6.3.13

"Απέκλεισαν τις γραμμές του ΟΣΕ οι σπουδαστές του ΤΕΙ Λάρισας"

Δυναμικές κινητοποιήσεις ενάντια στη μεταφορά τμημάτων του Ιδρύματος στη Χαλκίδα
Σειρά μαζικών και δυναμικών κινητοποιήσεων ξεκίνησαν από το μεσημέρι της Τετάρτης οι σπουδαστές του ΤΕΙ Λάρισας έχοντας στο πλευρό τους τόσο το εκπαιδευτικό προσωπικό, όσο και τη διοίκηση του ιδρύματος.

Ειδικότερα, όπως πρώτο σας ενημέρωσε το onlarissa, κατά τη σημερινή έκτακτη γενική τους συνέλευση οι μόνιμοι εκπαιδευτικοί του ΤΕΙ αποφάσισαν να προχωρήσουν στην κατάληψη του Ιδρύματος αύριο Πέμπτη 7 και την Παρασκευή 8 Μαρτίου, διαμαρτυρόμενοι για την τελική πρόταση του υπουργείου Παιδείας μέσω του περιβόητου σχεδίου ¨Αθηνά¨ να μεταφερθούν από το 2018 τα τμήματα Ηλεκτρολογίας και Μηχανολογίας του Ιδρύματος από τη Λάρισα στη Χαλκίδα!

Είναι χαρακτηριστικό ότι στη σημερινή γενική συνέλευση του εκπαιδευτικού προσωπικού παρέστη και μίλησε και ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός.
Στη συνέχεια, τη σκυτάλη των κινητοποιήσεων πήραν σπουδαστές των δύο τμημάτων οι οποίοι κατά εκατοντάδες πραγματοποίησαν πορεία διαμαρτυρίας από το ΤΕΙ μέχρι τον σταθμό του ΟΣΕ, όπου και προχώρησαν σε ημίωρη συμβολική κατάληψη των γραμμών.
Σε κινητοποιήσεις, τη μορφή των οποίων δεν δημοσιοποίησαν, δήλωσαν οι σπουδαστές ότι θα προχωρήσουν τόσο την Πέμπτη, όσο και την Παρασκευή.

πηγή:onlarissa.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ!
Μην χρησιμοποιείτε κεφαλαία και κατά προτίμηση ούτε Greeklish! Επίσης για να μπορείτε να συζητείται πιο εύκολα αποφύγετε την επιλογή Ανώνυμος και κάντε χρήση της επιλογής Όνομα/Διεύθυνση url

Κακόβουλα σχόλια, υβριστικά, spam ή που θίγουν πρόσωπα θα ΚΑΤΑΡΓΟΥΝΤΑΙ χωρίς καμία προειδοποίηση!

Διαβάστε τους όρους χρήσης του blog εδώ

.