16.9.13

Κανονικά συνεχίζεται η εξεταστική...

Χωρίς καμία ανακοίνωση περί κιάλλης αναστολής ή απεργίας των εκπαιδευτικών σήμερα, η εξεταστική συνεχίζεται κανονικά. Φυσικά ισχύει μέχρι και την Παρασκευή η απεργία του Διοικητικού προσωπικού (μητρώο, διοικητικές υπηρεσίες κτλ).

Για την Τετάρτη 18/9 βέβαια, η ΟΣΕΠ ΤΕΙ κύρηξε 24ωρη απεργία με τα παρακάτω αιτήματα:

  • Να μην εφαρμοστεί το μέτρο της διαθεσιμότητας στους διοικητικούς υπαλλήλους των ΤΕΙ
  •  Να μην γίνει μείωση του έκτακτου εκπαιδευτικού προσωπικού, αλλά να προσληφθεί ο αναγκαίος αριθμός για την ομαλή λειτουργία των Ιδρυμάτων.
  • Την ενίσχυση της χρηματοδότησης των ΤΕΙ που υπολειτουργούν, λόγω της περικοπής του προϋπολογισμού τους, σε ποσοστό μεγαλύτερο του 50 %.
  • Τη μη εφαρμογή στα ΤΕΙ του κανόνα 5:1, για τις νέες προσλήψεις, αλλά να γίνεται άμεσα διορισμός νέων συναδέλφων στη θέση των αποχωρούντων λόγω συνταξιοδότησης.

Δεν είναι γνωστό αν η απεργία θα επηρεάσει την εξεταστική ή οι καθηγητές θα καλύψουν τις ανάγκες για να μην αναβληθεί. Αν αποφασιστεί απεργία από όλους τους καθηγητές θα έχουμε ανακοινώσεις αύριο Τρίτη.

Καλή εξεταστική όπως και να χει.

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΩΤΟΕΤΕΙΣ:
Να ξέρετε πως εκτός από το κεντρικό site του ΤΕΙ Λάρισας/Θεσσαλίας, καλή πηγή ενημέρωσης (και επίσημη) είναι και τα Facebook page του Dionysos (ηλεκτρονική γραμματεία) και του ΤΕΙ Θεσσαλίας.

Υ.Γ. Μην γίνεστε πιεστικοί και διαβάζετε τις ανακοινώσεις που έχουν αναρτηθεί πριν ρωτήσετε. Καταλαβαίνω πως τις περισσότερες φορές απλά ανησυχείτε αλλά αν διαβάζετε ανακοινώσεις (γιατί και εγώ αυτό κάνω- δεν έχω βίσμα στο Δ.Σ. του ΤΕΙ) θα καταλάβετε και τι συμβαίνει.

.