6.9.10

Στο κυνήγι της γκαρσονιέρας...

Γέμισαν και πάλι οι δρόμοι της Λάρισας. Επέστρεψαν και οι τελευταίοι αδειούχοι, ξανάρθαν και οι φοιτητές ενώ η πόλη αυτή την περίοδο έχει λίγο παραπάνω κόσμο αφού ήρθε και η νέα φουρνιά φοιτητών που αναζητά στέγη. Η Λάρισα γνωστή πλέον φοιτητούπολη, στο θέμα της κατοικίας έχει να προσφέρει πολλά, κάτι που εύκολα μπορεί να αντιληφθεί κανείς από ...

τις δεκάδες αγγελίες σε εφημερίδες αλλά και σε εισόδους πολυκατοικιών, καρτοτηλέφωνα ακόμη και δέντρα. Μεγάλη η προσφορά και σε δελεαστικές τιμές συγκριτικά με άλλες μεγάλες πόλεις όπως Αθήνα, Θεσσαλονίκη. Οι γκαρσονιέρες και τα δυάρια έχουν την τιμητική τους και τα ενοίκια ξεκινάνε από 150 ευρώ για ένα στούντιο ή μια γκαρσονιέρα και φτάνουν έως και τα 300 ευρώ (για δυάρια 50-60 τ.μ.) σε καινούριες οικοδομές. Φυσικά, υπάρχουν και οι προσφορές για μεγαλύτερα και παλαιότερα σπίτια που εξίσου είναι πολλές. Το ενδιαφέρον των νεοφερμένων φοιτητών στρέφεται κυρίως στο κέντρο της πόλης όπου η αστική συγκοινωνία εξυπηρετεί καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας ενώ όσοι θέλουν να αποφύγουν το έξοδο της μετακίνησης επιλέγουν περιοχές πέριξ του ΤΕΙ και της Ιατρικής Σχολής Λάρισας.
Στην πλατεία Εβραίων Μαρτύρων η «Ε» συνάντησε μια μητέρα με την κόρη της που εισήχθη σε σχολή του ΤΕΙ Λάρισας από τα Γιάννινα και η οποία δήλωσε αρκετά ικανοποιημένη από την ποιότητα των κατοικιών της πόλης. «Έχουμε δει αρκετά διαμερίσματα και ομολογώ ότι τα περισσότερα αν δεν είναι καινούρια είναι ανακαινισμένα και σε πολύ κατάσταση. Τα ενοίκια δεν είναι ιδιαίτερα υψηλά αλλά κάθε γονιός προσπαθεί να βρει το καλύτερο για το παιδί του σε συνδυασμό πάντα με ένα προσιτό ενοίκιο. Πέρυσι τελείωσε ο γιος μου τις σπουδές του στην Αθήνα. Εκεί τα ενοίκια είναι απλησίαστα και τα σπίτια σε κακή κατάσταση. Δεν είναι εύκολο να σπουδάσεις δύο παιδιά. Το κόστος είναι πολύ υψηλό. Ελπίζω ότι στη Λάρισα θα βρούμε κάτι καλό και οικονομικό» αναφέρει μεταξύ άλλων η κ. Γεωργία Τριανταφύλλου.
Πέρα όμως από χαμηλό ενοίκιο οι περισσότεροι γονείς αναζητούν σπίτια με λίγα ή καθόλου κοινόχρηστα αφού η αύξηση της τιμής του πετρελαίου και μόνο θα επιβαρύνει σημαντικά τον οικογενειακό προϋπολογισμό τους ιδιαίτερα από τη στιγμή που θα πληρώνουν για τουλάχιστον δύο σπίτια.
Ο ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΣΠΙΤΙΟΥ
Το «σαφάρι» στην πόλη της Λάρισας όμως για τους νέους φοιτητές και τις οικογένειές τους δεν σταματά στην ενοικίαση του σπιτιού καθώς μετά έρχεται η αγορά των επίπλων και των ηλεκτρικών συσκευών. Σε αυτή την κατηγορία βέβαια υπάρχουν τιμές για όλα τα βαλάντια ενώ πολλά καταστήματα προσφέρουν και ειδικά πακέτα σε φοιτητές. Εξάλλου, ένας φοιτητής δεν χρειάζεται να στήσει ολόκληρο νοικοκυριό αλλά τα απαραίτητα για τη διαβίωσή του. Ένα ψυγείο, ένα πλυντήριο ρούχων, ένα φουρνάκι και μια τηλεόραση.
Μετά έρχονται και οι μικροσυσκευές, όπως τοστιέρα, σεσουάρ και σίδερο, οι τιμές των οποίων ξεκινούν ακόμη και από τα 10 ευρώ.
Έπειτα έρχεται και η επίπλωση του διαμερίσματος. Ένα κρεβάτι κι ένας μικρός καναπές, ένα τραπέζι, λίγες καρέκλες και ένα γραφείο είναι αρκετά και μπορούν να εξυπηρετήσουν τις βασικές ανάγκες. Φυσικά, μέσα σε όλα αυτά προστίθενται και πιάτα, ποτήρια, μαχαιροπίρουνα, κατσαρόλες, σεντόνια, κουβέρτες κ.ά. που μπορούν οι φοιτητές να τα πάρουν ακόμη και από το σπίτι τους στην αρχή για να γλιτώσουν κάποια έξοδα. Βέβαια όσο φτηνά και να είναι δεν παύει να είναι ένα σημαντικό έξοδο για μια μέση οικογένεια που μέσα σε όλα έχει να αντιμετωπίσει και την οικονομική κρίση.

από Εφημερίδα Ελευθερία

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ!
Μην χρησιμοποιείτε κεφαλαία και κατά προτίμηση ούτε Greeklish! Επίσης για να μπορείτε να συζητείται πιο εύκολα αποφύγετε την επιλογή Ανώνυμος και κάντε χρήση της επιλογής Όνομα/Διεύθυνση url

Κακόβουλα σχόλια, υβριστικά, spam ή που θίγουν πρόσωπα θα ΚΑΤΑΡΓΟΥΝΤΑΙ χωρίς καμία προειδοποίηση!

Διαβάστε τους όρους χρήσης του blog εδώ

.