8.9.11

Δελτίο Τύπου της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ ΤΕΙ Λάρισας

ΘΕΜΑ: Η ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΚΑΘΙΣΤΙΚΗΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ


Σήμερα Τετάρτη 7/9/2011 πραγματοποιήθηκε καθιστική διαμαρτυρία στην Περιφέρεια Θεσσαλίας(πλατεία Νομαρχίας Λάρισας). Η συγκεκριμένη δράση είχε ώρα έναρξης 6.00 μ.μ και ως σκοπό να εκφράσουν οι σπουδαστές του ΤΕΙ Λάρισας την αντίφασή τους στην εκμηδένιση του λόγου τους σε ότι αφορά τα θέματα του ΤΕΙ μετά την ψήφιση του νέου νόμου για την Ανώτατη Εκπαίδευση. Το κεντρικό σύνθημα της δράσης ήταν «η γενιά των φιμωμένων» , εκφράζοντας έτσι τη δυσαρέσκεια τους να μην καταθέτονται οι προτάσεις , οι θέσεις και οι απόψεις των σπουδαστών στα όργανα διοίκησης , από τη στιγμή που είναι μέλη της κοινότητας του ΤΕΙ.

Η συμμετοχή των σπουδαστών ήταν απρόσμενη και κατά τη διάρκειά της πραγματοποιήθηκε καθιστική διαμαρτυρία των σπουδαστών φιμώνοντας με κολλητική ταινία το στόμα τους. Η διαμαρτυρία πραγματοποιήθηκε στην οδό Παπαναστασίου απέναντι από την είσοδο του κτιρίου της Περιφέρειας Θεσσαλίας, έπειτα από κλείσιμο της οδού από την αστυνομία. Επίσης μοιράστηκαν ενημερωτικά φυλλάδια στους πολίτες της Λάρισας με στόχο την ανάδειξη του θέματος και στην τοπική κοινωνία.

Ως ΔΑΠ-ΝΔΦΚ συμμετέχουμε στις δράσεις οι οποίες αποφασίστηκαν έπειτα από τις αποφάσεις της Γενικής Συνέλευσης των σπουδαστών του ΤΕΙ Λάρισας αναδεικνύοντας έτσι την ανάγκη για κοινές δράσεις και κοινούς αγώνες των σπουδαστών, επαληθεύοντας για άλλη μια φορά την θέση μας ότι αν υπάρχει περίπτωση να αλλάξουμε κάτι τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή σε σχέση με το νέο νόμο, είναι να βρεθούμε όλοι ενωμένοι .

Παράλληλα, θα θέλαμε να καταγγείλουμε τη μη συμμετοχή των υπολοίπων παρατάξεων και ομάδων σπουδαστών, οι οποίοι ενώ θεωρούν ότι οι αποφάσεις πρέπει να παίρνονται συλλογικά μέσα από τις Γενικές Συνελεύσεις με κοινές αποφάσεις, δεν συμμετέχουν και δεν στηρίζουν τις αποφάσεις αυτές. Ανεξάρτητα από τις αυτές τις κινήσεις, ενημερώνουμε ότι η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ ΤΕΙ Λάρισας θα συνεχίσει να ακολουθεί τις αποφάσεις τις Γενικής Συνέλευσης απέναντι στο νέο νόμο έκτρωμα για την Ανώτατη Εκπαίδευση, έχοντας πάντα ως στόχο κοινούς αγώνες για το δικό μας μάλλον.


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΑΠ-ΝΔΦΚ ΤΕΙ ΛΑΡΙΣΑΣ

teilarblog: Η συγκεκριμένη ανάρτηση αποτελεί δελτίο τύπου, το blog δεν παίρνει θέση σε κανένα σημείο της και την μεταφέρει όπως την έλαβε. 

14 σχόλια :

  1. Ανώνυμος8/9/11 02:34

    Διάολε άτιμες αποφάσεις της ΔΑΠ που ψηφίστικαν από την ΔΑΠ στις γενικές συνελεύσεις...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος8/9/11 02:52

    de vazane kai mia skoupa?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος8/9/11 03:05

    Επανάστασις!!! Η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ κατέβηκε σε πορεία και έκανε και κατάληψη! Αν είναι δυνατόν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος8/9/11 03:09

    ρε κλοουν κοματοσκυλα ολα για τη ΣΤΕΦ τι θα κανετε;;;
    τι θα κανετε που πηρε φωτια ο κωλος μας;;
    τωρα που υπαρχει λογος σοβαρος και οχι συμφεροντα δικα σας;;;
    θα καψετε τα σουτιεν σας στην Κεντρικη!;
    αυτο ειναι το plan?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος8/9/11 08:38

    03:o5, ESY POU MILAS GIA EPANASTASIS, THA ITHELA NA SE RWTHSW...H DAP-NDFK KATEVIKE SE POREIES, KATALIPSEIS KAI DIAMARTYRIES,ALITHEIA EINAI. ESY,POU HSOUN??? DIAKTINIZOSOUN STO LINEAGE . . . ? ? ? H ROUFOUSES FRAPA TAXYDROMEIOU STAUROPODI? ? ?
    TOULAXISTON AUTOI KINOUNTAI KAI DIEKDIKOUN . . . DEN EIDA KAI KATI KALYTERO APO KANENAN ALLO . . . OPOTE AN EINAI NA KRAZOUME, NA MHN KRAZOUME GIATI SKEFTOMASTE KOLLIMENA

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος8/9/11 09:24

    Οι μονωτικές ταινίες να παραμείνουν στις θέσεις τους. Και να βγούν άλλωστε δεν αλλάζει κατι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμος8/9/11 10:35

    @09:24

    ΙΣΧΥΕΙ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ανώνυμος8/9/11 10:52

    Στις κινητοποιήσεις του 2006 - 2007 ήταν κατά των κινητοποιήσεων και ακολουθούσαν την γραμμή της Γιαννάκου. Στέλναν τους μπράβους της ΟΝΝΕΔ να σπάσουν τις καταλήψεις, προσποιούμενοι τους σπουδαστές ειδικά στην Αθήνα.
    Άσε μας τώρα ότι αγωνίζεται η ΔΑΠ. Το 2007 είχα κατεβεί τρεις φορές στα συλλαλητήρια στην Αθήνα. Εάν ήταν κυβέρνηση η νδ, σιγά να μην έκαναν κινητοποιήσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. xaxaxaxa deite ntysimo oloi stin photo
    trentodiamartiria me dress code tainia sto stoma

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Γιώργος Τσάνης8/9/11 13:33

    Μας κοροϊδεύεις 08:38?? Δεν είδες τίποτα καλύτερο από κανέναν άλλο?? Και κατά τ' άλλα εσύ δεν σκέφτεσαι κολλημένα... Τόσα χρόνια γίνονται συνέχεια κινητοποιήσεις για την Παιδεία και η ΔΑΠ ψάχνει τρόπους να τις εκμηδενίσει με πάρτυ και εκδρόμες δήθεν τυχαία την ίδια μέρα. Τέλος να σου υπενθυμίσω την ανακοίνωση του προέδρου της ΟΝΝΕΔ(24/8/2011) που λέει "Είναι αλήθεια πως πολλές από τις θέσεις που καταθέσαμε στην Πρόταση Παιδείας το Φεβρουάριο του 2011 είναι σήμερα μια πραγματικότητα, κέρδος για τα ελληνικά Πανεπιστήμια και Τ.Ε.Ι." Είναι υποκριτές και επικίνδυνοι. Κανένας φοιτητής με τη ΔΑΠ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ανώνυμος9/9/11 01:15

    oxi tha maste me tin pasp pou dn mphke kan sthn genikh syneleush,h' me tin pks pou leei oti pei to kke... ase mas re psile...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Γιώργος Τσάνης9/9/11 12:04

    Να είσαι με αυτό που σε συμφέρει...Εννοείτε δεν είμαι με την ΠΑΣΠ που ακόμη πιστεύουν ότι θα άλλάξει το ΠΑΣΟΚ και θα γίνει καλό, ούτε και με το ΜΑΣ ούτε με κανένα αριστεροχαρούμενο σχήμα!!!
    Αλλά πως είναι δυνατόν να προασπίζεσαι μια παράταξη που είναι υπέρ των διδάκτρων και των ιδιωτικών πανεπιστημίων(πχ ΣΟΥΗΔΙΑ, πρώτα βάλαν δίδακτρα στους ξένους και μετά παντού) ή πως είναι δυνατόν να προασπίζεσαι μια παράταξη που θέλει τις επιχειρήσεις στις σχολές(θα έρχετε η INTRAKOM πχ και θα λέει στο ΤΠΤ αντί να μάθει δρομολόγηση ο φοιτητής να μάθει να χειρίζεται τα συστήματά της).

    Αυτό σε συμφέρει εσένα??
    Τα παιδιά σου τέτοια μόρφωση θες να χουν??
    Τέλος ένα ρητορικό ερώτημα..Την αξιοπρέπεια στη ζωή σου με πόσα σφηνάκια, πάρτυ, γκόμενες θα την αντάλλαζες??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ανώνυμος10/9/11 14:16

    Min milate allo.Eidame k tin dap eidame k tous pasokous k fusika dn theloume na doume ta kommounia stin eksousia.Deiksate me prakseis poso xrisimoi eisastan oloi sas.Terma ta logia.Min milate allo giati i orgi tou kosmou arxizei k ksexilizei k otan erthei i stigmi pou tha ftasei sto zenith tha trexete na kruftite KOMMATOSKULA POULIMENOI PRODOTES

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ανώνυμος12/9/11 14:18

    TI EGINE RE PAP...ES TORA POU EISTE STIN ADIPOLITEFSI KANETE KAI DIAMARTIRIES KAI KATALIPSEIS? YPOKRITES!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ!
Μην χρησιμοποιείτε κεφαλαία και κατά προτίμηση ούτε Greeklish! Επίσης για να μπορείτε να συζητείται πιο εύκολα αποφύγετε την επιλογή Ανώνυμος και κάντε χρήση της επιλογής Όνομα/Διεύθυνση url

Κακόβουλα σχόλια, υβριστικά, spam ή που θίγουν πρόσωπα θα ΚΑΤΑΡΓΟΥΝΤΑΙ χωρίς καμία προειδοποίηση!

Διαβάστε τους όρους χρήσης του blog εδώ

.