22.2.13

Κείμενο διαμαρτυρίας σπουδαστών για το σχέδιο «ΑΘΗΝΑ» – τμήμα μηχανικής βιοσυστημάτων ΤΕΙ Λάρισας

Με αφορμή τα γεγονότα που διαδραματίζονται αυτή τη περίοδο σε όλη την Ελλάδα οι σπουδαστές του τμήματος Μηχανικής Βιοσυστημάτων του Α.Τ.Ε.Ι Λάρισας, εκφράζουμε μετά λύπης μας την αγανάκτηση που μας προκαλούν τα νέα μέτρα και οι μεταρρυθμίσεις που αφορούν τον οικονομικό και εκπαιδευτικό τομέα της χώρας. Η πολιτική της κυβέρνησης δεν καθίσταται ικανή να αντιμετωπίσει τα προβλήματα που ταλαιπωρούν τον Ελληνικό λαό, και μας έχει βυθίσει μέσα σε ένα κλίμα οικονομικής και ηθικής εξαθλίωσης, με την επιβολή φόρων και οικονομικών επιβαρύνσεων. Επιπλέον, τα νέα μέτρα της κυβέρνησης στοχεύουν στην απαξίωση του αγροτικού τομέα με αντισυνταγματικά μέτρα εις βάρος του Έλληνα φορολογούμενου πολίτη. Με την αύξηση του πετρελαίου κίνησης κατόρθωσε και πάλι να εξοργίσει το λαό και ειδικά τους αγρότες οι οποίοι εδώ και μερικές ημέρες ξεκίνησαν ένα δίκαιο αγώνα απέναντι σε αυτά τα βάναυσα μέτρα.

Και σαν να μην έφτανε η παρούσα κατάσταση στην οποία βρισκόμαστε, για την οποία ευθύνεται η εγκληματική πολιτική της κυβερνήσεως, έρχεται να μας αποτελειώσει ο κύριος Αρβανιτόπουλος με την επίσημη ανακοίνωση της πρότασης του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων Πολιτισμού και Αθλητισμού, η οποία στοχεύει στην Αναδιαμόρφωση του Ακαδημαϊκού χάρτη της χώρας. Ο κύριος Κ. Αρβανιτόπουλος, με την δημοσιοποίηση του σχεδίου «ΑΘΗΝΑ» έρχεται να πυροδοτήσει κι άλλο τη κατάσταση, αυτή τη φορά στο χώρο της πανεπιστημιακής εκπαίδευσης, με μοναδικό στόχο να υποβαθμίσει τους τίτλους σπουδών των τεχνολογικών τμημάτων κυρίως, με καταργήσεις και εξαφανίσεις αρκετών εξ αυτών από τον ακαδημαϊκό χάρτη της χώρας.

Οι σπουδαστές του τμήματος Μηχανικής Βιοσυστημάτων του Α.Τ.Ε.Ι Λάρισας, θεωρούμε άδικη την απόφαση του Κυρίου Αρβανιτόπουλου η οποία προβλέπει την απορρόφηση του τμήματος μας από τα τμήματα των σχολών γεωπονίας, Ζωικής και Φυτικής Παραγωγής του Α.Τ.Ε.Ι Λάρισας. Τα επιχειρήματα του Κυρίου Αρβανιτόπουλου και των συνεργατών του για το κλείσιμο του τμήματος μας είναι αβάσιμα και αρκετά εξ αυτών ψευδή και ύποπτα. Με την εφαρμογή του σχεδίου «ΑΘΗΝΑ» πέρα από το γεγονός ότι συγχωνεύετε το τμήμα Μηχανικής Βιοσυστημάτων με δύο τμήματα τα οποία δεν έχουν καμία απολύτως σχέση, με το αντικείμενο σπουδών του τμήματος μας, κλείνετε ένα τμήμα που διαθέτει το καλύτερο εργαστηριακό εξοπλισμό με ικανούς εκπαιδευτικούς και όλα αυτά μέσα στη καρδιά του Θεσσαλικού κάμπου, όπου το τμήμα είναι υψίστης σημασίας για την αγροτική ανάπτυξη της χώρας. Αυτό που ζητάμε εμείς οι σπουδαστές του τμήματος της Μηχανικής Βιοσυστημάτων είναι, το τμήμα να παραμείνει ως έχει και να μην κλείσει και να συνεχίσει να υπάρχει στα Μηχανογραφικά δελτία για την εισαγωγή νέων σπουδαστών.

Κλείνοντας, θα θέλαμε να τονίσουμε ότι το τμήμα Μηχανικής Βιοσυστημάτων του Α.Τ.Ε.Ι Λάρισας είναι το πρώτο και το μοναδικό τμήμα στην Ελλάδα και η συμβολή του στην αγροτική αλλά και την οικονομική ανάπτυξη της χώρας είναι καθοριστική και αναγκαία.



Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου 2013

.