23.9.11

Για την ανακοίνωση σχετικά με τη μη δυνατότητα παρακολούθησης εργαστηρίων...

 Μέχρι στιγμής την ανακοίνωση για μη δυνατότητα παρακολούθησης εργαστηρίων για 2η φορά και την μη δυνατότητα να δηλώνουν σπουδαστές εργαστήριο μεγαλύτερου εξαμήνου, βγηκε στο τμήμα Ζωικής Παραγωγής και το τμήμα Πληροφορικής.

Όπως αναφέρεται πρόκειται για απόφαση του Συμβουλίου ΤΕΙ/Λ, όπως αυτή διατυπώθηκε στο 512/1-9-2011 Πρακτικό του Συμβουλίου του ΤΕΙ/Λ. Άρα θεωρούμε δεδομένο ότι αυτή η απόφαση θα ισχύσει για όλα τα τμήματα του ΤΕΙ Λάρισας!



Η εν λόγο απόφαση έχει αρκετά αρνητικά όπως και να το δείς. Καταρχήν μπορούμε εύκολα να σταθούμε στους λόγους που γίνεται κάτι τέτοιο. Έχει να κάνει με τις περικοπές των έκτακτων εκπαιδευτικών! Αυτές τις μέρες οι περισσότεροι παρατηρήσαμε πόσοι λιγότεροι είναι πλέον οι επιτηρητές! Οι οποίοι πάντα ήταν έκτακτοι εκπαιδευτικοί. Η μειώση είναι ασθητή. Κάποτε υπήρχαν 2 και 3 επιτηρητές σε κάθε αίθουσα. Σήμερα βλέπουμε σπάνια 2! Ενώ πλέον κάθονται και οι μόνιμοι καθηγητές για επιτήρηση πολλές φορές!

Η Λογική του ΤΕΙ είναι να μη μπορούν να δώσουν όσοι είναι "παλιοί" στα εργαστήρια ώστε έτσι να μειωθούν (συνήθως σε ποσοστό μεγαλύτερο από 50%) οι εργαστηριακές ομάδες! Και συνεπάγεται να μειωθούν και οι έκτακτοι εκπαιδευτικοί που χρειάζονται...

Με την ίδια λογική ισχύει και ο φραγμός να μη μπορείς να δηλώσεις εργαστήριο μεγαλύτερου εξαμήνου. Αυτό δημιουργεί διαφορετικά μεγάλα προβλήματα! Δηλαδή ένας αριστούχος φοιτητής που θα περνάει μαθήματα, δεν θα μπορεί να δηλώσει εργαστήρια επόμενου εξαμήνου ακόμα και αν έχει κενές ώρες! Είναι κάπως καταδίκη αυτό.

Είναι απαράδεκτο μια τέτοια απόφαση να μην ανακοινώνεται ένα εξάμηνο πριν ώστε οι σπουδαστές να κάνουν τα κουμάντα τους. Αυτή τι στιγμή όσοι δυσκολευτήκαν σε ένα εργαστήριο και δεν πέρασαν, είναι καταδικασμένοι να μην έχουν την δυνατότητα να ξαναπαρακολουθήσουν. Δηλαδή τους στερείτε το δικαίωμα στη γνώση.

Πάνω σε αυτό θέλουμε να πιστεύουμε πως οι καθηγητές θα έχουνε διαφορετικά και φυσικά ευκολότερα θέματα για τους παλιούς που δεν παρακολουθούν το μάθημα! Είναι άμεσα λογικό! 

Και με την ευκαιρία να θυμίσουμε το θεμα της επαναληπτικής εξεταστικής στα εργαστήρια! Κάτι που γίνετεται σε σχετικά λίγα τμήματα και εργαστήρια και ενώ βάση νόμου θα έπρεπε να γίνεται, πολλά τμήματα δεν το κάνουν.

D

4 σχόλια :

  1. Ανώνυμος23/9/11 18:16

    Την έβαψα...Ευχαριστώ για το μέλλον μου...Είμαι πλέον σίγουρη ότι θα πατώσω...Τι να σας πει κανείς...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος23/9/11 18:23

    ετσι πρεπει οι καθηγητες να αρχισουν να κανουν τα θεματα ευκολοτερα και πιο λογικα σε υλη. αλλα και να εχουμε επαναληπτικες στα εργαστηρια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ara isxuei kai gia ta iatrika etsi? teleiaaa .....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος26/9/11 17:58

    Miso re paidia, egw pou mpainw twra sto 3o eksamhno, kai sto 2o phra kapoia ergasthria apo 3o kai kophka, shmainei pws twra pou mpainw sto 3o den mporw na parakolou8hsw ta egrasthria tou eksamhnou MOU?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ!
Μην χρησιμοποιείτε κεφαλαία και κατά προτίμηση ούτε Greeklish! Επίσης για να μπορείτε να συζητείται πιο εύκολα αποφύγετε την επιλογή Ανώνυμος και κάντε χρήση της επιλογής Όνομα/Διεύθυνση url

Κακόβουλα σχόλια, υβριστικά, spam ή που θίγουν πρόσωπα θα ΚΑΤΑΡΓΟΥΝΤΑΙ χωρίς καμία προειδοποίηση!

Διαβάστε τους όρους χρήσης του blog εδώ

.