5.3.13

"Έξαλλοι οι φορείς της Λάρισας για τις νέες καταργήσεις τμημάτων του ΤΕΙ"

Συνεδριάζουν άμεσα σπουδαστές, καθηγητές και διοίκηση του Ιδρύματος για να καθορίσουν τη στάση τους

Κεραυνός εν αιθρία ήταν για την πόλη της Λάρισας η τελική πρόταση του υπουργείου Παιδείας για τις αλλαγές στα ΑΕΙ και ΤΕΙ όλης της χώρας βάσει του σχεδίου «Αθηνά» οι οποίες κατατέθηκαν στην Διαρκή Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής.

Όπως άμεσα ενημέρωσε το onlarissa το πρωί της Τρίτης, μπορεί με τη νέα πρόταση του υπουργείου να παραμένει στην πόλη το τμήμα Πληροφορικής για το οποίο τόσος θόρυβος προκλήθηκε το προηγούμενο διάστημα, αλλά … καταργούνται για την πόλη από τις 31 Οκτωβρίου 2018 – μόλις δηλαδή ολοκληρωθεί η φοίτηση όσων ήδη σπουδάζουν σε αυτά- τα τμήματα Μηχανολογίας, Ηλεκτρολογίας και Ζωικής Παραγωγής!

Όπως τόνιζαν το απόγευμα της Τρίτης, τόσο ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός, όσο και ο δήμαρχος Λαρισαίων Κωνσταντίνος Τζανακούλης, αλλά και εκπρόσωποι του εκπαιδευτικού προσωπικού αλλά και της διοίκησης του ΤΕΙ, σε καμία από τις πολλαπλές επαφές που είχαν το προηγούμενο διάστημα με την ηγεσία του υπουργείου Παιδείας δεν είχε τεθεί έστω και ακροθιγώς θέμα σχετικά με τα τμήματα Μηχανολογίας και Ηλεκτρολογίας του Ιδρύματος.

Όπως χαρακτηριστικά δηλώνει ο πρόεδρο του Συλλόγου Εκπαιδευτικού Προσωπικού του ΤΕΙ Λάρισας Γιώργος Σούλτης, το εμπιστευτικό έγγραφο που στάλθηκε από το υπουργείο στο ΤΕΙ το μεσημέρι της Τρίτης, «αποτελεί την κορύφωση της αναξιοπιστίας του υπουργείου. Καταργούν τα τρία τμήματα – πυρήνες του ΤΕΙ που ιδρύθηκαν το 1974. Μήπως αυτό είναι η αρχή του τέλους του ΤΕΙ;

Αύριο στις 10 στο αμφιθέατρο του ΤΕΙ έχουμε γενική συνέλευση του προσωπικού και συγχρόνως συνέλευση της διοίκησης της ΣΤΕΦ.

Το πρώτο που κατά τη γνώμη μου πρέπει να καταγγείλουμε είναι η αναξιοπιστία του υπουργείου, όπου και πάλι, παρά τη διαβούλευση, κάνει τελείως τα αντίθετα», καταλήγει ο κ. Σούλτης.

Μενέλαος Κατσαμπέλας-onlarissa.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ!
Μην χρησιμοποιείτε κεφαλαία και κατά προτίμηση ούτε Greeklish! Επίσης για να μπορείτε να συζητείται πιο εύκολα αποφύγετε την επιλογή Ανώνυμος και κάντε χρήση της επιλογής Όνομα/Διεύθυνση url

Κακόβουλα σχόλια, υβριστικά, spam ή που θίγουν πρόσωπα θα ΚΑΤΑΡΓΟΥΝΤΑΙ χωρίς καμία προειδοποίηση!

Διαβάστε τους όρους χρήσης του blog εδώ

.