12.3.13

"Πορεία και κατάληψη των εφοριών από τους σπουδαστές του ΤΕΙ"


Με βασικό σύνθημα «Δεν θα περάσει», εκατοντάδες σπουδαστές των τμημάτων Μηχανολογίας και Ηλεκτρολογίας του ΤΕΙ Λάρισας, διαμαρτυρόμενοι για την πρόταση του περιβόητου σχεδίου «Αθηνά» να μεταφέρει τα τμήματά τους από το 2018 στο ΤΕΙ Χαλκίδας, πραγματοποίησαν και το μεσημέρι της Τρίτης πορεία στους δρόμους της πόλης.


Αυτή τη φορά η κατάληξη ήταν στις εφορίες της Λάρισας όπου προχώρησαν σε συμβολική κατάληψη, ενώ για λίγη ώρα απέκλεισαν και την οδό Παπαναστασίου στο ύψος του Δημαρχείου Λάρισας.

Οι σπουδαστές, όπως έχει ανακοινωθεί, κρατούν σήμερα Τρίτη και αύριο Τετάρτη υπό κατάληψη το ΤΕΙ Λάρισας, ενώ αναμένεται δυναμική η παρουσία τους, τόσο στο αυριανό παλαρισαικό συλλαλητήριο, όσο και στην επικείμενη παρέλαση για την επέτειο της 25ης Μαρτίου, εάν βέβαια μέχρι τότε δεν έχει λυθεί από το υπουργείο Παιδείας το ζήτημα που προέκυψε.
Κύριο χαρακτηριστικό πάντως της σημερινής κινητοποίησης των σπουδαστών, είναι η απόλυτη συμφωνία των Λαρισαίων περαστικών που τους συμπαρίστανται με εκφράσεις όπως «δίκαιο έχουν» και «καλά κάνουν»…

πηγή:onlarissa.gr

.