13.10.11

"Επιστροφή πανεπιστημιακών συγγραμμάτων με... μπόνους"

Μετά τον περιορισμό του αριθμού των πανεπιστημιακών συγγραμμάτων το υπουργείο Παιδείας ανακάλυψε ένα νέο τρόπο για να μειώσει τις δαπάνες για τα βιβλία. Εγκαινιάζει λοιπόν ένα νέο πρόγραμμα το «Εύδοξος+» για την ανταλλαγή χρησιμοποιημένων συγγραμμάτων μεταξύ φοιτητών του ίδιου Τμήματος.

Η νέα "πατέντα" του υπουργείο θα ξεκινήσει από φέτος κι έχει εθελοντικό χαρακτήρα. Οι φοιτητές θα μπορούν να διαθέτουν σε συμφοιτητές τους τα συγγράμματα παλαιότερων ετών και μάλιστα, σύμφωνα με το υπουργείο, "με πλεονεκτήματα για τους ίδιους και για τα Ιδρύματα".



Ειδικότερα, με την έναρξη διανομής των συγγραμμάτων, στις 24/10/2011, κάθε φοιτητής θα μπορεί να επιλέξει εάν θα παραγγείλει νέο σύγγραμμα μέσω του http://eudoxus.gr/ ή θα διαλέξει ένα χρησιμοποιημένο, μέσω του https://service.eudoxus.gr/student/#eudoxusplus, εφόσον είναι διαθέσιμο από συμφοιτητές του.

Το υπουργείο προσφέρει και μπόνους στους φοιτητές που θα συμμετέχουν στο πρόγραμμα, καθώς θα κερδίζουν πιστωτικές μονάδες, τις οποίες θα μπορούν να χρησιμοποιούν για τη δωρεάν απόκτηση επιπλέον συγγραμμάτων, ενώ στο τέλος του εξαμήνου θα συμμετέχουν σε ηλεκτρονική κλήρωση για την απόκτηση ψηφιακών συσκευών και υπηρεσιών ευρυζωνικότητας.

πηγή:Ελευθεροτυπία

5 σχόλια :

  1. Ανώνυμος13/10/11 23:14

    οι συσκευές που θα δίνονται στο τέλος της χρονιάς θα είναι σε φάση "MIESENS" να φανταστώ...

    Είναι ωραίοι πάντως πλασάρουν την ανικανότητά με φιόγκους και μπον-μπον κάθε φορά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος14/10/11 00:08

    για συσκευες εχουν λεφτα, για βιβλια ομως...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κομπιούτορας14/10/11 02:28

    Έχω 4 τόμους βαριά μαθηματικά που κάποιοι καθηγητές -κακώς- μας παρότρυναν να πάρουμε χωρίς αυτά να μας χρησιμεύσουν. Καλύπταμε τα αντίστοιχα μαθήματα αποκλειστικά από τις σημειώσεις τους και όσο για τα βιβλία ούτε αναφορά, "πάρτε τα να τα έχετε γιατί είναι ωραία" το σκεπτικό τους. Σπατάλη μέχρι αηδίας κατά τη γνώμη μου. Τουλάχιστον θα κάνω λίγο χώρο τώρα με αυτό...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος14/10/11 12:19

    Αν τα αντάλλαζαν με κουπόνια για δωρεάν γεύματα,τότε ίσως και να τα επέστρεφα...
    Δεν έχουμε να φάμε,αλλά τουλάχιστον έχουμε PC's,tablets,ADSL και 3G κινητά...!
    Σαν δεν ντρέπονται λίγο λέω εγώ!
    Έχουν περιτυλίξει την ανικανότητα τους με μια φανταχτερή κορδέλα και νομίζουν πως θα θαμπωθούμε από την ανυπέρβλητη βλακεία τους..!
    Κι αυτό με τις πιστωτικές μονάδες τι είναι?Αν δηλαδή δεν έχεις κάποιον αριθμό μονάδων,δεν θα μπορείς να πάρεις βιβλία?!?Ξεφτίλες!
    Τους πείραζαν πολύ οι σημειώσεις των διαδασκόντων που έκαναν μια χαρά τη δουλειά τους και τώρα καταντήσαμε να ανταλλάζουμε βιβλία...!Έτσι κι αλλιώς πάλι από τις σημειώσεις διαβάζουμε,με αυτά τα κακογραμμένα/κακομεταφρασμένα βιβλία που μας πλασσάρουν...!Ντοπή και αίσχος!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Λαϊκός28/11/11 21:29

    Έχει δώσει κανείς βιβλία; Εγώ δήλωσα ένα και δεν μου το ζήτησαν ακόμα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ!
Μην χρησιμοποιείτε κεφαλαία και κατά προτίμηση ούτε Greeklish! Επίσης για να μπορείτε να συζητείται πιο εύκολα αποφύγετε την επιλογή Ανώνυμος και κάντε χρήση της επιλογής Όνομα/Διεύθυνση url

Κακόβουλα σχόλια, υβριστικά, spam ή που θίγουν πρόσωπα θα ΚΑΤΑΡΓΟΥΝΤΑΙ χωρίς καμία προειδοποίηση!

Διαβάστε τους όρους χρήσης του blog εδώ

.