8.10.11

"Μια περίληψη της σημερινής πορείας..."

Καλησπέρα σας συμφοιτητές...Σήμερα στις 19:00 ήταν η προσυγκέντρωση των φοιτητών για την πορεία στη πλατεία ταχυδρομείου. Η πορεία ήταν ανοιχτή να συμμετάσχει ο καθένας. Μαζεύτηκαν περίπου 100 άτομα. Ο αριθμός αν και κρίνεται αρνητικός, για τα δεδομένα του ΤΕΙ πιστεύω θεωρείτε ικανοποιητικός. Δυστυχώς πολλοί συμφοιτητές δεν συμμετείχαν στη πορεία παρόλα αυτά είδα πως συμμετείχαν συμφοιτητές που ίσως να ήταν και η πρώτη τους φορά που κατεβαίνουν σε πορεία. Όπως ήταν και για μένα.



Στη διάρκεια της πορείας ακούγονταν αγωνιστικά συνθήματα για την παιδεία και το νόμο πλαίσιο. Λίγο πριν την λήξη της πορείας, έγινε και αποκλεισμός ενός καταστήματος Γερμανός.

Σε αυτό το σημείο, τελειόντας θα ήθελα να το διευκρινίσω πως καταγγελίες περί της μαζικότητας της πορείας είναι ατυχής. Φυσικά και δεν είχε την μαζικότητα που θα έπρεπε, δεδομένου ότι εκτός των 200+ που ψηφίσαν κατάληψη και οι υπόλοιποι 170 που θέλαν ανοικτές σχολές και κινητοποιήσεις, θα έπρεπε να υπήρχαν έξω. Είναι κρίμα όπως και ναχει.  Δυστυχώς μερικοί διστάζουν είτε κάθονται απλά και πίνουν το καφέ τους βγάζοντας βίντεο την πορεία και λέγοντας "ρε κοίτα εδώ πόσοι είναι". Όπως ένα παλικάρι που είδα πως ανέβασε κάτι βίντεο στα σχόλια.

Δεν είναι ντροπή λοιπόν οι 100 που βγήκαμε για πορεία, είναι περηφάνια μας που σταθήκαμε αν και λίγοι απέναντι σε τόσους άλλους που στεκόντουσαν με καφέδες. Νιώθω περήφανος λοιπόν. Πιο περήφανος από εσάς που κάτσατε σπίτι σας να κράζετε στο blog και στα facebook....

Αν αναλογιστείς επίσης ότι η πορεία οργανώθηκε μέσα σε μια μέρα, ο αριθμός είναι πολύ καλός. Είναι και άλλοι συμφοιτητές που ενδιαφέρονται, το ξέρω, και πιστεύω πως θα κατέβουν στην επόμενη πορεία.

Τα λέμε παιδια, ένας συμφοιτητής σας.


11 σχόλια :

  1. Σωστοτατος . ας καθονται οι αλλοι αρκο και σοφα αλλα ας μην παραπονιουνται μετα σαν υστερικοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γιδίλα, Τυρίλα, teilar είσαι ξεφτίλα8/10/11 09:44

    Είναι ντροπή αυτό που συνέβη στην Γενική Συνέλευση. Σχεδόν όλοι θέλανε κινητοποιήσεις. Η Ψηφοφορία ήταν μόνο για τον τύπο των κινητοποιήσεων. Το εγωιστικό στυλ "εγώ δεν θέλω τέτοια κινητοποίηση, να πάνε αυτοί που θέλουν" δείχνει ποίο είναι το πραγματικό επίπεδο των φοιτητών του ΤΕΙ.

    Φυσικά τα παραπάνω τα γράφω για να ακουστώ κάπως, αν ψηφίζονταν άλλη κινητοποίηση δεν σημαίνει ότι θα πήγαιναν και αυτοί που ήταν κατά της κατάληψης. Προσωπικά ήμουν κατά της κατάληψης αλλά αυτά που μουρμουρίζανε οι υπόλοιποι τις ίδιας άποψης με κάνουν να αηδιάζω.Θέλω κινητοποιήσεις αλλά όχι με αυτά τα τεμπελόσκυλα που εξαφανίστηκαν μόλις τελείωσε η συνέλευση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος8/10/11 10:21

    ΝΑ κάνει πορείες και ότι άλλο θέλει ο καθένας. Το να κλείνεις ενα ΤΕΙ με χιλιάδες φοιτητές και μετά να μιλάς για πλειοψηφία 202 είναι παράνοια. Και η καραμέλα του οτι τόσοι ήρθαν τόσοι ψηφίσαν είναι τελείως μαλακία. Εγώ που δε συμφωνώ με τις μαλακίες που λέτε στις συνελεύσεις γιατί να έρθω δεν κατάλαβα. Και ποιος σας έδωσε το δικαίωμα να εκπροσωπείτε και αυτούς που είναι στη συνέλευση (τρελή μειοψηφία) αλλα και αυτούς που δεν είναι?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Παρείσακτος8/10/11 11:11

    Τα παιδιά ή δεν ξέρουν ή παραβλέπουν το γεγονός ότι για να είναι έγκυρη μια συνέλευση είναι ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ να παρευρίσκεται ένα ελάχιστο ποσοστό του συνόλου. Αν οι υπόλοιποι δεν συμμετέχουν είτε γιατί δεν πείθονται είτε γιατί δεν ενδιαφέρονται, δεν νομιμοποιούνται οι 500 που συμμετείχαν στην ΓΣ να αποφασίσουν και για τους υπόλοιπους. Αν ήταν σωστοί, θα μπορούσαν να κάνουν αποχή και όχι να κλείσουν ολόκληρο το ΤΕΙ. Αλλά είπαμε... Στην Ελλάδα ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ. Δεν φταίνε μόνο τα παιδιά. Η ατιμωρησία και ο ετσιθελισμός χωρίς καμιά απολύτως επίπτωση, έχει επιμελώς καλλιεργηθεί από το πολιτικό μας σύστημα τα τελευταία 30+ χρόνια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος8/10/11 11:29

    esu pou dn sumfwneis me tis mlkies pou lene stis suneleuseis ela na peis tis dikes sou ama thes ti soi logiki einai dn sumfwnw me auta pou lene?pas gia na miliseis k na milisei o kathenas.eseis afinetai na apofasizoun oi alloi gia sas.oso to afinete toso tha ginete to idio eite einai apofasi suneleusis eite to pasok pou psifisan oute oi misoi eite opoiodipote kolokoma.gia na allakseis kati prepei prwta na mpeis mesa tou sumfwneis dn sumfwneis alliws dn tha se akousei pote kaneis.oso to afineis na ginetai min zitas dimokratikes diadikasies..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος8/10/11 11:48

    Δημοκρατική διαδικασία δεν είναι να μαζευόμαστε 500 απο τους 5000, σε ότι χρόνο θέλουμε και να αποφασίζουμε ότι θέλουμε. Οταν το καταλάβετε ίσως και να ξυπνήσετε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμος8/10/11 13:13

    Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ανώνυμος8/10/11 17:53

    εισασταν 100 ψηφίσατε 202 τη βλέπω για λήψη τη ψευτοκαταληψη σας...δλδ 100 ατομα στερείτε το αυτονόητο δικαίωμα στη μάθηση σε 15000 δέ το βλέπω σωστό

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ανώνυμος9/10/11 12:50

    ftanei pia me tis 15000 kai 1.000.000 foitites pou exei to tei kai de psifisan kai ta kaimena xanoun mathima....AS ERXONTOUSAN NA PSIFISOUN....kai nai kserw oloi doulevoun, oloi einai se allh polh, oloi kati exoun....eleos me tis idies papares kathe fora....aplws ADIAFOROUN...apo tis 20.000 pou lete oi 1000 toulaxiston tha borousan na erthoun...alla MONO na krazete apo to internet kserete...gidia

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ανώνυμος9/10/11 16:27

    Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ανώνυμος11/10/11 04:55

    42 atoma eida..panta baezete parapanw

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ!
Μην χρησιμοποιείτε κεφαλαία και κατά προτίμηση ούτε Greeklish! Επίσης για να μπορείτε να συζητείται πιο εύκολα αποφύγετε την επιλογή Ανώνυμος και κάντε χρήση της επιλογής Όνομα/Διεύθυνση url

Κακόβουλα σχόλια, υβριστικά, spam ή που θίγουν πρόσωπα θα ΚΑΤΑΡΓΟΥΝΤΑΙ χωρίς καμία προειδοποίηση!

Διαβάστε τους όρους χρήσης του blog εδώ

.