13.9.10

Ερώτηση βουλευτή Μ. Θεοχάρη για τα προβλήματα στο παράρτημα Καρδίτσας

Ερώτηση προς την Υπουργό Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων κα Α. Διαμαντοπούλου κατέθεσε η Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Ν. Καρδίτσας κα. Μαρία Θεοχάρη, στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου, με θέμα την αδυναμία λειτουργίας Τμημάτων του Παραρτήματος Καρδίτσας του ΤΕΙ Λάρισας. Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ερώτησης:

«Στην πόλη της Καρδίτσας λειτουργούν 4 τμήματα του ΤΕΙ Λάρισας, και συγκεκριμένα: Τμήμα Δασοπονίας και Διαχείρισης Φυσικού Περιβάλλοντος, Σχεδιασμού - Τεχνολογίας Ξύλου και Επίπλου, Τεχνολογίας Τροφίμων, Διατροφής και Διαιτολογίας. Στα τμήματα αυτά φοιτούν συνολικά 2.500 νέοι, με 810 εισαχθέντες για το ακαδημαϊκό έτος 2010-2011.
Δυστυχώς όμως, λόγω έλλειψης διοικητικού προσωπικού για την κάλυψη των αναγκών λειτουργίας του Παραρτήματος Καρδίτσας του ΤΕΙ Λάρισας, τα τμήματα αντιμετωπίζουν οξύτατο πρόβλημα, καθώς οι γραμματείες δύο τμημάτων, Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής και Διαιτολογίας, παραμένουν κλειστές.
Οι εγγραφές των νέων φοιτητών αρχίζουν την Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου και, εάν δεν δρομολογηθεί μία λύση άμεσα, θα δημιουργηθεί τεράστιο πρόβλημα τόσο για την διαδικασία των εγγραφών όσο και για την διοικητική λειτουργία των τμημάτων του ΤΕΙ. Οι εργαζόμενοι στα συγκεκριμένα τμήματα ζητούν την πρόσληψη προσωπικού με συμβάσεις αορίστου ή ορισμένου χρόνου (δύο ανά τμήμα), καθώς και την κατά παρέκκλιση απόσπαση τεσσάρων εκπαιδευτικών, προκειμένου να συνεχίσει η κανονική λειτουργία του ΤΕΙ Καρδίτσας.
Κατόπιν των αυτών, ερωτάται η κα Υπουργός:
Προτίθεται το Υπουργείο να εγκρίνει την πρόσληψη διοικητικών υπαλλήλων και την μετάταξη εκπαιδευτικών για να αποφευχθεί η παρακώλυση της λειτουργίας του Παραρτήματος Καρδίτσας του ΤΕΙ Λάρισας;»

πηγή:karditsanews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ!
Μην χρησιμοποιείτε κεφαλαία και κατά προτίμηση ούτε Greeklish! Επίσης για να μπορείτε να συζητείται πιο εύκολα αποφύγετε την επιλογή Ανώνυμος και κάντε χρήση της επιλογής Όνομα/Διεύθυνση url

Κακόβουλα σχόλια, υβριστικά, spam ή που θίγουν πρόσωπα θα ΚΑΤΑΡΓΟΥΝΤΑΙ χωρίς καμία προειδοποίηση!

Διαβάστε τους όρους χρήσης του blog εδώ

.