3.9.11

"Αννούλα, άκου τον πόνο της Γιαννάκου και ρώτα τον Αρσένη τι σε περιμένει"

Το μήνυμα εστάλη. "Αννούλα, άκου τον πόνο της Γιαννάκου και ρώτα τον Αρσένη τι σε περιμένει"! Το χθεσινό φοιτητικό συλλαλητήριο στα Προπύλαια είχε παλμό, με τα συνθήματα των χιλιάδων διαδηλωτών που συμμετείχαν να δίνουν τον τόνο των αντιδράσεων ενάντια στο νόμο-πλαίσιο: "φυσάει κόντρα σε ΑΕΙ-ΤΕΙ, αυτός ο νόμος - πλαίσιο θα ανατραπεί". Οι καταλήψεις εξάλλου, εξαπλώνονται με ρυθμούς... επιδημίας και ήδη η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας έχει αρχίσει να ανεβάζει πυρετό από τα "εγκαίνια" των κινητοποιήσεων.


Οι καταλήψεις σχολών σε ΑΕΙ και ΤΕΙ μέχρι χθες το βράδυ έφθαναν τις 207 δηλώνοντας ξεκάθαρα τις προθέσεις του φοιτητικού κόσμου για συνέχιση και κλιμάκωση των αντιδράσεων. Παρά τις απειλές της υπουργού Παιδείας Α. Διαμαντοπούλου για απώλεια του εξαμήνου λόγω των κινητοποιήσεων, οι συνελεύσεις των φοιτητικών συλλογών σε όλη την Ελλάδα έστησαν το δικό τους "μπλόκο" με άρωμα απο τις μεγάλες εκπαιδευτικές κινητοποιήσεις του 2006/07. Η ημέρα της Πέμπτης, άλλωστε, έκανε για όλο εκείνο το διάστημα τους επιτελείς του υπουργείου Παιδείας να... ιδρώνουν λόγω των δυναμικών επαναλαμβανόμενων εβδομαδιαίων διαδηλώσεων, κάτι που, όπως φαίνεται, διατηρείται έντονα ακόμη στη συλλογική μνήμη των φοιτητών.


Συλλαλητήρια πραγματοποιήθηκαν χθες και σε άλλες μεγάλες πόλεις της Ελλάδας, όπως στην Πάτρα και τον Βόλο, ενώ σήμερα είναι προγραμματισμένη η διαδήλωση στη Θεσσαλονίκη. Στην τελευταία, χαρακτηριστικό είναι ότι ακόμη και στη Νομική Σχολή του Αριστοτελείου, η διοίκηση της οποίας αρνήθηκε να μεταθέσει την εξεταστική, όπως έκαναν τα υπόλοιπα τμήματα, υπερψηφίστηκε χθες απο τους φοιτητές το πλαίσιο της κατάληψης.


Στην Αθήνα το ραντεβού ήταν στις 12 στα Προπύλαια, όπου τα μπλοκ των φοιτητών από τις κατειλημμένες σχολές της Αθήνας έδωσαν δυναμικό "παρών". Η πορεία ξεκίνησε λίγο μετά τις 14.30, με τα συνθήματα κατά του νόμου-πλαίσιο να κυριαρχούν, πλάι σε εκείνα ενάντια στο Μνημόνιο, το ΔΝΤ και την εργασιακή επισφάλεια, που βιώνουν ιδιαίτερα οι νεώτερες γενιές. Όμως, το μήνυμά τους ήταν σαφές: "Ούτε της σιωπής, ούτε της υποταγής, είμαστε η γενιά της ανατροπής" φώναζαν εκατοντάδες φοιτητές υπενθυμίζοντας πως "το ποτάμι πίσω δεν γυρνά". Η πορεία ακολούθησε το γνωστό δρομολόγιο μέσω της Ομόνοιας-Σταδίου προς το Σύνταγμα, όπου στάθηκε για λίγη ώρα μπροστά απο τον αστυνομικό κλοιό και τις κλούβες στα λουλουδάδικα φωνάζοντας συνθήματα. Κατόπιν, αποχώρησε μέσω της Παν/μίου ως τα Προπύλαια, όπου και κατέληξε χωρίς εντάσεις. Νωρίτερα, πάντως, πριν την έναρξη του συλλαλητηρίου, μικρή ομάδα διαδηλωτών είχαν εκδιώξει συμβατικό όχημα της ΕΛ.ΑΣ. με αστυνομικούς, που είχε σταθμεύσει στο οδόστρωμα της Πανεπιστημίου απέναντι ακριβώς από τα Προπύλαια.

πηγή: Η Αυγή

9 σχόλια :

  1. με το ζόρι να μαζεύτηκαν 3000. αυτές είναι οι δημοκρατικές πλειοψηφίες. Τελειώσατε κύριοι των κομματικών παρατάξεων. ΤΕΛΕΙΩΣΑΤΕ. ψάξτε αλλού για φράγκα και νταραβέρια πια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος3/9/11 11:33

    Αυτοί που είχαν μυαλό κατέβηκαν. Οι άλλοι κάτσανε στο facebook να γράφουνε βλακείες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. επειδή εσύ έχεις μυαλό και οι άλλοι όχι κάτσε στην σχολή καμιά 10ετία να την προσέχεις. η απάντηση σου δείχνει και πόσο δημοκρατικά σκεφτεσαι. εσυ είσαι ξύπνιος, οι άλλοι πρόβατα. Μπράβο ανώνυμε. Δηλαδή οι 100 που μαζεύονται κάθε φορα έχουν μόνο μυαλό,ε? Πες μου όμως με τι διαφωνείς να το συζητήσουμε (αν αξίζει, αφού δεν έχω μυαλό)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. επίσης το αννούλα άκου τον πόνο της γιαννάκου, που αναφέρεται στον πόνο μιας ανάπηρης γυναίκας δείχνει πως μιλάμε για το πιο σάπιο κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας. πιο σάπιο και απο αυτό που δεν ασχολείται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος3/9/11 12:19

    @xrixat στο άρθρο 16 αναφέρεται όχι στην αναπηρία της! Το δικό σου το μυαλό είναι βρώμικο όχι εκείνων...
    Αλλά ο καθένας ότι θέλει καταλαβαίνει!

    Δεν έθεσα ζήτημα μειοψηφίας ή πλειοψηφίας. Θέτω την άποψη μου για μια συγκεκριμένη περίπτωση. Το ότι κάποιοι δεν πάνε στις γενικές συνελεύσεις και δεν συμμετέχουν στις εκλογές σημαίνει ότι δεν ενδιαφέρονται και απαξιούν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Θες να μου πείς πότε έγινε τελευταία φορά γενική συνέλευση στο ΤΕΙ? γενική συνέλευση όμως όχι συνέλευση οργανωμένη απο παράταξη που να μην υπάρχουν άλλοι. Επίσης δεν βλέπω που εσύ βλέπεις το αρθρο 16 στον "πόνο της Γιαννάκου".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. και συνεχίζεις να μην λές ποια είναι τα προβλήματά σου με τον νόμο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ανώνυμος3/9/11 14:35

    Αναφέρεται στο ότι η Γιαννάκου και ο Αρσένης προσπάθησαν να περάσουν παρόμοια νομοσχέδια και βρήκαν το φοιτητικό κίνημα απέναντι τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. otan eprepe na kanoume katalipseis, eseis (emeis) koimosastan (koimomastan)... twra pia einai arga, poli arga gia to arthro.

    otan eprepe mono i pliroforiki ekane katalipsi sto tei/l. alla klassika, to tei/l mia zwi to mauro provato twn ellinikwn tei. panta anapoda...

    for the record, tote oi genikes sineleuseis itan foititikes k oxi kommatikes. opws kai oi katalipseis.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ!
Μην χρησιμοποιείτε κεφαλαία και κατά προτίμηση ούτε Greeklish! Επίσης για να μπορείτε να συζητείται πιο εύκολα αποφύγετε την επιλογή Ανώνυμος και κάντε χρήση της επιλογής Όνομα/Διεύθυνση url

Κακόβουλα σχόλια, υβριστικά, spam ή που θίγουν πρόσωπα θα ΚΑΤΑΡΓΟΥΝΤΑΙ χωρίς καμία προειδοποίηση!

Διαβάστε τους όρους χρήσης του blog εδώ

.