15.9.13

Τι είπαν οι πρόεδροι των ΤΕΙ στη συνάντηση με τον υπ. Παιδείας για τη διαθεσιμότητα

Λόγω της πολυπλοκότητας της συλλογής των σχετικών αριθμητικών και στατιστικών στοιχείων, ειδικότερα μετά τις αλλαγές που έγιναν από το Σχέδιο ΑΘΗΝΑ, ζητήθηκε από τον υπουργό Παιδείας μια μικρή παράταση για την υποβολή της αυτοαξιολόγησης , δήλωσε στο esos αμέσως μετά τη συνάντηση των προέδρων των ΤΕΙ με τον υπουργό Κ. Αρβανιτόπουλο ο Καθηγ. Γιάννης Χρυσουλάκης, Πρόεδρος ΔΕ της ΑΣΠΑΙΤΕ και μέλους του Τριμελούς Προεδρείου της Συνόδου των Προέδρων ΤΕΙ-ΑΣΠΑΙΤΕ .


Έτσι πρόσθεσε ο κ. Χρυσουλάκης, θα δοθεί η δυνατότητα στα Ιδρύματα που δεν έχουν προλάβει μέχρι σήμερα, να ολοκληρώσουν την αυτοαξιόλογηση τους.
Σε ερώτησή μας τι απάντησε ο κ. Αρβανιτόπουλος , ο κ. Χρυσουλάκης μας είπε:«Ο Υπουργός υποσχέθηκε ότι θα το δει θετικά. »
Τα ΤΕΙ και η ΑΣΠΑΙΤΕ έχουν ξεκινήσει ήδη να στέλνουν τις απαντήσεις τους μέσα από τις οποίες σαφέστατα προκύπτει ,ακόμα και στα ακραία σενάρια ,ότι υπάρχει έλλειψη διοικητικού προσωπικού σε όλα τα ΤΕΙ.
Σχετικά με το κλίμα που επικράτησε στη συνάντηση ο κ. Χρυσουλάκης τόνισε:
Α.Η σημερινή συνάντηση με τον Υπουργό κ. Αρβανιτόπουλο έγινε σε καλό κλίμα .
Β.Ο κ. υπουργός άκουσε προσεκτικά τα προβλήματα λειτουργίας των Ιδρυμάτων από την έλλειψη προσωπικού όπως εκτάκτων ωρομισθίων και Εκπαιδευτικού μονίμου προσωπικού όσο και Διοικητικού Προσωπικού. Δεσμεύτηκε μάλιστα να επιταχύνει τις διαδικασίες για την πρόσληψη εκτάκτου ωρομισθίου προσωπικού με την υπογραφή της σχετικής ΚΥΑ και έκδοσης εγκυκλίου. Το προσωπικό αυτό θα προσληφθεί σύμφωνα με τις διατάξεις του σχετικού άρθρου 39, όπως αυτό διατυπώθηκε στον νόμο για το Νέο Λύκειο.
Γ.Η συζήτηση επικεντρώθηκε κυρίως στην αυτοαξιολόγηση των Ιδρυμάτων , σύμφωνα με την σχετική εγκύκλιο του Γενικού Γραμματέα, μέσα από τους δείκτες οι οποίοι προέρχονται από τα Διεθνή Στάνταρς.

.