12.2.13

Κατάληψη μέχρι την Τρίτη 19/02 αποφάσισε η Γενική Συνέλευση

Η Γενική Συνέλευση των Σπουδαστών που πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στο ΤΕΙ υπερψήφισε τη πρόταση για κατάληψη μέχρι τη Τρίτη 19/02 εώς ότου δικαιωθούν από τις άδικες αποφάσεις που επιφέρει το σχέδιο Αθηνά του Υπουργείου Παιδείας στο ΤΕΙ Λάρισας.

Την Τρίτη 19/2 θα γίνει νέα Γ.Σ. για τo μέλλον των κινητοποιήσεων.

Παράλληλα αποφασίστηκε να γίνουν σε καθημερινή βάση διάφορες μορφές διαμαρτυρίας οι οποίες θα οργανώνονται από το συντονιστικό της κατάληψης το οποίο έχει την πρώτη του συγκέντρωση/συνέλευση αύριο το πρωί στις 10:00.

Από τις 7:30 αύριο το πρωί οι φοιτητές καλούνε τους συμφοιτές/συμφοιτήτριες όλων των τμημάτων σε συμμετοχή στην κατάληψη καθώς και αλληλεγγύη στον αγώνα.

Μετά την Γ.Σ. πραγματοποιήθηκε πορεία μέχρι τον Σταθμό Τρένων Λάρισας όπου οι διαδηλωτές σπουδαστές κλείσαν για 1 ώρα τις γραμμές του ΟΣΕ. Η συγκεκριμένη κίνηση δημιούργηκε αρκετές εντάσεις για το αν πρέπει ή όχι να επιτραπεί στις διερχόμενες αμαξοστοιχίες να σταθμεύσουν πριν τον ανακοινωμένο χρόνο. Αστυνομικές δυνάμεις και μια μικρή μονάδα καταστολής είχαν προσέλθει στο χώρο του σταθμού μερικά λεπτά μετά το κλείσιμο των γραμμών από τους σπουδαστές. Μετά το τέλος της διαμαρτυρίας η πορεία των σπουδαστών κινήθηκε μέχρι την Κεντρική Πλατεία όπου έγινε ενημέρωση για την αυριανή μέρα.


Υ.Γ.: Η εξεταστική αναβάλλεται, ο αγώνας συνεχίζεται μέχρι ο Υπουργός Παιδείας κ.Αρβανιτόπουλος ξυπνήσει.

.