5.9.10

3o Νεανικό Φεστιβάλ Ταινιών μικρού μήκους Λάρισας

3ο artfools video festival
Το ταξίδι για το 3o Νεανικό Φεστιβάλ Ταινιών μικρού μήκους Λάρισας, 3ο artfools video festival
έχει ήδη ξεκινήσει.
Για 3η συνεχή χρονιά διοργανώνουμε το Νεανικό Φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους Λάρισας, μετά την μεγάλη αποδοχή που αυτό είχε τα δύο προηγούμενα χρόνια. Το Φεστιβάλ αγκαλιάσθηκε από φορείς της πόλης , όπως το ΤΕΙ Λάρισας, η Φωτογραφική Λέσχη Λάρισας, η Κινηματογραφική Λέσχη Λάρισας, ,επιχειρηματίες της πόλης που μας στήριξαν με τις χορηγίες τους, αλλά και οι σινεφίλ της Λάρισας που κατέκλυσαν τον Κινηματογράφο Βικτώρια όπου και διεξήχθη τα δυο προηγούμενα χρόνια το Φεστιβάλ.

Συνεργασθήκαμε με άλλα μεγάλα Φεστιβάλ της Ελλάδας όπως το Διεθνές Φεστιβάλ Ολυμπίας, το thess short film Festival της Θεσσαλονίκης , το Διεθνές Πανόραμα ταινιών της Πάτρας και ανταλλάξαμε ταινίες, ώστε να μπορούν όλες οι πόλεις να απολαύσουν αλλά και να προβληματισθούν από τα μηνύματα των νέων όπως αυτά φθάνουν μέσα από τις ταινίες που δημιουργούν.
Στο περιθώριο της διοργάνωσης δώσαμε την ευκαιρία να προβληθούν και μαθητικές ταινίες, και πολλά σχολεία ταξίδεψαν μέχρι την πόλη μας, για να παρακολουθήσουν την προβολή των ταινιών τους.
Οι συμμετοχές στις δυο προηγούμενες διοργανώσεις , ξεπέρασαν κάθε προσδοκία , αφού ταινίες από όλη την Ελλάδα και εκτός αυτής ( Γερμανία, Πορτογαλία, Ισπανία , Αγγλία κ.α.) προβλήθηκαν επί τρεις ημέρες στον κινηματογράφο Βικτώρια ( περίπου 50 διαγωνιστικές για κάθε χρόνο και πάνω από 60 στο μη διαγωνιστικό μέρος). ΄Ηδη για το 3o Νεανικό Φεστιβάλ Ταινιών μικρού μήκους Λάρισας έχουν ξεκινήσει οι πρώτες συμμετοχές.
Το Νεανικό Φεστιβάλ Ταινιών μικρού μήκους Λάρισας – artfools video festival, είναι πλέον θεσμός.
Κάθε χρόνο το πρώτο 10/ήμερο του Μαρτίου η πόλη της Λάρισας και ιδιαιτέρως οι νέοι, γιατί σε αυτούς περισσότερο απευθύνεται και από αυτούς διοργανώνεται το Φεστιβάλ, ζει μια κινηματογραφική εβδομάδα με προβολές ταινιών διαγωνιστικού και μη διαγωνιστικού χαρακτήρα, συναυλίες, εκθέσεις, διαλέξεις με θέμα πάντα τον κινηματογράφο.
.
Το artfools video festival,/ Νεανικό Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού μήκους Λάρισας/ διεξάγεται από την Αστική μη κερδοσκοπική Εταιρία artfools και το διαδικτυακό περιοδικό Τέχνης και Πολιτισμού artfools .
To artfools video festival /Νεανικό Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού μήκους Λάρισας, διεξάγεται κάθε χρόνο, την πρώτη εβδομάδα του Μαρτίου, στη Λάρισα.

To artfools video festival /Νεανικό Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού μήκους Λάρισας περιλαμβάνει :
Α. Νεανικό
Γίνονται δεκτές ταινίες μυθοπλασίας από νέους με διάρκειαμέχρι και 25 λεπτά.
B. «Τρία λεπτά στην ανεργία». Τρίλεπτες ταινίες με θέμα την ανεργία των νέων.
.Γ. Μαθητικό

Γίνονται δεκτές ταινίες μυθοπλασίας μέχρι και 25 λεπτά από μαθητές ατομικά ή ομαδικά ή από συνεργασίες σχολείων


Κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ,διοργανώνεται η Εβδομάδα Νεανικού Σινεμά, με προβολές ταινιών, συνεργασίες με μεγάλα νεανικά φεστιβάλ, συναυλίες, διαλέξεις,σεμινάρια,εκθέσεις κ.α. Δηλώσεις συμμετοχής για την εβδομάδα Νεανικού σινεμά μπορούν να γίνουν μέχρι και την 31η Δεκεμβρίου κάθε χρόνο στην αίτηση που επισυνάπτεται στο τέλος των όρων συμμετοχής.

Για το 3o Νεανικό Φεστιβάλ Ταινιών μικρού μήκους Λάρισας προγραμματίζουμε πολλές καινοτομίες.

1. Διαγωνισμός 3/λεπτων ταινιών – σποτς, με θέμα την ανεργία και τίτλο : «Τρία λεπτά στην ανεργία».
2. Εργαστήρια Κινηματογράφου με διακεκριμένους δημιουργούς ταινιών και γνώστες της κινηματογραφικής τέχνης και τεχνικής. ( Θα ανακοινωθούν από το Φθινόπωρο)
3. ΄Εκθεση κινηματογραφικής αφίσας από την δεκαετία του 1950 μέχρι και σήμερα.
4. Διαγωνισμός Φωτογραφίας και ζωγραφικής με θέμα : « Ανεργία»

Και φυσικά, προβολές, συναυλίες, εκδηλώσεις δρόμου για την 3η εβδομάδα Νεανικού Σινεμά.

Στο www.artfoolsvideofestival.gr υπάρχουν όλες οι πληροφορίες σχετικά με το 3ο Νεανικό Φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους Λάρισας, καθώς και οι όροι και αίτηση συμμετοχής.

Και στο site: www.artfools.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ!
Μην χρησιμοποιείτε κεφαλαία και κατά προτίμηση ούτε Greeklish! Επίσης για να μπορείτε να συζητείται πιο εύκολα αποφύγετε την επιλογή Ανώνυμος και κάντε χρήση της επιλογής Όνομα/Διεύθυνση url

Κακόβουλα σχόλια, υβριστικά, spam ή που θίγουν πρόσωπα θα ΚΑΤΑΡΓΟΥΝΤΑΙ χωρίς καμία προειδοποίηση!

Διαβάστε τους όρους χρήσης του blog εδώ

.