1.9.11

Γενική συνέλευση την Τετάρτη 7/9/2011


Για την επόμενη Τετάρτη 7/9/2011 έχει οριστεί η γενική συνέλευση των φοιτητών του ΤΕΙ Λάρισας (αν και η ημερομηνία ενδέχεται να αλλάξει), στην οποία κυρίαρχο θέμα θα είναι το νέο νομοσχέδιο για την παιδεία και συγκεκριμένα για τα ΑΕΙ(Πανεπιστήμια, Πολυτεχνία και ΤΕΙ). (Η ώρα διεξαγωγής της Γ.Σ. δεν έχει ακόμα διευκρινιστεί.)
Κατά την διάρκεια της γενικής συνέλευσης θα αποφασιστεί το μέλλον της κατάληψης και η διάρκεια της.


30 σχόλια :

  1. Επιτέλους και κάποιος μίλησε ήρεμα, λογικά, όχι δημαγωγικά, όχι λαικίστικα. Και μόνο που συμφωνούν όλες οι παρατάξεις ενάντια στον νόμο πρέπει να μας κάνει να είμαστε υπέρ του ανοίγματος. Τωρα που χάνουν τα συμφέροντα και τα νταραβέρια μας θυμήθηκαν κύριοι συμφοιτητές μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος1/9/11 13:04

    Πρεπει να ανοίξουμε τη σχολη έστω και με το ζόρι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Προς το παρόν δεν επείγει αλλά μετά τις 7/9 οπωσδήποτε!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος1/9/11 13:11

    Με τις μέρες που χάνονται τώρα,τι θα γίνει?Θα αναπληρωθούν στο τέλος?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Στις 7 του μηνός δίνουμε κανονικά δηλαδή?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος1/9/11 13:16

    Με λίγα λόγια αναβλήθηκε η έναρξη της εξεταστικής και παρατάθηκε μέχρι τις 7 του μηνός που πιθανότατα θα αρχίσει η κανονική ροή του ιδρύματος; Ή συμβαίνει κάτι άλλο; Ας λέει ότι θέλει ο πρόεδρος, τα συμφέροντα της εκάστοτε κυβέρνησης εξυπηρετεί.

    Δεν έχει χαθεί ποτέ μάθημα εξεταστικής στο ΤΕΙ Λάρισας τα τελευταία δέκα χρόνια. Πάντα αναπληρώνονται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Νομίζω πως υποτίθεται ότι μπορούν να αναπληρωθούν ως ένα βαθμό μέχρι τα χριστούγεννα.. αλλά καταλαβαίνεις ότι τότε θα βγουν άλλα προβλήματα.

    Δυστυχώς ισχύει αυτό για τις παρατάξεις που είπε ο/η xrixat.. έλεος με τους καραγκιόζηδες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Επίσης, γνωρίζει κανείς τι συζητήθηκε στη γενική συνέλευση? Ποια ήταν η γνώμη των καθηγητών?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Και 7 του μηνός είναι ημέρα κατάληψης σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ακούω μερικούς να λένε πως δεν χάθηκε ποτέ εξεταστική και μου σηκώνεται η τρίχα. αγαπητοί συνάδελφοι χάθηκε. Στις Καταλήψεις του 2007 όταν και αναγκαστήκαμε να χάσουμε την εξεταστική (διπλή) του Φλεβάρη και να δώσουμε μαθήματα 2 εξαμήνων τον Ιούνιο με τους μεγάλους καύσωνες και τον Σεπτέμβρη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. lovvaki υπάρχει σχετικό αρθρο το οποίο με την ώρα θα εμπλουτιστεί : http://teilarissa.blogspot.com/2011/09/blog-post.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Αχ βρε παιδιά, ελπίζω να μη χαθεί η εξεταστική. Μέχρι τέλη Σεπτέμβρη δηλαδή να έχουμε δώσει όλα τα μαθηματάκια μας, να έχουμε γραφτεί και στα εργαστήρια για να ξεκινήσει το εξαμήνο κανονικά 1 Οκτώβρη πρώτα ο Θεος!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ανώνυμος1/9/11 13:32

    dld to tei tha einai kleisto mexri 7/9?auto einai sigouro?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Επίσης αναφερόμαστε στους καθηγητές σαν να μην είναι αυτοί οι ίδιοι που ευθύνονται για την οικογενιοκρατία, σαν να μην ευθύνονται ΚΑΙ αυτοί που τα ΤΕΙ έχουν τα χάλια τους. Είναι δυνατόν να λένε πως δεν έχουν διαβάσει τον νόμο ακόμα? Υποτίθεται τους αφορά στον μέγιστο βαθμό. Αλλά είμαστε όλοι μαζί φοιτητές, καθηγητές και κυβέρνηση... http://www.youtube.com/watch?v=eFhLb0r_kCg

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ανώνυμος1/9/11 13:46

    eimai k egw arnitikos me ton tropo pou litourgoun oi parataxeis k eidika sto tei tis larisas alla den ginete na min exoume parataxeis pou na mas ekprosopoun. min kitate mono na parete ena ptixio k na figete. kitaxte ligo k to mellon. oloi koitame tin parti mas k gia auto pame etsi. ntropi pou simera stin sineleusi itan mono kamia 50aria fitites!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. @xrixat


    Όπως το πες και εσύ.Τότε η εξεταστική πήγε Ιούνη. ΔΕΝ ΚΑΤΑΡΓΗΘΗΚΕ! ΑΝΑΒΛΗΘΗΚΕ! Αν είχες διαβάσει κανονικά θα πήγαινες και θα τελειώνες. Μην τρομάζετε τον κόσμο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. @jim
    Μιλάς σοβαρά? έδωσες και εσύ τότε? αναβολή θα ήταν αν σε άφηναν να δώσεις 2πλη Ιούνη και 2πλη Σεπτέμβρη. δεν νομίζω πως έγινε έτσι. Δόξα τω θεώ δεν ανήκω στους αιώνιους αλλά μην λέμε και οτι να ναι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. @xrixat

    Δεν ήμουν τότε φοιτητές αλλά σου λέω ότι γνωρίζω. Και επίσης άμα το βάλεις κάτω οι κινητοποιήσεις του 2007 πετύχαν κάτι. Δεν πέρασε το άρθρο 16. Σήμερα θα καταφέρουμε τίποτα; Εγώ σου λέω άντε μη κάνουμε κατάληψη, άμα γίνεται κανονικά η εξεταστική, και το μάθημα πες.Θα έρχονται οι φοιτητές συσπειρωμένοι για κινητοποιήσεις;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. γιαυτό σου λέω εγώ που έδινα τότε και σου εύχομαι μην χρειαστεί να δώσεις 14 μαθήματα μέσα σε 2 βδομάδες. εγώ δεν έκρινα το κλείσιμο σε σχέση με την εξεταστική γιατί δεν είμαι συμφεροντολόγος. Και τότε τίποτα δεν κερδίσαμε. Τα ίδια μπουρδέλα ήταν τα ιδρύματα και τότε και τώρα. και κάτι ακόμα δηλαδή αν κλείσει θα έρχονται οι φοιτητές συσπειρωμένοι? για ποιούς φοιτητές μιλάς? τα πρόβατα των παρατάξεων που ΕΝΑ καλό δεν έκαναν τόσα χρόνια? τώρα κλαίνε γτ τους παίρνουν τα φραγκα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Ρε γαμώτο σταματήστε για τα πρόβατα να λέτε. Εμείς είμαστε οι σπουδαστές. Εμείς αποφασίζουμε Έχουμε γνώμη. Και τα πρόβατα που λες κάποιοι τα ψήφισαν δίαολε!

    Όταν απαξιώνεται τις σπουδαστικές εκλογές, και υπάρχει αποχή, θα βγούν αυτοί που δεν θέλατε. Όπως και στις κανονικές εκλογές. Αν δεν είχαμε 40% αποχή δεν θα είχαμε μνημόνιο, μεσοπρόθεσμο κτλ εκτός αν και το 40% που δεν ψήφισε είναι πρόβατα....

    Μια φορά ρε γμτ να μαζευτούμε οι φοιτητές και να μιλήσουμε δεν θέλετε. Να συζητήσουμε. Δεν θέλει κανείς.

    Και το άρθρο 16 δεν πέρασε το 2007 και στο ξαναλέω. Και αυτή τι στιγμή το πανεπιστημιακό άσυλο πεθαίνει. Η ελεύθερες ιδέες πεθαίνουν. Η παιδεία ιδιωτικοποιείτε. Και καθόμαστε και διαμαρτυρόμαστε για βλακείες.

    τα παιδιά σας θα σας δώσουν μια μέρα μια γερή κλωτσιά για αυτό που δεν κάνετε σήμερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. αν είναι να πεθάνουν όλα αυτά που λές για να έχουμε μια καλύτερη εκπαίδευση στην οποία δεν θα παρακαλάς για 5αρια αλλα θα διεκδικείς να γίνεις επιστήμονας τοτε ας πεθάνουν. Νισάφι πια με τις δημοκρατικές ευαισθησίες των ελλήνων. Λες και οι άλλοι λαοι δεν είναι δημοκράτες. Λές και σε άλλες χώρες δεν υπάρχει ακαδημαική ελευθερία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. @xrixat

    προφανώς δεν έχεις διαβάσει καν το νομοσχέδιο. Και το να πληρώνεις δίδακτρα για να σπουδάσεις σε κρατικό πανεπιστήμιο είναι προ των πυλών. Αυτό φυσικά σταδικά και με το μοντέλο διοίκησης θα οδηγήσει σε μια απαξίωση των σχολών μας και όλοι θα στραφούνε στα ιδιωτικά (αν και ουσιαστικά και σε αυτό που θα είναι ιδιωτικό είναι). Κάτσε και δες τι γίνεται στην Αγγλία, όχι από τις ειδήσεις όμως. Έχεις ιδέα πόσο πληρώνει ο Άγγλος φοιτητής; Εκεί δεν έχει άλλη λύση, μόνο θα πληρώσεις! Το μεγαλύτερο και δικαιότερο αγαθό της εκπαίδευσης έχει γίνει επιχείριση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. γιατι κοιτάς την αγγλία και δεν κοιτάς και άλλες χώρες? το νομοσχέδιο δεν μιλάει πουθενα για διαδκτρα σε προπτυχιακό επίπεδο, αυτά τα "προ των πυλών" μου ακούγονται βερεσέ.Οσο για το μοντέλο διοικησης, στα τσακίδια και ο πρύατνης και ο πρόεδρος του ΤΕΙ που για μια κωλοκαρέκλα απαρνήθηκαν αυτό που είναι, επιστήμονες. και έγιναν λινάτσες που τις λιβανίζουν τα πρόβατα των παρατάξεων και οι αρκετοί γλύφτες καθηγητές μπας και γίνουν μόνιμοι, αφού αυτό τους νοιάζει και όχι να έχουν συνεχή επιστημονικό εργο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. @xrixat

    Δεν κοιτάω τόσο εγώ την Αγγλία όσο η Υπουργός Παιδείας που την χρησιμοποιεί πολύ συχνά ως φωτεινό πρότυπο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. μα μάλλον δεν ξέρετε τι θέλετε. απτην μία λέτε πως και να πάρεις το πτυχίο δεν θα έχει καμία αξία για την δουλειά και απο την άλλη δεν θέλεις να γίνεις αγγλία όπου καθε πτυχίο σημαίνει αυτόματα και δουλεια. Διαλέξτε... εγω προτιμώ κατι ενδιάμεσο. και μην κοιτάς την πρώτη όλων στα πανεπιστήμια. δες χώρες φωτεινά πρότυπα όπως η Σουηδία και η Δανία που ως τώρα ούτε καν έχουν δίδακτρα. Δεν έχουν όμως και νταβατζήδες (φοιτητές, καθηγητές).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Σουηδία και Δανία ΝΑΙ! Συμφωνώ! Αλλά βλέπεις εσύ να πλησιάζει καθόλου αυτό το μοντέλο;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. μα αν με την παραμικρή αλλαγή εκφράζουμε άρνηση και στηλώνουμε τα πόδια εκφράζουμε το μοντέλο "next top" και όχι κάποιο εκπαιδευτικό. ας αφήσουν να τσουλήσει να το δούμε στην πράξη, να κρίνουμε θετικά και αρνητικά και συνεχίζουμε. σε αυτή την χώρα όλοι κρίνουν, κανείς δεν προτείνει. όλοι θέλουν αλλαγές αλλα αυτές να μην επηρεάζουν τον ίδιο. για να γίνουμε Σουηδία και Δανία πρέπει να προσπαθήσουμε πολύ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Ανώνυμος1/9/11 20:33

    Δεν ξέρω τι λέτε ρε παιδιά για το νέο νόμο, παντως και αυτό το αίσχος με τις καταλήψεις στην εξεταστική δεν πάει...

    @jim , δεν τα ξέρεις καλά τα πραγματα.
    Το ΤΕΙ έληξε απρόοπτα τότε την κατάληψη την Παρασκευή το μεσημέρι (πολλοί ούτε το πήρανε χαμπάρι- άλλοι επιστρέφαν στα σπίτια τους -σε νησιά- που να ξαναγυρίσουν πίσω) και ανοιξε μόνο για 2 μέρες Δευτέρα και Τρίτη. Εγώ έδινα Δευτέρα Δίκτυα ΙΙ και δεν ήταν ούτε οι μισοί απ' όσους το δήλωσαν.... και βέβαια χάσαν την ευκαιρία της 2πλης εξετασης όσοι δεν ήταν.

    Όσο για την εξεταστκή του Ιουνίου το τι σκονάκι έπεσε δεν λέγεται.... και την πάτησαν όσοι διάβαζαν και παρακολουθούσαν.
    - Άλλωστε δεν είναι δυνατό να δίνεις σχεδόν καθε μέρα ή και 2 φορές την ημέρα μάθηματα που δεν είναι καθόλου εύκολα. Δεν το συζητώ για τα εργαστήρια που κάποια συνέπεφταν την ίδια ώρα και δεν μπορούσες να συνενοηθείς με ορισμένους εργαστηριακούς.

    Οι καθηγητές και οι παρατάξεις κόπτονται μόνο όταν θίγονται τα συμφέροντα τους - χέστηκαν για τους φοιτητές...

    Καλό πτυχίο στα παιδιά που είναι να τελειώσουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Ανώνυμος2/9/11 01:52

    http://www.teilar.gr/news_detail.php?nid=186

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Ανώνυμος2/9/11 11:31

    Με τις αιτήσεις για τα μεταπτυχιακά ξέρει κανείς αν έχει πάρει παράταση η προθεσμία λόγω κατάληψης;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ!
Μην χρησιμοποιείτε κεφαλαία και κατά προτίμηση ούτε Greeklish! Επίσης για να μπορείτε να συζητείται πιο εύκολα αποφύγετε την επιλογή Ανώνυμος και κάντε χρήση της επιλογής Όνομα/Διεύθυνση url

Κακόβουλα σχόλια, υβριστικά, spam ή που θίγουν πρόσωπα θα ΚΑΤΑΡΓΟΥΝΤΑΙ χωρίς καμία προειδοποίηση!

Διαβάστε τους όρους χρήσης του blog εδώ

.