9.9.10

"Δίοδος; όχι ευχαριστώ!.."

Έχουμε ακούσει για το Δίοδος, πρόκειται στην ουσία για μια δράση που διευκολύνει τους σπουδαστές και τα μελη του εκπαιδευτικού προσωπικού της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, στην απόκτηση υπηρεσίας ευρυζωνικής πρόσβασης στο Διαδίκτυο με προνομιακούς όρους, στο χαμηλότερο δυνατό κόστος...

Όμως τελικά τα πράγματα δεν είναι τόσο όμορφα όσο ακούγονται!..


Στις προσφορές που έχουν μπει στη δράση Δίοδος, υπάρχουν στην ουσία, 2 εταιρείες, η HOL και ο ΟΤΕ.
Βγάζω απέξω την Wind γιατί η προσφορά της αφορά Mobile Broadband.

Βλέποντας την HOL θα πείτε τι καλά, φθηνά είναι, πρόκειται για μια προσφορά 10ευρώ το μήνα για 6Mbps, φαίνεται λογική τιμή, αλλά κρύβει κάτι...

Καθώς, οι προσφορές της HOL για την δράση Δίοδος, απαιτούν ΟΤΕ! Δηλαδή έχεις adsl στη HOL, αλλά τηλέφωνο στο ΟΤΕ, πράγμα που σημαίνει ότι στο μηνιαίο ποσό πρέπει να προσθέσουμε τα πάγια του ΟΤΕ!! Με λίγα λόγια το ποσό που μαζεύεται (20-22 ευρώ νομίζω με τα πάγια) κρίνεται απαγορευτικό, καθώς στην ουσία δεν κερδίζεις τίποτα με το Δίοδος!!

Με την ίδια λογική που είναι να δώσεις πάνω από 20 ευρώ μπορείς να επωφεληθείς σε προσφορές εταιρειών και να δώσεις πολύ λιγότερα!

Και φυσικά, δεν θα μιλήσουμε για την γραφειοκρατία που κυριεύει την δράση Δίοδος!

Βλέποντας τη πρέπει να κάνεις για "ωφεληθείς" από το Δίοδος τα παρατάς στη μέση!

Οι μόνοι σίγουρα ωφελημένοι είναι οι αριστούχοι, που δικαιούνται δωρεάν adsl από τον ΟΤΕ
(με τα πάγια άραγε;)

Είναι σαφές, πως οι εταιρείες δεν γουστάρουν την δράση Δίοδος! Θέλουν να πάρουν τους φοιτητές χωρίς να μπλέξουν με αυτό! Και είναι σαφές, πως και το Υπουργείο το απαξίωσε τελείως !

Βασικός στόχος της Δίοδος λέει είναι η προώθηση της ευρυζωνικότητας... Πως όμως;

3 σχόλια :

  1. Ανώνυμος10/9/10 02:10

    Το βασικό πάγιο του ΟΤΕ για μια τηλεφωνική γραμμή PSTN είναι 15,25 ευρο/μηνα. Το συνολικό κόστος δηλαδή (χωρίς κλήσεις) ανέρχεται στα 25,25ευρο για το πρόγραμμα των 6Mbps της HOL.

    Όπως πολύ σωστά επισήμανες λοιπόν, οι χρήστες (ιδικά αυτοί που διαμένουν εκτός τόπου μόνιμης κατοικίας, γονέων κλπ) δεν τους συμφέρει μιας και το κόστος μπορεί άνετα να ξεπεράσει τα 30 ευρο.

    Η καλύτερη all-in-one λύση είναι το Hol DP Lite (6Mbps+200λεπτα τηλεφωνίας) στα 24,70 ευρο, χωρίς παγιο ΟΤΕ.

    Το 2Play Economy της Forthnet ΔΕΝ ενδεικνύεται μιας και απο το πέρας του 6μήνου η τιμή διαμορφώνεται στα 35 ευρό (αν θυμάμαι καλά)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πολύ καλά τα επισημάνεις.
    Και ενδιαφέρον το πακέτο της HOL DP Lite..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος15/9/10 23:41

    Σε μέσο όρο το χρόνο το economy της forthnet βγαίνει λίγο πιο φτηνό. Και στους παλιούς πελάτες πάντα κάτι κάνουν. Σϊγουρα πάντως το δίοδος δεν αξίζει

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ!
Μην χρησιμοποιείτε κεφαλαία και κατά προτίμηση ούτε Greeklish! Επίσης για να μπορείτε να συζητείται πιο εύκολα αποφύγετε την επιλογή Ανώνυμος και κάντε χρήση της επιλογής Όνομα/Διεύθυνση url

Κακόβουλα σχόλια, υβριστικά, spam ή που θίγουν πρόσωπα θα ΚΑΤΑΡΓΟΥΝΤΑΙ χωρίς καμία προειδοποίηση!

Διαβάστε τους όρους χρήσης του blog εδώ

.