8.2.13

ΑΠΟΦΑΣΗ/ΨΗΦΙΣΜΑ ΕΚΤΑΚΤΗΣ Γ.Σ. ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ Τ.Π.Τ. 8-2-13

Εκφράζουμε τη σαφή αλλά συγκρατημένη ικανοποίησή μας για τα αποτελέσματα της σύσκεψης με τον υπουργό Παιδείας κ Αρβανιτόπουλο, παρουσία του περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ Αγοραστού, της αντιπεριφερειάρχη κ Καραλαριώτου, του Δημάρχου Λαρισαίων κ Τζανακούλη και των βουλευτών Λάρισας κκ Κέλλα, Σαχινίδη και Χαρακόπουλου, του προέδρου του Τμήματος Πληροφορικής & Τηλ/ών κ Χαρτώνα και του προέδρου και αντιπροέδρου του Συμβουλίου Διοίκησης του ΤΕΙ κκ Χατζηθεοφίλου και Μπάτη, καθώς και του εκπροσώπου των φοιτητών κ Χρήστου Πεντέλα.

Ο υπουργός αναγνώρισε πως υπάρχει πρόβλημα στο σχέδιο Αθηνά σε ότι αφορά τη μετακίνηση του Τμήματος Πληροφορικής στη Λαμία, αναγνώρισε πως κάποιες από τις ρυθμίσεις του σχεδίου, συμπεριλαμβανόμενης και της μετακίνησης του Τμήματος Πληροφορικής, δε συνάδουν με τις διακηρυγμένες αρχές του σχεδίου και ότι αποτελούν ad hoc ρυθμίσεις. Δε δεσμεύτηκε για αναίρεση της ρύθμισης, είπε πως θα το δει θετικά.

Η ερμηνεία του αποτελέσματος της σύσκεψης αυτής είναι κοινή τόσο από τους πολιτικούς που παρέστησαν όσο και τους εκπροσώπους του Τμήματος και του ΤΕΙ. Αν και δε δεσμεύτηκε ο υπουργός, η στάση του δημιούργησε στους παριστάμενους τη θετική προσδοκία ότι το πρόβλημα θα λυθεί.

Επιστρέφουμε στη κανονική ροή της λειτουργίας του Τμήματος. Τελούμε σε αναμονή και επαγρύπνηση αναμένοντας οριστική δέσμευση του υπουργού. Θα επανεξετάζουμε διαρκώς το θέμα, ανάλογα με τις εξελίξεις, και θα επανακαθορίσουμε τη στάση μας αν και όποτε χρειαστεί.

  Οι εξετάσεις της εβδομάδας 11-15 Φεβρουαρίου θα γίνουν κανονικά σύμφωνα με το ανακοινωμένο πρόγραμμα. Την εβδομάδα 18-22 Φεβρουαρίου θα γίνουν οι εξετάσεις που είχαν προγραμματιστεί για την εβδομάδα 4-8 Φεβρουαρίου, σύμφωνα με το πρόγραμμα που είναι ανακοινωμένο.

.