28.8.11

Μεταθέτει την εξεταστική το ΕΜΠ

Να μεταθέσει την ενάρξη της εξεταστικής περιόδου στις 5 Σεπτεμβρίου, από τις 29 Αυγούστου που ήταν προγραμματισμένο, αποφάσισε σήμερα το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το νέο νόμο-πλαίσιο για την Παιδεία. Κινητοποιήσεις ετοιμάζουν και οι φοιτητές οι οποίοι την επόμενη Τρίτη θα ξεκινήσουν τις γενικές συνελεύσεις. 

Η Σύγκλητος του ΕΜΠ στην ανακοίνωσή της υποστηρίζει ότι ο νέος νόμος «αποδομεί το δημόσιο και δημοκρατικό Πανεπιστήμιο, εγείρει κρίσιμα θέματα αντισυνταγματικότητας, όσον αφορά στην αυτοδιοίκηση, στην ελεύθερη δημοκρατική και ακαδημαϊκή λειτουργία του, αποστερεί από δημόσιους πόρους την εκπαίδευση, την έρευνα και τη φοιτητική μέριμνα, διαγράφει φοιτητές που αγωνίζονται να ολοκληρώσουν τις σπουδές τους, υποβαθμίζει τις σπουδές και τα διπλώματα που απονέμονται, και καταργεί το πανεπιστημιακό άσυλο».


Τη Δευτέρα, αναμένεται να συνεδριάσουν οι Σύγκλητοι των Πανεπιστημίων Αθηνών και Πατρών, ενώ θα ακολουθήσει και έκτακτη σύνοδος πρυτάνεων.

πηγή:Ελευθεροτυπία 28/8/2011


Το ΕΜΠ έκανε την πρώτη κίνηση... Εμείς πότε;;

3 σχόλια :

  1. Ανώνυμος29/8/11 20:52

    τουλαχιστον ολες οι σχολες στην τριτοβαθμια εκπαιδευση θα πρεπει να κανουν κατι για να διαμαρτηριθουν εναντια στανεα μετρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος29/8/11 21:22

    Την αναβολή της εξεταστικής περιόδου έως τις 9 Σεπτεμβρίου ανακοίνωσε το Πανεπιστήμιο Αθηνών αντιδρώντας στον νέο νόμο για την ανώτατη Παιδεία.

    http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22768&subid=2&pubid=63339274

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος29/8/11 22:27

    ακούστηκε τίποτα για συνέλευση στο ΤΕΙ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ!
Μην χρησιμοποιείτε κεφαλαία και κατά προτίμηση ούτε Greeklish! Επίσης για να μπορείτε να συζητείται πιο εύκολα αποφύγετε την επιλογή Ανώνυμος και κάντε χρήση της επιλογής Όνομα/Διεύθυνση url

Κακόβουλα σχόλια, υβριστικά, spam ή που θίγουν πρόσωπα θα ΚΑΤΑΡΓΟΥΝΤΑΙ χωρίς καμία προειδοποίηση!

Διαβάστε τους όρους χρήσης του blog εδώ

.