27.9.13

"Τα αποτελέσματα της κυβερνητικής πολιτικής είναι η διάλυση της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης"

Στο ΤΕΙ Θεσσαλίας βρέθηκε ο βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Γελαλής


Επίσκεψη στο ΤΕΙ Θεσσαλίας με αφορμή το σοβαρότατο ζήτημα της σίτισης των σπουδαστών για το χειμερινό εξάμηνο, τον χαμηλό προϋπολογισμό και τις ελλείψεις σε εκπαιδευτικό και διοικητικό προσωπικό, πραγματοποίησε το πρωί της Δευτέρας κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας αποτελούμενο από το βουλευτή Δημήτρη Γελαλή και το μέλος Σταύρο Κελεσίδη. Το κλιμάκιο συναντήθηκε με μέλη του Συλλόγου Διοικητικού και Εκπαιδευτικού Προσωπικού και τον Πρόεδρο του ΤΕΙ Θεσσαλίας κ. Παναγιώτη Γούλα.


Ο Πρόεδρος του Διοικητικού Προσωπικού κ. Δημήτρης Τσιτσιβάς αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στο μέτρο της διαθεσιμότητας των διοικητικών υπαλλήλων, τον μηδενικό αριθμό προσλήψεων έκτακτου προσωπικού, τον μεγάλο αριθμό των συνταξιοδοτήσεων που θα επιφέρουν δραματικές επιπτώσεις στην λειτουργία του Ιδρύματος και την αναγκαία αναμόρφωση του προϋπολογισμού ώστε να μη μείνει στον «αέρα» η σίτιση των σπουδαστών.



Ο κ. Γούλας τόνισε μεταξύ άλλων ότι: «Η υποχρηματοδότηση κι η υποστελέχωση του Ιδρύματος είναι τα σημαντικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Ίδρυμα. Επιπλέον η απαγόρευση της χρήσης του ταμειακού υπολοίπου του Ιδρύματος, το οποίο θα κάλυπτε τη σίτιση των σπουδαστών μέχρι τη λήξη του 2013, θα μας αναγκάσει να προβούμε στη διακοπή της σίτισης των σπουδαστών για το υπόλοιπο του έτους σε μια εποχή μάλιστα που οι οικογένειες τους μαστίζονται από την οικονομική κρίση».

Παράλληλα επισήμανε ότι η ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας άφησε πολλά τμήματα του ΤΕΙ Θεσσαλίας χωρίς εκπαιδευτικό και διοικητικό προσωπικό, χωρίς εξοπλισμό και αναλώσιμα απαραίτητα για τη λειτουργία τους.

Ο βουλευτής υπενθύμισε την ερώτηση που έχουν καταθέσει οι Θεσσαλοί Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στους αρμόδιους Υπουργούς, ζητώντας έκτακτη χρηματοδότηση για την κάλυψη των αναγκών σίτισης, τρέχοντος έτους, των δικαιούχων σπουδαστών του ΤΕΙ και αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης, προκειμένου να μπορέσει το Ίδρυμα να λειτουργήσει εύρυθμα. Ενημέρωσε τον Πρόεδρο ότι θα ακολουθήσουν και άλλες κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις για την επίλυση των προβλημάτων του ΤΕΙ.

Τα αποτελέσματα της κυβερνητικής πολιτικής είναι η διάλυση της Τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, η Παιδεία για τους έχοντες, για τους λίγους, για όσους μπορούν να αντέξουν το οικονομικό κόστος.

Για τον ΣΥΡΙΖΑ η υπεράσπιση της ανώτατης εκπαίδευσης και του δημόσιου, δωρεάν χαρακτήρα της αποτελούν κυρίαρχη υπόθεση. Η δημόσια εκπαίδευση αποτελεί αδιαπραγμάτευτο, καθολικό κοινωνικό αγαθό που πρέπει να παρέχεται δωρεάν σε όλους, κατέληξε ο βουλευτής.


.