29.9.13

Ανακοίνωση-ψήφισμα ΤΕΙ Θεσσαλίας: "αγώνας κόντρα στην καταστροφική πολιτική"

ΓΙΑ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ, ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ Π.ΦΥΣΣΑ
Κοινό ψήφισμα εξέδωσαν οι Σύλλογοι Εκπαιδευτικού, Διοικητικού και Τεχνικού προσωπικού του ΤΕΙ Θεσσαλίας για την παρούσα κατάσταση στην εκπαίδευση και τη χώρα.

Αναλυτικά το ψήφισμα: «Η καταστροφική πολιτική της κυβέρνησης συνεχίζεται με την πλήρη απαξίωση και διάλυση της δημόσιας παιδείας και υγείας. Εδώ και 4 περίπου χρόνια τα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα αποψιλώνονται συστηματικά από προσωπικό και πόρους με προφανή στόχο την δραστική συρρίκνωσή τους και την παράδοσή τους σε ιδιωτικά συμφέροντα. Το πιο πρόσφατο επεισόδιο αυτής της πολιτικής αφορά στην απόλυση, με την μέθοδο των δήθεν διαθεσιμοτήτων, 1349 διοικητικών υπαλλήλων από τα πανεπιστήμια. Αυτό συμβαίνει σε μια στιγμή που ήδη πολλά Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα αδυνατούν να ξεκινήσουν τη διδασκαλία των μαθημάτων λόγω των μεγάλων ελλείψεων τόσο σε εκπαιδευτικό και διοικητικό προσωπικό όσο και στους στοιχειωδώς απαραίτητους πόρους.


Δηλώνουμε ότι συμπαραστεκόμαστε στους συναδέλφους διοικητικούς που τίθενται σε διαθεσιμότητα και ότι θα συντονίσουμε τον αγώνα μαζί τους μέχρι την ανατροπή της καταστροφικής αυτής πολιτικής.

Είμαστε στο πλευρό των γιατρών και του προσωπικού του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας και συμπαρατασσόμαστε με όλους τους φορείς της Λάρισας, στον αγώνα για τη σωτηρία του νοσοκομείου.

Επίσης θέλουμε να εκφράσουμε τη βαθύτατη θλίψη μας για την δολοφονία του Παύλου Φύσσα και καταδικάζουμε το αποτρόπαιο έγκλημα νεοναζιστικού τύπου που διέπραξε η γνωστή συμμορία. Τέλος καταδικάζουμε τις προσαγωγές Ελλήνων πολιτών που διαδήλωναν με ειρηνικό τρόπο στην πόλη μας αντιδρώντας στα φασιστικά φαινόμενα βαρβαρότητας που θίγουν την Δημοκρατία και την αξιοπρέπεια μας.

Συνάδελφοι, ο αγώνας για την ανατροπή της πολιτικής που καταστρέφει τις ζωές μας, οδηγεί τη νεολαία μας στην ανεργία και την μετανάστευση και μετατρέπει την πατρίδα μας σε κρανίου τόπο είναι μονόδρομος.»



.