11.2.13

"Η απαγωγή του Υπουργού Παιδείας" - Video διαμαρτυρίας από το τμήμα Πληροφορικής ΤΕΙ Λάρισας!

Video διαμαρτυρίας δημιούργησαν σπουδαστές του τμήματος Τεχνολογίας Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών το οποίο από χθες το βράδυ κάνει τον γύρω του διαδικτύου!

Το video φτιάχτηκε στα πλαίσια των κινητοποιήσεων για το σχέδιο "Αθηνά" του Υπ.Παιδείας. Με το σχέδιο "Αθηνά" το τμήμα Τεχν. Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών ΤΕΙ Λάρισας αδικείται καθώς αποφασίζεται να μετακινηθεί στη Λαμία και να απορροφηθεί από το ΤΕΙ Θεσσαλίας(ΤΕΙ Λαμίας) με το αντίστοιχο τμήμα Πληροφορικής χωρίς να εκφράζει τα κριτήρια που χρησιμοποιήθηκαν για τις (περισσότερες) περιπτώσεις μεταφορών/απορροφήσεων τμημάτων ΤΕΙ...



Το τμήμα Τεχνολογίας Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών του ΤΕΙ Λάρισας ιδρύθηκε το 1999 και κατόρθωσε μέσα στα 13 χρόνια λειτουργίας του να γίνει ένα ελκυστικό τμήμα για τους χιλιάδες φοιτητές που το προτίμησαν. Είναι επίσης ένα άρτια στελεχωμένο τμήμα με 16 μέλη ΔΕΠ, με υποδομές (κτίριο, εργαστήρια, εξοπλισμό), μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών (από το 2004), συνεργασίες με πανεπιστήμια του εσωτερικού και εξωτερικού, καθώς και εξαιρετικό επίπεδο έρευνας των μελών του.

Γενικά κατάφερε να έχει όλα όσα χαρακτηρίζουν ένα σύγχρονο ανώτατο ίδρυμα. Αν ένα τέτοιο τμήμα μπορεί να ξεριζωθεί με μία απόφαση χωρίς αιτιολόγηση τότε τι μήνυμα στέλνει αυτό στην εκπαιδευτική κοινότητα;
Γιατί να προσπαθήσουμε να χτίσουμε κάτι στο μέλλον αν μπορεί να διαλυθεί σε μία στιγμή από μία πολιτική απόφαση, χωρίς η απόφαση αυτή να βασίζεται σε αντικειμενικά μετρήσιμα κριτήρια; Η ύπαρξη στρατηγικής, μετρήσιμων στοιχείων και απόλυτης διαφάνειας είναι απαραίτητα για κάθε αλλαγή αυτού του βεληνεκούς.

Διαφορετικά, απλά δικαιούμαστε να συμπεράνουμε πως ευνοούνται οι πόλεις των ισχυρών παραγόντων του κυβερνώντος κόμματος και τίποτα άλλο πέραν αυτού!

.