21.9.10

Μέσω διαδικτύου οι μετεγγραφές!

Σύμφωνα με την Συνέντευξη Τύπου του υπουργείου Παιδείας, η κ. Άννα Διαμαντοπούλου ανακοίνωσε ότι ηλεκτρονικά θα υποβάλλονται από εδώ και πέρα κάθε Οκτώβρη οι αιτήσεις για τις μετεγγραφές των φοιτητών, αλλά και η έκδοση συγγραμμάτων, καθώς το υπουργείο έχει δημιουργήσει ένα ειδικό Πληροφοριακό Σύστημα με 1000 περίπου εξυπηρετητές που ενώνει όλα τα Πανεπιστήμια, Τεχνολογικά Υδρύματα και Ερευνητικά Κέντρα της χώρας.

Στην περίπτωση που εντοπιστεί ότι κάποιος φοιτητής έχει ψευδή στοιχεία, χάνει αυτόματα το δικαιώμα μετεγγραφής σε κάποιο άλλο τμήμα, αλλά και την διαγραφή του από το αρχικό Τμήμα εισαγωγής του. Έτσι με την λήξη της προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων, οι ενδιαφερόμενοι θα ειδοποιούνται ηλεκτρονικά με κάποιο μήνυμα στο κινητό τους ή με email, μέσα σε μια εβδομάδα.

Επίσης ο φοιτητής εισάγοντας τα στοιχεία του σε μια πλατφόρμα (Κωδικός Πανελληνίων, έγγυρος αριθμός τηλεφώνου/e-mail) θα μπορεί να επιλέξει τον τόπο που θέλει να κάνει την μετεγγραφή του, με την σειρά προτίμησής των τμημάτων.

Για παράδειγμα ότι ο φοιτητής βρίσκεται στο Πανεπιστήμιο Κρήτης στο τμήμα Επιστήμης Υπολογιστών και θέλει να πάρει μετεγγραφή κοντά στον τόπο κατοικίας του στην Αθήνα. Μέσα από την πλατφόρμα μπορεί να δει τις σχολές ανάλογα τον τομέα (Πληροφορική στην περίπτωσή μας) και μέσα από εκεί να βάλει σε μια σειρά τις σχολές που τον ενδιαφέρουν.

Αν τυχών ο φοιτητής κάνει κάποιο λάθος, έχει το δικαίωμα να διορθώσει τα στοιχεία με νέα κατάταξη έως και την ημέρα που έχει οριστεί.

Το υπουργείο, το δημιούργησε σαν μια πολύ απλή διαδικασία, για αρκετά χαμηλού επιπέδου χρήστες ώστε να μην υπάρξουν προβλήματα.

Ο σκοπός του Υπουργείου με την κίνηση αυτή είναι:


  • Έναρξη στις 4 Οκτωβρίου
  • Αφορά την πλειοψηφία των κατηγοριών μετεγγραφών και το 95% των μετεγγραφομένων
  • Η ολοκλήρωση της διαδικασίας σε λίγες μέρες
  • Όχι χαμένα εξάμηνα
  • Η διαφάνεια και εξοικονόμηση πόρων
  • Η μείωση της γραφειοκρατίας

Aπό τις αλλαγές αυτές εξαιρούνται περιπτώσεις μετεγγραφής φοιτητών που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα υγείας. Σε αυτή την περίπτωση θα γίνεται με τον παραδοσιακό τρόπο που γινότανε και παλαιότερα.


πηγή:neolaia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ!
Μην χρησιμοποιείτε κεφαλαία και κατά προτίμηση ούτε Greeklish! Επίσης για να μπορείτε να συζητείται πιο εύκολα αποφύγετε την επιλογή Ανώνυμος και κάντε χρήση της επιλογής Όνομα/Διεύθυνση url

Κακόβουλα σχόλια, υβριστικά, spam ή που θίγουν πρόσωπα θα ΚΑΤΑΡΓΟΥΝΤΑΙ χωρίς καμία προειδοποίηση!

Διαβάστε τους όρους χρήσης του blog εδώ

.