous na kanoun oti katalavenoun autoi!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. Ανώνυμος4/9/11 13:49

    Δεν έχουν βγάλει όλοι οι καθηγητές την ουρά τους έξω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. πως γινεται οι περισσοτεροι να χρωστουν 1-2 μαθηματα και να θυσιαζονται για εμας που ειμαστε νεοι.. μπραβο ρε παιδια! 4 χρονια τι κανατε; εμεις θα κατσουμε περισσοτερο στο τει. αφηστε να διαλεξουμε εμεις τι θελουμε. αν ειναι ετσι να ερθουν στον αγωνα μαζι μας και αυτοι που εχουν παρει το πτυχιο αφου γινεται κωλοχαρτο και για αυτους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49. Ανώνυμος4/9/11 13:52

    Nai ok kirie kathigita signomi an se ethixa.To symvoulio tou tei tin ebgale kathos kai oi pritaneis ton panepistimion pou epimenoun gia anoixta panepistimia.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  50. Ανώνυμος4/9/11 13:57

    Οι πρύτανεις δεν είπαν πως δεν συμφωνούν με κινητοποιήσεις, ούτε και οι καθηγητές. Οι περισσότεροι δικοί μας καθηγητές απλός δεν γνωρίζαν καν το νομοσχέδιο.

    Μπορούμε να κάνουμε κατάληψη παράλληλα με την εξεταστική, να επιτρέψουμε δηλαδή μόνο την πραγματοποίηση της εξεταστικής. Μπορούμε επίσης να κάνουμε κινητοποιήσεις έξω από το ΤΕΙ. Αλλά αλιώνεστε στην κατάληψη. Η οποία ειδικά στο ΤΕΙ μας (ειδικά όμως) δεν έχει αντίκρυσμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  51. Ανώνυμος4/9/11 14:17

    TIN DEUTERA THA EIMASTE OLOI EKEI N KRATISOUME TIN KATALIPSI MEXRI TIN WRA TIS SYNELEYSIS..DEN MASAME OUTE M APEILES OUT ME TIPOTA KATALIPSI EWS OTOU IKANOPOIITHOUN TA AITIMATA MAS

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  52. Ανώνυμος4/9/11 14:29

    Kala caplocker min masas den se anagkase kaneis na masiseis apla tha anoixeis to tei na grapsoume kai esi katse kai perifrourise den se ebodizei kaneis oute prokeitai na se enoxlisei.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  53. Ανώνυμος4/9/11 14:32

    OLOI AYRIO STI SYNELEYSI,PREPEI NA EIMASTE OLOI EKEI MAS AFORA OLOYS!
    MIA FORA RE GMT AS KANOYME KATI OLOI MAZI AS SYMFONISOYME SE KATI K AS AFYSOYME AP EKSO TA KOMMATIKA SYMFERONTA...
    I SYNELEYSI AYRIO THA GINEI THELOYN DN THELOYN KAPOIOI...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  54. Ανώνυμος4/9/11 14:36

    ο στόχος επετευχθη. Οι φοιτητές είναι διχασμένοι. Ας όψεται οι φοιτητές που χρωστάνει 2 -3 μαθήματα (όπως και εγώ) και θέλουν ένα πτυχίο ισότιμο με αυτό του ΙΕΚ. Τζαμπα τα ενοίκια και τα έξοδα ρεεε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  55. Ανώνυμος4/9/11 14:41

    paidia iremiste ligo kai dite ti simbenei giro sas..me to kalo na paroume oloi ptixio..to thema einai ti na to kanoume...?den exei kamia aksia..kai an bgeite kai ligo pros ta ekso stin agora ergasias tha deite pleon pos theloun atoma me gnoseis kai xoris ptixio giati poli apla dn to plironoun to ptixio.anti na skefteste to ptixio sas mono skefteite kai to meta. an skefteste pos teleionete kai xestikate gia to ti tha ginei meta me tis sxpoudes ton allon eiste gelasmenoi...meta erxonte pio diskola.agonisteite gia ena kalitero abrio eite eiste mesa sti sxoli eite oxi.kanenas den exei to dikaioma na mas sterisei tin eksetastiki.i eksetastiki tha ginei kai den mporei kanenas pritanis na mas pei an tha grapsoume kai pote.emeis apofasizoume.ta mathimata eginan kanonika to proigoumeno 6mino opote exoume kai meis dikaioma na grapsoume.to thema einai na eimaste enomenoi kai na paleboume gia ta dikaiomata mas mazi.kai stin teliki an kanenas mas den ithele tis paratakseis as kaname kati.apla tis afiname na iparxoun kai na kanoun koumanto.oute ego tis thelo.alla den kaname kai tipota.den anika pote se kamia parataksi kai oute tha to kano.alla aftos o agonas prepei na einai pera apo paratakseis.thelo na telioso me aksioprepia ti sxoli mou kai na exo sta xeria mou ena xarti antaksio ton xronon pou fitisa.kai fisika na mporo na anagnoristo epagelmatika kai na exo ti douleia pou mou aksizei me ta lefta pou mou aksizoun.o agonas aftos den ginete mono gia ena 6mino...alla gia mia kaliteri zoi gia mas kai ta paidia mas.oso afora tis apiles pou eksapolionte edo mesa...siga min ferete kai ton mpampa sas na mas kanei nta...stamatiste na skefteste san 10xrona kai deite pos edo krinete oli sas i zoi.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  56. Ανώνυμος5/9/11 00:20

    as mas pei kapoios ti akrivos tha ginei na kseroume an xreiazetai na taksidepsoume gia larisa

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  57. Ανώνυμος5/9/11 14:35

    kai emeis pou grafoume thn tetarth ti kanoume? tha ginei h eksetastikh kanonika thn tetarth? kai kati allo to mitrwo tha einai anoixto? parakalw as mou apanthseis kapoios.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ!
Μην χρησιμοποιείτε κεφαλαία και κατά προτίμηση ούτε Greeklish! Επίσης για να μπορείτε να συζητείται πιο εύκολα αποφύγετε την επιλογή Ανώνυμος και κάντε χρήση της επιλογής Όνομα/Διεύθυνση url

Κακόβουλα σχόλια, υβριστικά, spam ή που θίγουν πρόσωπα θα ΚΑΤΑΡΓΟΥΝΤΑΙ χωρίς καμία προειδοποίηση!

Διαβάστε τους όρους χρήσης του blog εδώ

.