9.9.13

Ο υπ. Παιδείας για τη διαθεσιμότητα υπαλλήλων στα ΑΕΙ, τις μετεγγραφές και τους «αιώνιους» φοιτητές

«Θέλω τα Πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ να ολοκληρώσουν τη διαδικασία αξιολόγησης, που θα αποδείξει ότι η συντριπτική πλειονότητα παρουσιάζει ελλείψεις σε προσωπικό. Και πιστεύω ότι αν σε κάποια Ιδρύματα διαπιστωθεί ότι οι μαζικές μονιμοποιήσεις, που έγιναν στο παρελθόν έχουν οδηγήσει σε πλεονάσματα, θα μας το πουν τα ίδια τα Ιδρύματα. Δεν θέλω να προχωρήσουμε, ως υπουργείο Παιδείας, σε οριζόντια μέτρα».


Τα παραπάνω δήλωσε ο υπουργός Παιδείας Κ. Αρβανιτόπουλος, σχετικά με τη επικείμενη διαθεσιμότητα των διοικητικών υπαλλήλων Πανεπιστημίων και ΤΕΙ, σε συνέντευξη στον Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής.
Για τις μετεγγραφές των φοιτητών ο υπουργός Παιδείας τόνισε:
«Στη δύσκολη οικονομική συγκυρία, δημιουργήσαμε τη διαδικασία μεταφοράς θέσεων, προκειμένου να βοηθήσουμε πολλούς φοιτητές και τις οικογένειές τους να συνεχίσουν τις σπουδές τους κοντά στην εστία τους. Την διαδικασία αυτήν την εφαρμόζουμε και φέτος με τα ίδια κριτήρια, στα οποία πρωταρχικό ρόλο παίζει το κατά κεφαλήν οικογενειακό εισόδημα, το οποίο αυξάνουμε, ενώ το διπλασιάζουμε για τις μονογονεϊκές οικογένειες. Όσον αφορά το σύστημα των Πολλαπλών βάσεων για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις δεν αλλάζει τίποτα».
Για τη διαγραφή των «αιωνίων» φοιτητών , ο κ Αρβανιτόπουλος υπογράμμισε:
«Είναι αρμοδιότητα των Ιδρυμάτων να προχωρήσουν στο «ξεκαθάρισμα» των μητρώων τους, καθώς το κόστος των ανενεργών φοιτητών είναι πολύ μεγάλο και λειτουργεί εις βάρος των ενεργών, της λειτουργίας των Ιδρυμάτων και του κοινωνικού συνόλου».

πηγή:esos.gr

.