1.9.11

Μερικές γρήγορες ειδήσεις από την σημερινή συνέλευση...


Στη συνελευση που έγινε στις 10:30 και κράτησε μέχρι τις 1 παρά τέταρτο βρέθηκαν πάνω από 40 καθηγητές ενώ παρακολουθήσαν και συμμετείχαν στην συζήτηση και σπουδαστές. Ο αριθμός των σπουδαστών ήταν μεταξύ 40-60.

Στη συνέλευση ακούστηκε η αρχική απόφαση του Δ.Σ.  από τον πρόεδρο του ΤΕΙ, που έλεγε να μην γίνει δεκτή η αναβολή όσων μαθημάτων εξεταστικής χαθούν την Δευτέρα και μετά. Όπως φάνηκε το Δ.Σ. είναι αρνητικό σε κινητοποιήσεις.



Τελικώς καθηγητές και φοιτητές είπαν πως είναι καλό η Γ.Σ. να γίνει νωρίτερα ώστε να μη χαθεί πολύτιμος χρόνος, ώστε να ενημερωθούν αυτές τις μέρες σπουδαστές και καθηγητές για το νομοσχέδιο και την Δευτέρα στις 11:00 (νομίζω αυτή η ώρα ακούστηκε κυρίως) να γίνει μια Γενική Συνέλευση φοιτητών και ύστερα και των καθηγητών μιας και ουσιαστικά στη σημερινή οι καθηγητές δεν ψηφίσαν στο τέλος ώστε να γίνει τότε. Με αυτό το τρόπο ζήτησαν και από τον πρόεδρο να δείξει κατανόηση ώστε να συζητήσουν οι σπουδαστές για το νομοσχέδιο και έπειτα να γίνουν οι όποιες κινήσεις.

Τώρα από την άλλη εκπρόσωπος της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ επίμεινε πως η Γενική Συνέλευση έχει κανονιστεί για την Τετάρτη, και έχει οργανωθεί πανελλαδικά.Η αλήθεια είναι ότι ισχύει πως σε όλες τις σχολές έχει κανονιστεί εκείνη την ημέρα Γ.Σ. αλλά ο όρος πανελλαδικά είναι παραπλανητικός λιγάκι μιάς και στις άλλες σχολές έχει οργανωθεί από τις Γ.Σ..Το πρόβλημα εγκείται στο γεγονός ότι δεν υπάρχει αξιοπιστία από τους σπουδαστές/φοιτητές για την απόφαση αυτής της κατάληψης που όπως ακούστηκε και από έναν φοιτητή, έγινε βιαστικά χωρίς ενημέρωση και καμία συζήτηση. Όπως επίσης μάθαμε την απόφαση για την κατάληψη την πήραν ουσιαστικά όλες οι σχολές οι οποίες έιναι αυτοδυναμία της ΔΑΠ ΝΔΦΚ.


Αυτή τι στιγμή στο κέντρο της Λάρισας γίνεται πορεία για το νέο νομοσχέδιο. Υπάρχει το μπλοκ του Μ.Α.Σ. καθώς και το ανεξάρτητο μπλοκ του τμήματος Βιοχημείας που συμμετέχουν φοιτητές χωρίς παράταξη.

Στο σύνολο τους καθηγητές συμφώνησαν πως το νομοσχέδιο οδηγεί στην  ιδιωτικοποίηση της εκπαίδευσης. Πολλοί βέβαια δηλώσαν πως δεν έχουν διαβάσει το νομοσχέδιο και δεν έχουν ξεκάθαρη εικόνα(γιαυτό ζητήθηκε και αναβολή της συνέλευσης τους) ενώ δηλώσαν τα αρνητικά που έχει το νέο μοντέλο διοίκησης. Κάναν ρόλο για τον διαχωρισμό των ΤΕΙ που έκανε η υπουργός παιδείας μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου.

Οι καθηγητές δείξαν ότι ενδιαφέρονται για να μη χαθεί η εξεταστική και πληχθούν αυτοί που βρίσκονταί λίγο πριν το πτυχίο. (σύμφωνα με έναν ομιλητή το 90%  των ενεργών φοιτητών είναι υπό-πτυχίο). Τέθηκε φυσικά και το θέμα της εμβόλιμης εξεταστικής και από τους ίδιους τους καθηγητές προς τον πρόεδρο ώστε άμα χρειαστεί να μην χάσουν εξάμηνο οι υπό-πτυχίο.

Πολλοί φοιτητές που μιλήσαν δείξαν πως είναι υπερ των κινητοποιήσεων και ζήτησαν μια κοινή προσπάθεια μεταξύ καθηγητών και σπουδαστών. Αντίθετοι ήταν αρκετοί για το ότι η κατάληψη δεν συμφωνήθηκε από Γενική Συνέλευση και παρότι συμφωνούν με τις κινητοποιήσεις, θεώρησαν αντιδημοκρατικό τον τρόπο.


Σχετικά με την αναβολή εξεταστικής, με την πρώτη ομιλία του Κόκκορα καταλάβαμε πως η αναβολή θα γίνει ΣΙΓΟΥΡΑ για τις εξεταστικές σήμερα και αύριο. Έπειτα εφόσον τέθηκε να γίνει Γενική Συνέλευση την Δευτέρα, και ο πρόεδρος δεν έθεσε κάποια αντίρηση καταλαβαίνουμε πως και την Δευτέρα θα την πάμε αναβολή. Από εκεί και έπειτα πρέπει να περιμένουμε την Δευτέρα. Ο κ. Κόκκορας

40 σχόλια :

  1. Για τον λόγο ότι παρακολούθησα ένα μέρος της συνέλευσης, παρατήρησα πολύ αρνητικό τον Πρόεδρο και κάποιους λίγους καθηγητές γενικά πάντως μου φάνηκε ότι η πλειοψηφία των καθηγητών ενδιαφέρονται για να μην χαθεί η εξεταστική μας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος1/9/11 13:34

    Μπορείτε να αποσαφηνίσετε λίγο το θέμα της εξεταστικής? Όσοι παραβρεθήκατε, τι θα γίνει τελικά? Θα χαθεί η εξεταστική ή θα πάρει αναβολή?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος1/9/11 13:40

    τελικα μεχρι ποτε θα μεινει κλειστο το τει;κ τι θα γινει με την εξεταστικη;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος1/9/11 13:50

    Μια υπεύθυνη απάντηση παρακαλούμε! ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ 7Η ΤΟΥ ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ, τι Ίδρυμα θα παραμείνει κλειστό; Να ξέρουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. re paidia ego deytera dino 10 to proi ti tha ginei telika eimai k apo makria na ertho i oxi ... apanthseis pairnoume apo foitites k fhmes to tei de mporei na bgalei mia anakoinwsh kati episimo toulaxiston ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος1/9/11 14:06

    paidia to TEI tha parameinei kleistw mexri tis 7 tou minos, auto einai to mono sigouro.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Λοιπον παιδιά μόλις ενημερώθηκα για το τι παίζει. Η ημερομηνία της γενικής συνέλευσης φοιτητών παραμένει στις 7/9 ημέρα Τετάρτη. Αυτό που συνέβη είναι ότι αναβλήθηκε μετά από κάποιες ώρες συζητήσεων η σημερινή Γ.Σ. των καθηγητών χωρίς να έχει βγει κάποιο ουσιαστικό πόρισμα και ορίστηκε νέα ημερομηνία για την Δεύτερα 5/9. οπότε συνεχίζει κανονικά η κατάληψη μέχρι 7/9 και η γενική συνέλευση των φοιτητών θα πραγματοποιηθεί κανονικά την ίδια ημερομηνία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ανώνυμος1/9/11 14:19

    Καλα θα κανουν να ειναι ετοιμοι ετσι και χαθει εξεταστικη να βρουνε καραβι να φυγουνε γιατι θα παω στο τει με το δικανο απλα πραγματα τελος πια τα κοροιδα τα ιδια και το 2006 τα ιδια και τωρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. @Lefteris

    Γνωρίζω πως η ΔΑΠ είπε πως η συνέλευση θα γίνει Τετάρτη, αλλά από πολλούς συζητήθηκε και τέθηκε για να επισπευθεί και να πάει Δευτέρα στις 11 . και με βάση και αυτό τον γνώμονα έγινε η αναβολή της συνέλευσης των καθηγητών. Μέχρι Τετάρτη έχετε γεια βρησούλες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. nai re paidia alla otan uparxei kundinos na xathei oxi mono h eksetastikh alla to eksamino, gt den to kanoune deutera???
    kalo tha itan to blog na steilh allo ena mail ston Soulti bas kai bgaloume akrh!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Άμα υπάρχει μια καλή πλειοψηφία μπορούμε να το σφραγίσουμε για Γενική Συνέλευση στις 11.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ο Σούλτης δεν έχει σχέση με αυτό. Αυτοί θα κάνουν την δικιά τους συνέλευση. Και μερικοί προφανώς θα έρθουν και στη δικιά μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. @Νικος
    Ναι το 3ερω οτι συζητηθηκε απλα λεω πως εχουν τα πραγματα μεχρι στιγμης σε περιπτωση που αλλαξει κατι θα βγει ανακοινωση..!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ολίγα σχόλια:


    Λίγοι φοιτητές. Ειδικά για την πληροφορική, η οποία το 2006 συνέχιζε την κατάληψη αρκετές μέρες μετά την "ομόφωνη" απόφαση για να λήξει -χάνοντας έτσι αρκετά μαθήματα στην εξεταστική, περίμενα περισσότερη προσέλευση από τους φοιτητές. Και να πεις ότι 1η Σεπτεμβρίου έδιναν χαλαρά μαθήματα... Δυο μαθήματα της Γκαράνη, Φυσική 2 και Ανάλυση 2 είναι τουλάχιστον 200 άτομα που γράφουν. Έπρεπε να είχε περισσότερους φοιτητές


    Πολλοί καθηγητές. Μπράβο και "μπράβο". Από τη μία επιτέλους ευαισθητοποιούνται οι καθηγητές, από την άλλη στις προηγούμενες κινητοποιήσεις ήταν στην πλατεία ταχυδρομείου και έπιναν καφέ. Οκ, παραβλέπουμε το παρελθόν. Τώρα τι γίνεται; Τώρα υπάρχουν καθηγητές που τους καίει ο νόμος και κάθονται επιτέλους μαζί με τους φοιτητές για να συζητήσουν. Ας μην περάσει ανεκμετάλευτη αυτή η ευκαιρία



    Όποιος είναι ενάντια στον Κόκκορα, είναι τουλάχιστον ΒΛΑΚΑΣ και βαλτός. Ο άνθρωπος έχει προσφέρει στο ΤΕΙ και το δείχνει εμπράκτως κάθε στιγμή. Ο μόνος που προσπαθεί να βρει μια χρυσή τομή σε κινητοποιήσεις και εξεταστική.


    Τι ακριβώς προσφέρουν οι παρατάξεις στο ΤΕΙ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. marios ΕΥ1/9/11 14:57

    Υπαρχει συγχηση σε οτι αφορα το νεο νομοσχεδιο και τις επιπτωσεις του σε μας τους φοιτητες των ΤΕΙ οι φοιτητες δεν ειναι καλα ενημερωμενοι για ολα τα μετρα . Θεωρω πολυ θετικη την αναβολη της συνελευσης και ειναι καλο να ενημεροθούν πληρως οι φοιτητες και να παρευρεθουνστην επομενη συνελευση η οποια να ειναι ή μονο φοιτητων ή και καθηγητων αλλα με συμμετοχη των φοιτητων .
    Η γνωμη μου ειναι οτι η συνελευση ειναι καλλιτερο να γινει την δευτερα χωρις ιδιαιτερη πιεση χρονου και να αποφασιστει εκει το μελλον της καταληψης...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ανώνυμος1/9/11 14:58

    ara kai thn deutera einai sigouro pws den tha ginoun mathimata... swsta???
    as ginei toulaxiston suneleush, den ginetai na mas mamaei etsi mono h dap! akoma den katalabenw pws orisane katalupsh monoi tous...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Ανώνυμος1/9/11 15:00

    H apopsi mou einai oti to tei prepei na meinei upo katalipsi mexri tin tetarti etsi wste na min uparxei praktiki efarmogi tou nomosxediou sta tritobathmia idrumata, mexris otou foitites kai kathigites doun me leptoreies ton nomo kai na apofasisoun kai na suzitisoun gia pithanes koinitopoihseis

    H leitourgeia tou tei stis meres tis eksetastikis deixnei mono tin apodoxi tou nomou kai oi nomikes diadikasies tou tei na antitethete apenanti ston nomo pou eksefrase o kurios kokoras einai apla suntexniakes anoisies. Einai kairos euthinis gia tin dioikhsh tou tei kai prepei na katalaboun oti prepei na upostiriksoun tou foitites estw kai twra arga pou to ligotero pou mporoun na kanoun einai na min xathoun oi 3 meres tis eksetastikis( Deutera,triti tetarti) kai na min prospathoun rixnontas meteores apeiles stous foitites oti tha xasoun tin eksetastiki kai oti prepei na anoiksei to tei ktl ktl

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Ανώνυμος1/9/11 15:00

    Συνέλευση την Δευτέρα στις 11 παιδιά! Προωθήστε το!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Ανώνυμος1/9/11 15:32

    Είναι δυνατον να ειστε τοσο προβατα ωστε να υποστηριζετε την καταληψη; Ειναι δυνατον 30 κοπριτες της ΔΑΠ να μας στερισουν την Εξεταστικη και το εξαμηνο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Ανώνυμος1/9/11 15:47

    Εγώ παρευρέθηκα από την αρχή της συνέλευσης μέχρι και το τέλος της.
    Ο Πρόεδρος είπε ότι από τη Δευτέρα και μετά εαν η σχολή τελεί ακόμα υπό κατάληψη, τότε τα μαθήματα που δε θα δοθούν θα χαθουν εντελώς και δε θα γίνει καμία αναπλήρωση για αυτά. Όσο για τη σημερινή και την αυριανή μέρα τα μαθήματα που χάθηκαν θα δοθούν τη Δευτέρα 19 και την Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου, δηλαδή με το τέλος της κανονικής εξεταστικής.
    Ο Πρόεδρος δεν έδειξε να έχει καμία πρόθεση να μετατεθούν τα μαθήματα της Δευτέρας, σε περίπτωση που αυτά χαθούν.
    Σε προσωπική μου ερώτηση στον Πρόεδρο στην πόρτα του ΤΕΙ κατά την έξοδό του μου είπε ότι τα μαθήματα της Δευτέρας θα δοθούν κανονικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. @ Ανώνυμε 15:47

    Άμα κάνουμε συνέλευση θα κάνουμε και εξεταστική την Δευτέρα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Ανώνυμος1/9/11 16:06

    Το ΤΕΙ πρέπει να ανοίξει για την Εξεταστική! Θα παρουν στο λαιμό τους όλους τους υπο-πτυχίο φοιτητές. Ο χρόνος είναι πολύτιμος. Οι κινητοποιήσεις μπορούν να γίνουν και αργοτερα! ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. @ Ανώνυμε 15:47

    ara an kapoios den menei sthn larisa h douleuei,prepei na einai deutera tei gt uparxei h pithanothta na xasei ta mathimata ths deuteras pou ISWS ginoun, swsta ta lew??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Ανώνυμος1/9/11 16:23

    Κατηγορία:
    Συνεδριάσεις Συμβουλίου ΤΕΙ Λάρισας
    Ημερομηνία:
    01/09/2011
    Ανακοίνωση:
    ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΤΟΥ ΤΕΙ ΛΑΡΙΣΑΣ

    Από σήμερα, 1-9-2011 το ΤΕΙ Λάρισας τελεί υπό κατάληψη από τους σπυδααστές.

    Σύμφωνα με ανακοίνωσή τους το Ιδρυμα θα παραμείνει κλειστό έως τις 7-9-2011.

    Σε περίπτωση αλλγής θα υπάρξει νεώτερη ανακοίνωση!
    Απο το www.teilar.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Ανώνυμος1/9/11 16:26

    Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΛΕΕΙ ΤΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ Η ΜΟΝΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ ΤΕΙ..ΑΝΤΕ ΤΩΡΑ ΒΓΑΛΕ ΑΚΡΗ..ΔΕΥΤΕΡΑ ΟΣΟΙ ΓΡΑΦΟΥΝ ΚΑΛΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΠΑΝΕ ΓΙΑΤΙ ΣΥΝΝΕΝΟΗΣΗ ΚΛΑΡΙΝΟ..ΚΑΙ ΑΦΟΥ Ο Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΠΙΜΕΝΕΙ ΓΙΑ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ ΔΕ ΒΓΑΙΝΕΙ ΝΑ ΒΓΑΛΕΙ ΜΙΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ ΤΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΜΕΙΣ..ΤΟ ΑΠΟΛΥΤΟ ΜΠΑΧΑΛΟ..http://www.teilar.gr/news_detail.php?nid=186...ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Ανώνυμος1/9/11 16:26

    Δεν υπαρχει ισως γραψουμε ισως οχι δεν θα φαω εγω διαγραφη απο το τει γιατι οι δαπιτες αποφασισαν καταληψη ΜΕ ΡΩΤΗΣΑΝ?ΟΧΙ! Αμα θα παω να κανω καταληψη στο σπιτι τους δεν θα τους αρεσει ουτε αυτους.Οσο για τον αγωνα τι να τον κανω εαν δεν θα εχω πτυχιο καθολου και θα με ρωτησει το παιδι μου γιατι πατερα δεν με στελνεις να σπουδασω?Τι να του πω? Παιδι μου οι δαπιτες αποφασισαν καταληψη και εμεινα χωρις πτυχιο και με μισθο 400 ευρο δεν μπορω να σε στειλω.Συγνωμη αλλα αυτο ΔΕΝ θα γινει ποτε ας το ξεχασουνε την δευτερα παω να γραψω απλα!Αρκετα παλεψα το 2006 και ειδα πως δεν μπορεις να τα βαλεις με το συστημα.Ας παλεψει καμια αλλη γενια πιο μετα απο εμενα ΔΕΝ ΜΕ ΝΟΙΑΖΕΙ ΑΠΛΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Ανώνυμος1/9/11 16:50

    Mono stin ellada kai sti somalia ginontai auta ta pragmata. Einai dinaton na mou steroun 6 mhnes apo tis spoudes mou? 6 mhnes apo th zwh mou dhladh... As erthei h astynomia na to anoiksei gia na eggeniasei kai thn arsh tou asylou.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΜΑΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ ΥΠΕΥΘΥΝΑ ΑΝ ΒΕΒΑΙΑ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΓΝΩΣΤΟ.ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΕΙ Η ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ Η ΟΧΙ?ΕΙΝΑΙ ΚΡΙΜΑ ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΠΟΥ ΔΟΥΛΕΥΟΥΜΕ ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΝΑ ΧΑΣΟΥΜΕ ΕΝΑ ΜΕΡΟΚΑΜΑΤΟ,ΝΑ ΕΡΘΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΓΙΝΕΙ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ ΔΕΝ ΔΙΝΟΥΜΕ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΑΠΛΑ ΠΡΟΧΩΡΑΜΕ ΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΝΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΕΙ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ.
    ΣΤΙΣ 12 : 00 ΘΑ ΕΙΝΑΙ Η ΓΕΝΙΚΗ ΤΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΚΑΙ ΣΤΙΣ 11 ΤΩΝ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ (ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΛΑΒΟΥΝ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΘΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ) ΕΠΙΣΗΣ ΤΕΘΗΚΕ ΚΑΙ ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΗ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΘΕΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΠΟΥ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ, ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΩΝ, ΥΛΗΣ,ΣΗΜΕΙΩΣΕΩΝ ΚΑΙ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. δυστυχώς έχετε όλοι δίκιο αλλά πάλι εσείς θα την πληρώσετε. πάλι εσείς και οι δικοί σας θα πληρώσουν τις "δημοκρατικές" διαδικασίες αυτου του κομματιού γης που μόνο κράτος δεν είναι και που το κάθε ξεπουλημένο παιδάκι φατριάς κλείνει όποτε γουστάρει οτι γουστάρει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. egw den kserw pragmatika ti na kanw! apo thn mia diabasa pws o proedros eipe pws an den ginei h eksetash apo deutera tha xasoume tis eksetaseis! kai apo thn allh uparxei anakoinwsh sto site tou tei pws den tha leitourgei to tei mexri thn tetarth! ti skata na pistepsw? gt sugxrwnos kanw kai praktikh kai den ginetai na xanw meres sthn larisa! kapoia fohtheia kapoios??a

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Ανώνυμος1/9/11 18:43

    @jesse

    uparxei kapoia episimh anakoinwsh gia tis suneleuseis pou les?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Παιδιά το θέμα είναι απλό και με τα τωρινά δεδομένα έχει ως εξής:
    Το ΤΕΙ αποφάσισε πως τα μαθήματα της 1ης και 2ας Σεπτεμβρίου θα δοθούν στο τέλος της εξεταστικής. Αντίθετα, τα μαθήματα της επόμενης εβδομάδας, δλδ από τις 5 του μηνός και έπειτα, θα δοθούν κανονικά και ΔΕΝ θα αναπληρωθούν σε περίπτωση κατάληψης. Αυτό σημαίνει πως αν το ΤΕΙ παραμείνει υπό κατάληψη θα ΧΑΘΟΥΝ οριστικά αυτά τα μαθήματα.

    Έτσι έχουν τα πράγματα ΑΥΤΗ τη στιγμή κ ελπίζω να είναι κατανοητά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Ανώνυμος1/9/11 21:01

    Πού μπορούμε να βρούμε ολόκληρο το νομοσχέδιο, να ξέρουμε κ τι λέει αναλυτικά; Μπορείτε να παραθέσετε κάποιο link;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Ανώνυμος1/9/11 21:10

    Άκυρο, υπάρχει ήδη στο blog...
    Βιάστηκα να κάνω comment:P

    http://teilarissa.blogspot.com/2011/08/blog-post_9459.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Eδω βρίσκονται όλες οι αλλαγές που επιφέρει το νέο νομοσχέδιο με κάποιες μικρές αλλαγές οι οποίες δεν επηρεάζουν τούς φοιτητές έχουν να κάνουν κυρίως με την διοίκηση. Για να μην γίνει καμιά παρεξήγηση η ανάρτηση είναι του ΙΟΥΛΙΟΥ και όχι του ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ απλά έχουν αλλιώς γραμμένη την ημερομηνία :

    http://www.tinea.gr/%CE%B5%CF%80%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%AE%CE%BC%CE%B7/%CE%B1%CE%BB%CE%BB%CE%B1%CE%B3%CE%AD%CF%82-%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CF%84%CF%81%CE%B9%CF%84%CE%BF%CE%B2%CE%AC%CE%B8%CE%BC%CE%B9%CE%B1-%CE%B5%CE%BA%CF%80%CE%B1%CE%AF%CE%B4%CE%B5%CF%85%CF%83%CE%B7

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Ότι λέει για ΑΕΙ εννοεί πολυτεχνία Πανεπιστήμια και ΤΕΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Ανώνυμος2/9/11 00:07

    συναδελφοι διαβασα το νομοσχεδιο και εχω σοκαριστει!! για παραδειγμα δεν λεει πουθενα για πασσο δωρεαν μεταφορές και θα μασ διευθηνουν στην ουσια 7 τυποι ασχετοι με το τει παρεακι με εναν η περισσοτερουσ καθηγητεσ.. ετσι για να εχουν την πλειοψηφεια σε ενα συνολικο αριθμο 15 ατομων του Διοικητικου Συμβουλίου του ΤΕΙ.(7 καθηγητεσ,7 τραπεζιτεσ-επιχειρηματιεσ,1 φοιτητησ)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Ανώνυμος2/9/11 00:39

    επισησ με αυτο το νομοσχεδιο θα συγχωνευτουν τμηματα με αποτελεσμα να ξανααλαξει το προγραμμα σπουδων.αρα να προστεθουν μαθηματα ή αν δε περασουμε στο επομενο εξαμηνο αυτα που καταργουνται μασ διαγραφουν!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Ανώνυμος2/9/11 00:44

    gia thn deuterova8mia


    Αλλεπάλληλες ήταν, μέχρι και απόψε, οι συσκέψεις στο υπουργείο Παιδείας, καθώς δεν έχουν τυπωθεί αρκετοί τίτλοι βιβλίων και σύμφωνα με πληροφορίες, δεν αποκλείεται να ζητηθούν ευθύνες από όσους είχαν αναλάβει να διεκπεραιώσουν το έργο αυτό.

    Το υπουργείο Παιδείας, με εγκύκλιό του που έστειλε απόψε στα σχολεία - σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες - διευκρινίζει ότι οι εκπαιδευτικοί που μπορούν να έχουν πρόσβαση στην ηλεκτρονική πλατφόρμα «ψηφιακό σχολείο», μπορούν να παίρνουν και να αξιοποιούν το υλικό που υπάρχει με τον καλύτερο τρόπο (φωτοτυπίες) για τους μαθητές τους, ενώ θα διανεμηθούν και DVD στους μαθητές με τη σχολική ύλη.

    Τα βιβλία που είναι έτοιμα και θα διανεμηθούν, έχουν τυπωθεί με όσο χαρτί είχε περισσέψει από τα προηγούμενα χρόνια. Σύμφωνα με άλλες πληροφορίες από τους 183 τίτλους για το δημοτικό σχολείο, έτοιμοι είναι οι 15, για το γυμνάσιο από τους 178 τίτλους είναι έτοιμοι μόνον οι 5, για το λύκειο από τους 207 τίτλους στις αποθήκες βρίσκονται οι 13, ενώ για την τεχνική εκπαίδευση από τους 419 τίτλους έτοιμοι είναι μόλις οι 26.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ!
Μην χρησιμοποιείτε κεφαλαία και κατά προτίμηση ούτε Greeklish! Επίσης για να μπορείτε να συζητείται πιο εύκολα αποφύγετε την επιλογή Ανώνυμος και κάντε χρήση της επιλογής Όνομα/Διεύθυνση url

Κακόβουλα σχόλια, υβριστικά, spam ή που θίγουν πρόσωπα θα ΚΑΤΑΡΓΟΥΝΤΑΙ χωρίς καμία προειδοποίηση!

Διαβάστε τους όρους χρήσης του blog εδώ

.