14.9.13

Ανακοίνωση ΟΝΝΕΔ (αντί ΔΑΠ) για απολύσεις σε ΑΕΙ-ΤΕΙ

Ανακοίνωση η ΔΑΠ ΝΔΦΚ δεν εξέδωσε ποτέ, παρόλα αυτά στο site της ΟΝΝΕΔ, στις 10/9 ανέβηκε η παρακάτω ανακοίνωση. Αν η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ δεν ξεσυνερίζεται τις θέσεις της οργάνωσης της, ας μας το πει.

Σήμερα, η Μέση και η Ανώτατη Εκπαίδευση χρειάζονται μεταρρυθμίσεις και εξορθολογισμό, ώστε μέσα από τις σημερινές δυσκολίες να επιτευχθεί ένα καλύτερο εκπαιδευτικό σύστημα, σύγχρονο και ανταποκρινόμενο στις ανάγκες της νέας γενιάς.

Οι προωθούμενες θεσμικές αλλαγές κινούνται στη σωστή κατεύθυνση, γεγονός που αναγνωρίζεται από το σύνολο της εκπαιδευτικής και ακαδημαϊκής κοινότητας (???), παρά τις αντιδράσεις εκείνων που επιμένουν να παίζουν μικροπολιτικά παιχνίδια στο χώρο της Παιδείας.


Στη σημερινή πραγματικότητα, κανείς δεν μπορεί να παραβλέψει το γεγονός ότι, η ελληνική οικογένεια συμπιέζει τον προϋπολογισμό της ώστε να δώσει στη νέα γενιά την ευκαιρία να σπουδάσει για ένα καλύτερο μέλλον.

Είναι αδιανόητο από την αρχή της χρονιάς, φοιτητές και μαθητές να μένουν δέσμιοι των κινητοποιήσεων μιας μειοψηφίας που παραμένει προσκολλημένη σε συνδικαλιστικές πρακτικές του παρελθόντος. Ο κίνδυνος να τιναχθούν εξεταστικές στον αέρα, να μην εγγραφούν πρωτοετείς στα εξάμηνα και να χαθούν σχολικές ώρες χωρίς να αναπληρωθούν, είναι ορατός. Η κοινωνία δεν αντέχει άλλες απεργίες, δεν θέλει άλλα λουκέτα.

Θέλει λύσεις στα προβλήματά της με τη συμμετοχή όλων.

πηγή: ΟΝΝΕΔ


ΔΙΑΤΥΠΩΣΗ: Θα είχε ενδιαφέρον η ΟΝΝΕΔ να μας πει για ποιο σύνολο της εκπαιδευτικής και ακαδημαϊκής κοινότητας αναφέρεται. Καθώς οι κινητοποιήσεις και οι απεργίες γίναν και γίνονται στο σύνολο των Πανεπιστημίων-ΤΕΙ. 

Επίσης, και πάλι θα πώ, η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, που είναι έτσι και αλλιώς παρακλάδι της ΟΝΝΕΔ, εξάλλου όλα τα καλά παιδιά στη ΔΑΠ έχουν γραφτεί στην ΟΝΝΕΔ, αν θεωρεί πως δεν συμφωνεί με την ανακοίνωση της ΟΝΝΕΔ, ας βγάλει κάποια ανακοίνωση ΑΝ θέλει....

Η σιωπή είναι χρυσός...

.