22.10.11

Tεχνολογία KINECT για σπουδαστές του Τμήματος Πληροφορικής

Οι σπουδαστές του Τμήματος Πληροφορικής και Τηλεπ. που έχουν γνώσεις (ή τους ενδιαφέρει να ξεκινήσουν) πάνω στην τεχνολογία τρισδιάστατης ανίχνευσης κίνησης KINECT θα έχουν την δυνατότητα να πειραματιστούν και να εκπαιδευτούν με το KINECT SDK σε εξοπλισμό που έκανε δωρεά στο Τμήμα η Microsoft Hellas.


Παράλληλα, η διοίκηση του ΤΕΙ Λάρισας ενέκρινε την παραχώρηση της αίθουσας τηλεδιασκέψεων για την εγκατάσταση του εξοπλισμού, ώστε να χρησιμοποιηθεί από το Τμήμα μας για εκπαιδευτικούς και ερευνητικούς σκοπούς.
Στην αίθουσα τηλεδιασκέψεων θα έχουν πρόσβαση επιλεγμένοι σπουδαστές που θα εκδηλώσουν ενδιαφέρον, ενώ προγραμματίζονται events για όλους τους σπουδαστές με θέμα την δημιουργία εφαρμογών με την τεχνολογία KINECT.

* Microsoft Research (κατεβάστε δωρεάν το KINECT SDK): http://research.microsoft.com/en-us/um/redmond/projects/kinectsdk/
* Αίθουσα τηλεδιασκέψεων ΤΕΙ: http://noc-portal.teilar.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=55&Itemid=114
* Αξιόλογες εργασίες σπουδαστών μπορούν να υποστηριχθούν σε επίπεδο πτυχιακής εργασίας

3 σχόλια :

  1. Ανώνυμος22/10/11 17:03

    έξω οι εταιρίες απτο Τει, έξω η ιδιωτικοποίηση, έξω όλα... ε σύντροφοι;

    πέρα απτις ειρωνίες μπράβο στο τμήμα μου, καλώς η κακώς μόνο ετσι θα συνεχίσει να υπάρχει και να δυναμώνει προσφέροντας σε μας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος24/10/11 15:01

    Μπράβο για ποιο λόγο? Που δέχτηκε μια ιδιόκτητη τεχνολογία και κατευθύνει τους φοιτητές προς μια εταιρία και τις μονοπωλιακές της τακτικές?

    Γενικά δε μου κάνει εντύπωση πάντως η κίνηση. Όταν υπάρχει σε αρκετά site του τμήματος το banner της συγκεκριμένης εταιρίας, το επόμενο βήμα ήταν οι "δωροδοκίες".

    Και άντε τώρα ο κάθε καθηγητάκος (που ίσως να είχε κ προνόμια από μια τέτοια ή παρόμοια κίνηση (βλέπε windows mobile workshop)) να μην δεχτεί να παπαγαλίσει το ευαγγέλιο και τις τεχνολογίες της εταιρίας.

    Το μόνο που σώζει αυτή τη "δωροδοκία" θα ήταν να χρησιμοποιηθεί αποκλειστικά OpenSource SDK για οποιαδήποτε ερεύνα/project κλπ (μιας και τα θετικά που έχει έναντι του SDK της εταιρίας είναι πολύ περισσότερα).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τέτοιες κινήσεις έχουν τα θετικά και τα αρνητικά.

    Αν έχουμε στο μυαλό μας ότι η συγκεκριμένη τεχνολογία είναι καινοτόμα, τότε οκ πρόκειται για κάτι καλό.

    Αλλά αν πρόκειται για κάποια τεχνολογία που μπορεί να υπάρξει και από άλλες εταιρείες ή και open source, τότε υπάρχει θέμα.

    Γιατί σιγά-σιγά το τμήμα θα προσανατολιστεί προς τις τεχνολογίες της Microsoft, δεν θα ήταν κακό αν ήταν μεταξύ άλλων, αλλά όταν ασχολείται μόνο με αυτές, τότε υπάρχει θέμα. Γιατί σε αυτή τη περίπτωση προτιμώ να ασχοληθώ ή με όλες ή με την ελεύθερη ή με καμία.

    Αν βγαίνουμε όλοι Microsoft Certified αυτομάτως βγαίνουμε και ΜΟΝΟ για Microsoft. Ενώ γινόμαστε γρανάζια του κεφαλαίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ!
Μην χρησιμοποιείτε κεφαλαία και κατά προτίμηση ούτε Greeklish! Επίσης για να μπορείτε να συζητείται πιο εύκολα αποφύγετε την επιλογή Ανώνυμος και κάντε χρήση της επιλογής Όνομα/Διεύθυνση url

Κακόβουλα σχόλια, υβριστικά, spam ή που θίγουν πρόσωπα θα ΚΑΤΑΡΓΟΥΝΤΑΙ χωρίς καμία προειδοποίηση!

Διαβάστε τους όρους χρήσης του blog εδώ

.