13.9.13

Αρβανιτόπουλος: Προθεσμία μέχρι τη Δευτέρα στα ΑΕΙ για τη διαθεσιμότητα υπαλλήλων

Δίνω προθεσμία μέχρι τα μεσάνυχτα της Δευτέρας 16 Σεπτεμβρίου , στις διοικήσεις των ΑΕΙ να στείλουν στο υπουργείο τις απαντήσεις για τον εξορθολογισμό του διοικητικού προσωπικού των Ιδρυμάτων, κάτι που αποφασίστηκε από το Κυβερνητικό Συμβούλιο Δημόσιας Διοίκησης είπε σύμφωνα με το Γραφείο Τύπου του υπουργείου, ο υπουργός παιδείας Κ . Αρβανιτόπουλος στη σημερινή συνάντηση με αντιπροσωπεία της Ομοσπονδία των διοικητικών υπαλλήλων των ΑΕΙ.


Σε αντίθετη περίπτωση , είπε ο υπουργός παιδείας,σύμφωνα με την ίδια πηγή, το υπουργείο θα προχωρήσει σε ένα δεύτερο πλάνο διαθεσιμότητας των διοικητικών υπαλλήλων των ΑΕΙ το οποίο θα καταθέσει προς έγκριση στην κυβέρνηση. 

Η προγραμματισμένη για τις 2 το μεσημέρι συνάντηση με τους Πρυτάνεις για το ίδιο θέμα θα γίνει τελικά μετά τις 3 , καθώς ο υπουργός Παιδείας βρίσκεται στο Μαξίμου.

Η ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ
Από την πλευρά της η Ομοσπονδία τονίζει ότι ο υπουργός δεν μίλησε για προθεσμία αλλά ότι αναμένει την αξιολόγηση από τα Πανεπιστήμια, η προθεσμία της οποίας , βάσει του εγγράφου του υπουργείου λήγει στις 16 Σεπτεμβρίου. Επίσης σύμφωνα με την Ομοσπονδία ο υκ. Υπουργός είπε ότι επιδίωξη έιναι να μην απολυθεί κανείς. Πάντως η ομοσπονδία των διοικητικών υπαλλήλων χαρακτηρίζει «άκαρπη» τη συνάντηση και τονίζει πως οι κινητοποιήσεις συνεχίζονται.

.