4.2.13

ΑΡ.ΕΝ. ΤΕΙ/Λ: "Δεν διαλύουν ένα τμήμα...Διαλύουν 2000 καθημερινότητες και νοικοκυριά!"

Συγκεκριμένα, ένα τμήμα του ΤΕΙ απορροφάται σε τμήμα σχολή του ΤΕΙ Λαμίας, άλλα τρία τμήματα απορροφούνται από αντίστοιχα τμήματα του ΤΕΙ, ένα τμήμα του παραρτήματος Καρδίτσας απορροφάται από τμήμα της Λάρισας και τα δύο τμήματα του παραρτήματος Τρικάλων απορροφούνται από τμήμα του ΤΕΙ Λάρισας, γράφοντας το «τέλος εποχής» για το παράρτημα Τρικάλων του ΤΕΙ.

Αναλυτικά, οι αλλαγές έχουν ως εξής :
1. Το τμήμα Διοίκησης και Διαχείρισης Έργων απορροφάται από το τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων που μετονομάζεται σε τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων, Οργανισμών και Συστημάτων και το οποίο εντάσσεται στη Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (ΣΔΟ) του ΤΕΙ Θεσσαλίας.
2. Το τμήμα Τουριστικών Επιχειρήσεων απορροφάται επίσης από το τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων που μετονομάζεται σε τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων, Οργανισμών και Συστημάτων και επίσης εντάσσεται στη ΣΔΟ του ΤΕΙ Θεσσαλίας.

3. Το τμήμα Τεχνολογίας Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών απορροφάται από το τμήμα Πληροφορικής και Τεχνολογίας Υπολογιστών του ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδας που εδρεύει στη Λαμία.
4. Το τμήμα Μηχανικής Βιοσυστημάτων διαιρείται σε υπο – τμήματα που απορροφούνται αντίστοιχα από τα τμήματα Φυτικής και Ζωικής Παραγωγής τα οποία και παραμένουν στη Σχολή Τεχνολογίας – Γεωπονίας (ΣΤΕΓ) του ΤΕΙ Θεσσαλίας.
5. Το τμήμα Δασοπονίας και Διαχείρισης Φυσικού Περιβάλλοντος του παραρτήματος Καρδίτσας του ΤΕΙ Θεσσαλίας απορροφάται από το τμήμα Σχεδιασμού και Τεχνολογίας Ξύλου και Επίπλου του ίδιου παραρτήματος το οποίο και παραμένει στη Σχολή Τεχνολογικών Εφαρμογών (ΣΤΕΦ) του ΤΕΙ Θεσσαλίας στην Καρδίτσα.
6. Το τμήμα Πολιτικών Δομικών Έργων του παραρτήματος Τρικάλων του ΤΕΙ Θεσσαλίας απορροφάται από το τμήμα Πολιτικών Έργων Υποδομής που μετονομάζεται σε τμήμα Τεχνολόγων Πολιτικών Μηχανικών και Τοπογράφων και εντάσσεται στη ΣΤΕΦ του ΤΕΙ Θεσσαλίας στη Λάρισα.
7. Το τμήμα Ανακαίνισης και Αποκατάστασης Κτηρίων του παραρτήματος Τρικάλων του ΤΕΙ Θεσσαλίας απορροφάται επίσης από το τμήμα Πολιτικών Έργων Υποδομής που μετονομάζεται σε τμήμα Τεχνολόγων Πολιτικών Μηχανικών και Τοπογράφων Και το οποίο εντάσσεται στη ΣΤΕΦ του ΤΕΙ Θεσσαλίας στη Λάρισα.

Ναι, όντως είδαμε καλά...

Το Τεχνολογίας Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών της Λάρισας θα απορροφηθεί από το τμήμα Πληροφορικής και Τεχνολογίας Υπολογιστών του ΤΕΙ Λαμίας και θα μετονομαστεί σε Μηχανικών Πληροφορικής και θα μεταφερθεί εκεί.Το τμήμα με τους περισσότερους φοιτητές αλλά και με το περίσσειοερευνητικό έργο θα μεφαρθεί μετά από ΜΟΝΟΜΕΡΗ απόφαση του 'κυρίου' υπουργού(ίσως και όχι).Τέτοιες αυταρχικές διαδικασίες δεν έχουν θέση στο ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα στο οποίο στηρίζεται ο ελληνικός λαός.

.
Το σκηνικό αυτό έρχεται σα συνέχεια της αδρανοποίησης των φοιτητικών οργάνων και την υποταγή του συνόλου των κυρίαρχων φοιτητικών παρατάξεων ΔΑΠ-ΠΑΣΠ στο νέο νόμο πλαίσιο(ναι για εκείνον που η ΑΡ.ΕΝ. και το φοιτητικό κίνημα είχε επιλέξει να αντιτεθεί).
Μέσα στο επόμενο διάστημα πρέπει να γίνουν συνελεύσεις σχολών προκειμένου να γνωστοποιηθούν -δια μέσου της διοίκησης- από το υπουργείο οι λόγοι της απόφασης αυτής και ταυτόχρονα η γνωστοποίηση των φοιτητών προς το υπουργείο σχετικά με αν θα επιλέξουν να υποταχθούν σε αυτη την απόφαση ή να διεκδικήσουν το δίκιο τους που είναι να μην κουνήσουν ρούπι από τη Λάρισα.


Αριστερή Ενότητα 30/1/2013

.