12.9.13

Ανακοίνωση ΠΑΣΠ για απεργιακές κινητοποιήσεις

ΠΑΣΠ ΤΕΙ ΛΑΡΙΣΑΣ- ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 
Με την έναρξη κάθε νέας ακαδημαϊκής χρονιάς τα τελευταία χρόνια γινόμαστε μάρτυρες από νομοσχέδια που υποβαθμίζουν τα ΑΕΙ και ΤΕΙ της χώρας. Έτσι και φέτος όπου οι επιταγές της τρόικας θέλουν απολύσεις και περικοπές στο δημόσιο τομέα, η κυβέρνηση δυστυχώς επιλέγει να θέσει σε αυτό το κύμα διαθεσιμότητας άτομα που προέρχονται από το χώρο της ΠΑΙΔΕΙΑΣ και της ΥΓΕΙΑΣ , τομείς που είναι αναπόσπαστα ΔΗΜΟΣΙΑ αγαθά για την λειτουργία ενός σύγχρονου και προοδευτικού κράτους.


 Η ΠΑΣΠ ΤΕΙ ΛΑΡΙΣΑΣ πάντα υπέρμαχος της ΔΗΜΟΣΙΑΣ και ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΙΔΕΙΑΣ συμπαραστέκεται στον αγώνα όλων των εργαζομένων του ΤΕΙ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ , καθώς και σε όλα τα ΑΕΙ και ΤΕΙ. Ειδικότερα στο ΤΕΙ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ τα πράγματα για την φετινή χρονιά φαντάζουν δυσοίωνα μιας και δεν έχουν εξασφαλισθεί οι αναγκαίοι πόροι για τη ΣΙΤΗΣΗ των σπουδαστών καθώς και για την φύλαξη και τον καθαρισμό του Ιδρύματος. Τα πράγματα είναι πιο σοβαρά απ’ όσο φαντάζονται μερικοί.

 Η ΠΑΣΠ ΤΕΙ ΛΑΡΙΣΑΣ προτείνει :
 • Να παρθούν πίσω όλες οι απολύσεις όλων των διοικητικών υπαλλήλων σε ΑΕΙ και ΤΕΙ ( οι υπηρεσίες που προσφέρουν δεν μένουν μόνο στη γραμματιακή υποστήριξη, αλλά και στην ομαλή λειτουργία και την αναβάθμιση των Ιδρυμάτων )
 • Να δοθεί λύση ΑΜΕΣΑ στο θέμα της ΣΙΤΗΣΗΣ , και να παρέχεται σε όλους τους σπουδαστές ΔΩΡΕΑΝ

 • Να συγκληθούν ΑΜΕΣΑ οι γενικές συνελεύσεις των σπουδαστικών συλλόγων του Ιδρύματος , είναι πρέπον όλοι οι σπουδαστές να πάρουν θέση στα ζητήματα αυτά.

 «Τα προβλήματα δεν λύνονται με μονομερείς αποφάσεις , παρά με διάλογο και συγκαταβατικότητα από όλες τις πλευρές για την εύρυθμη λειτουργία και επίλυση αυτών»

ΠΑΣΠ ΤΕΙ ΛΑΡΙΣΑΣ

.