14.10.11

Συμμετοχή στην απεργία της Τετάρτης 19/10 αποφάσισε ο Σύλλοος Εκπαιδευτικού Προσωπικού ΤΕΙ/Λ

Η Γενική Συνέλευσης της Πέμπτης 13/10/11 αποφάσισε κατά πλειοψηφία να Απεργήσουμε τη Τετάρτη 19/10/11 συμμετέχοντας στην Πανεργατική Απεργία και να είμαστε παρόντες στις συγκεντρώσεις που οργανώνονται από τους φορείς των εργαζομένων.

Η χώρα μας ζει στη δίνη μιας πρωτοφανούς οικονομικής κρίσης, που αφορά στην συντριπτική πλειοψηφία της κοινωνίας, με τα χαμηλά και μεσαία στρώματα να σηκώνουν το μεγαλύτερο βάρος. Οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι έχουν φτάσει στα όρια τους. Εργασιακά δικαιώματα κατακτημένα με αγώνες πολλών δεκαετιών καταργούνται σε μια νύχτα. Η ανεργία καλπάζει και οι διαδικασίες απολύσεων και εργασιακής εφεδρείας απειλούν με εξαθλίωση την Ελληνική οικογένεια.

Μέσα σε αυτό το τραγικό κλίμα τα Ιδρύματα μας και ο κλάδος μας διέρχονται μια εξαιρετικά
κρίσιμη περίοδο, κρίσιμη ακόμα και για την ίδια την ύπαρξη τους.Πέραν αυτών άμεσα αιτήματα που αφορούν την στοιχειώδη λειτουργία των Ιδρυμάτων μας όπως διατυπώθηκαν από την ΟΣΕΠ ΤΕΙ είναι τα παρακάτω:

Απαιτούμε:

Την αύξηση των θέσεων για το έκτακτο εκπαιδευτικό προσωπικό και την άμεση
απόσυρση της απόφασης “Φ9/96401/Ε5 – 28 Σεπτεμβρίου 2011 του ΥΠΔΒΜΘ, που αφορά την κατανομή θέσεων-πιστώσεων για την πρόσληψη εκπαιδευτικού προσωπικού στα ΤΕΙ για το ακαδημαϊκό έτος 2011-2012”. Η απόφαση αυτή μειώνει δραστικά το έκτακτο εκπαιδευτικό προσωπικό των ΤΕΙ και οδηγεί τα Ανώτατα Τεχνολογικά Εκπαιδευτικά Ιδρύματα σε λουκέτο, αφού δεν θα μπορούν να ανταποκριθούν στην εκπαίδευση των σπουδαστών τους.

Τη μη εφαρμογή στα ΤΕΙ του κανόνα 10:1 (ή ακόμη και 5:1), για τις νέες προσλήψεις.

Την προώθηση της διαδικασίας των εξελίξεων των μελών Ε.Π..

Το διορισμό όλων των εκλεγμένων μελών Ε.Π., που εκκρεμεί τα τελευταία δύο χρόνια, καθώς και την άμεση προκήρυξη των θέσεων που εκκενώθηκαν λόγω συνταξιοδότησης των μελών Ε.Π.

• Την ενίσχυση της χρηματοδότησης των ΤΕΙ που υπολειτουργούν, λόγω της περικοπής του προϋπολογισμού τους, σε ποσοστό μέχρι και 50 %.

• Τη διαμόρφωση ενός νέου ενιαίου ειδικού μισθολογίου στους δημόσιους λειτουργούς, με ενσωμάτωση των επιδομάτων στο βασικό μισθό.






Ο Πρόεδρος
Γεώργιος Σουλτης


Ο Γενικός Γραμματέας
Βασίλης Γερογιάννης


Δείτε την ανακοίνωση όπως κυκλοφόρησε, εδώ!

6 σχόλια :

  1. Ανώνυμος14/10/11 16:36

    Δηλαδη Τεταρτη δεν κανουμε μαθημα ε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος14/10/11 19:04

    Aυτο ήταν το μοναδικο συμπερασμα που αποκομισες? Εδω οι καθηγητες μας αγωνιζονται για κατι καλυτερο. Ενω εμεις που επρεπε να πρωτοστατουμε καθως εμεις θα υποστουμε ολες τις συνεπειες των αποφασεων που παιρνονται στην Βουλη, μενουμε θεατες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος14/10/11 19:27

    στον 19:04 Πες μου πως δεν περίμενες να δεις έστω κι ένα τέτοιο σχόλιο.Όσο για το φοιτητικό κίνημα: είπαμε ησυχία μην χαλάσουμε την μακαριότητα ορισμένων...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος15/10/11 14:46

    Πολυ επαναστατες το εχετε δει εδω στην Λαρισα ολοι και γενικα στο τει... Χαλαρωσε λιγο φιλαρακι.. εγω απλος ρωτησα γιατι ειμαι καινουριος και δεν γνωριζω τι παιζει αμεσως να επιτεθεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος15/10/11 16:35

    Ασε ρε φιλε,μιλησα με τον καλυτερο τροπο και σιγουρα δεν σου επιτεθηκα. Αυτα ειναι δικες σου παραφιλολογιες.

    Απλα το σχολιο σου ειναι Λυκειου. Το καλο για σενα ειναι οτι εισαι καινουριος και δικαιολογεισαι, ελα ομως που πολλοι στο Τει αντιδρουν ετσι και ας ειναι μεγαλυτερα εξαμηνα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μανόλης16/10/11 11:09

    Πάντως,με βάση αυτά που λέει εδώ,δικαιολογείται η στάση των εκπαιδευτικών απέναντι στις αλλαγές αυτές.Κάποια λεπτά,όμως,σημεία ίσως δεν πρέπει να λέγονται,γιατί δεν έχουν ιδιαλιτερη βάση. Π.χ. Το γεγονός ότι μειώθηκαν οι εκπαιδευτικοί στο τμήμα συνεπάγεται τη μείωση των ωρών διδασκαλίας και τη μείωση του αριθμού των εισακτέων φοιτητών,δε σημαίνει όμως οπωσδήποτε κάποιο λουκέτο...
    Αν κάνω κάπου λάθος,πείτε μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ!
Μην χρησιμοποιείτε κεφαλαία και κατά προτίμηση ούτε Greeklish! Επίσης για να μπορείτε να συζητείται πιο εύκολα αποφύγετε την επιλογή Ανώνυμος και κάντε χρήση της επιλογής Όνομα/Διεύθυνση url

Κακόβουλα σχόλια, υβριστικά, spam ή που θίγουν πρόσωπα θα ΚΑΤΑΡΓΟΥΝΤΑΙ χωρίς καμία προειδοποίηση!

Διαβάστε τους όρους χρήσης του blog εδώ

.