31.8.11

"Για το θέμα της κατάληψης,,,"

Αγαπητοί συμφοιτητές,

Βλέποντας την κατάσταση που επικρατεί γύρω μου αυτήν την στιγμή αποφάσισα να σας
εκφράσω την ‘’ταπεινή’’ άποψη μου:

Όλοι μας αναρωτιόμαστε αν τελικά γίνει αναβολή της εξεταστικής ή όχι(και για να το θέσω καλύτερα αν κάποιοι αποφασίσουν για εμάς να γίνει κατάληψη).Ποιά είναι η δική σας άποψη για το θέμα? Πρέπει να κλείσουμε και να εκφράσουμε την δυσαρέσκειά μας
στις αλλαγές του νέου νομοσχεδίου και να προσπαθήσουμε με αγώνες για ένα καλύτερο μέλλον, ένα μέλλον με προοπτικές ,ένα μέλλον όπου το πτυχίο μας θα έχει αντίκρισμα, όπου τα χρήματα των γονιών μας και οι δικές μας προσπάθειες θα ανταμειφτούν στο
τέλος?


Αξίζει να κάνουμε έναν αγώνα ακόμα και αν αυτός δεν είναι αρκετός για να
αλλάξουμε κάποια πράγματα? Αξίζουν όλα αυτά ή είναι μπούρδες? Θα πρέπει τελικά
να πάμε κανονικά στην εξεταστική έχοντας συνειδητοποιήσει ότι η παιδεία διαλύετε?
Αυτό που πραγματικά μας ενδιαφέρει είναι να μην χάσουμε ένα μάθημα ακόμα και μία
ολόκληρη εξεταστική? Μας ενδιαφέρει μόνο να πάρουμε το πτυχίο και κλείνουμε τα αυτιά
μας και τα μάτια μας σε ότι συμβαίνει γύρω μας?

Ποιους περιμένουμε να αποφασίσουν για εμάς? Πού πήγε η προσωπική μας άποψη? Ποια
είναι η σημασία της κατάληψης? Αποφασίζουν κάποιοι να κάνουν κατάληψη(σχεδόν πάντα
ανώνυμοι),υποστηρίζουν τα δικαιώματα τους και οι υπόλοιποι μαθαίνουν τα νέα από το
facebook βρίσκονται για καφέ και πίνουν στην υγεία αυτών που προσπαθούν για ένα
καλύτερο μέλλον? Κατάληψη είναι να αποφασίζουν κάποιοι(ακόμα και η πλειοψηφία)
ακόμα και για αυτούς που δεν την εγκρίνουν? Αν είναι έτσι που πήγε η ελευθερία?
Ελευθερία είναι να εκφράζω την άποψη μου χωρίς να καταπατώ τα δικαιώματα και τις
ελευθερίες του συνανθρώπου μου. Κάνω λάθος?

Θέλω να καταλήξω πως τρόπος να διαμαρτυρηθούμε υπάρχει και δεν χρειάζεται να
έρθουμε αντιμέτωποι με όσους συμφοιτητές μας αποφάσισαν να μείνουν αμέτοχοι. Το
θέμα είναι αν υπάρχει διάθεση και τόλμη για κάτι τέτοιο. Εγώ προτείνω μια νέα μέθοδο
κατάληψης:

Την Πέμπτη όλοι κανονικά πηγαίνουμε στην εξεταστική μας ,ακόμα και αυτοί που δεν
γράφουν, μπαίνουμε στις αίθουσες και καθόμαστε. Όταν έρθουν οι κόλλες γράφουμε τα
στοιχεία μας, γράφουμε με μεγάλα γράμματα κατάληψη, αφήνουμε τις κόλλες στα θρανία,
σηκωνόμαστε όλοι όρθιοι και χειροκροτούμε αυτούς που τόλμησαν να κάνουν το ίδιο και
μαζικά αποχωρούμε . Όσοι αποφάσισαν να κάνουν το αντίθετο είναι δικαίωμα τους και
δεν πρέπει να τους το στερήσουμε. Έτσι όχι μόνο τολμούμε να κάνουμε κατάληψη, αλλά
δεν φοβόμαστε να κρυφτούμε και να δειχτούμε. Κάνουμε κάτι καινούργιο και σίγουρα θα
σχολιαστούμε από το μεγαλύτερο σύνολο και θα κερδίσουμε τον σεβασμό όλων.

Η απόφαση είναι δικιά μας…!

Σας ευχαριστώ.!

22 σχόλια :

  1. Ανώνυμος31/8/11 02:51

    Πολύ ωραία ιδέα...Αλλά δεν θα το κάνει κανένας γιατί όλοι είμαστε κότες!Αν βγούμε ποτέ απ'το καβούκι μας και καταλάβουμε τη δύναμή μας σαν φοιτητική κοινότητα,τότε έχουμε το μέλλον στα χέρια μας.Μέχρι τότε όμως θα τρώμε από τα σκατά που μας σερβίρουν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος31/8/11 02:54

    ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΛΗΘΙΝΟ.ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΑΠΛΟ ΛΟΓΟ:ΓΙΑΤΙ ΕΚΕΙ ΜΕΣΑ ΙΣΧΥΕΙ ΤΟ "ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΚΙ ΕΝΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥ".
    ΑΝ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΣΚΕΦΤΟΜΑΣΤΕ ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΠΑΡΤΗ ΜΑΣ,ΤΟΤΕ ΚΑΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Zάχος31/8/11 03:34

    Kαι εμένα μου αρέσει μια τέτοιου είδους "πολιτισμένη" κίνηση ως ένδειξη διαμαρτυρίας αλλά...κατά πόσο θα ιδρώσουν τα αυτιά τους. Από την άλλη, σε περίπτωση κατάληψης, πολύ φοβάμαι ότι τα ΜΑΤ θα λάβουν εντολές να καθαρίσουν το τοπίο "νομιμότατα". Επομένως, μάλλον αυτή φαντάζει και η μοναδική λύση. Κατά την γνώμη μου, πρέπει να δούμε τι θα γίνει και στην γενική συνέλευση της Πέμπτης.

    Τέλος, να σημείωσω ότι ,μία τέτοια κινητοποίηση, για να έχει ανταπόκριση, πρέπει να υπάρξει μαζική ενημέρωση των φοιτητών. Δεν μπορούμε να περιμένουμε να διαβάσουν αυτό το θέμα περισσότεροι από 100-200 σπουδαστές(ρίξτε μια ματια στην επισκεψημότητα του blog, το 200 φαντάζει ουτοπικό). Και αν συνυπολογίσουμε και μία φύρα της τάξης του 50% τότε με το ζόρι μαζευόμαστε 50 νοματαίοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος31/8/11 05:36

    Paidia kala auta pou lete .... omws uparxei ena thema pisteuw pou mas endiaferei olous . Pisteuw oti oi perissoteri apo emas xrwstane mathimata an kanw lathos diorthwsteme !! Oti kai na ginei apo autin tin istoria autoi pou tha epivarinthoune eimaste emeis kai MONO emeis . Epomenws egw tin thewrw autin idea pou exeis ligo xazi kai auto giati tha epivarinoume ton eauto mas , kalos i kakos stin epoxi pou irthame to na pareis enas ptuxeio fantazei oneiro giati na tin epibarinoume kai allo tin thesi mas ??? Mporoume kalista na pame kanonika stin e3etastiki mas kai afou teleiwsei na kanoume katalipsei mazi me tous kathigite apo koinou !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος31/8/11 09:47

    ΚΟΙΤΑΞΕ ΦΙΛΕ ...ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΟΤΑΝ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΟΧΙ ΟΤΑΝ ΜΑΣ ΒΟΛΕΥΕΙ...ΕΠΙΣΗΣ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΑΓΩΝΑ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΟΛΟΙ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΜΕΝΟΙ ...ΕΓΩ ΛΟΙΠΟΝ ΛΕΩ ...Η ΤΩΡΑ Η ΠΟΤΕ...ΑΝ ΔΕΝ ΓΙΝΕΙ ΤΩΡΑ ΤΟΤΕ ΠΑΡΑΔΕΧΟΜΑΣΤΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΙΚΑΝΟΙ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΣΕ ΔΥΣΚΟΛΕΣ ΣΤΗΓΜΕΣ ...ΑΡΑ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΑΝΤΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ ΦΑΠΑΣ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Zάχος31/8/11 10:02

    Φίλε Ανώνυμε Νο4, δεν ξέρω αν κατανόησες τι ακριβώς προτίνει στην ανάρτησή του ο Ανώνυμος Νο1 για αυτό θα το αναδιατυπώσω απλά.

    Μπαίνουμε όλοι στις αίθουσες (εξεταζόμενοι και μη) και ΟΣΟΙ θέλουν να εκφράσουν την δυσαρέσκιά τους προς το νέο νόμο-πλαίσιο τότε γράφουνε πάνω στην κόλα τους "ΚΑΤΑΛΗΨΗ" ή καλύτερα "ΑΠΟΧΗ" ή δεν ξερω 'γω τι αλλο, την αφήνουν πάνω στο θρανίο, σηκώνονται όρθιοι και χειροκροτούν όσους πράξαν το ίδιο. Μέσος χρόνος απώλειας από την ώρα που θα δωθούν τα γραπτά είναι 5-10 λεπτά."

    Με αυτόν τον τροπο λοιπόν, μένουν όλοι ευχαριστημένοι, και όσοι διαφωνούν με τα νέα μέτρα και όσοι συμφωνούν ή εν τη αυτη περιπτώση αδιαφορούν. Δεν θα χάσει κανένας την πολυπόθητη αυτη εξεταστική του Σεπτέμβρη.

    Σ.Σ: Ξεκινώντας να γράφω αυτήν την απάντηση δεν είχα σκοπό να σου κάνω "κήρυγμα" ούτε να σε κρίνω για την στάση σου, μεγάλα παιδιά είμαστε και έχουμε τόσο τη δική μας βούληση όσο και όσο και την δύναμη να αναγνωρίζουμε τις ευθύνες των πράξεών μας. Αλλά πραγματικά, με κάνεις να αναρωτιέμαι, μπορεί αυτή η εξεταστική να διασφαλίσει το μέλλον σου? Δεν ξέρω ούτε τι εξάμηνο είσαι ούτε πόσα χρωστάς αλλά πίστεψε με, και εγω χρωστάω και εχω διαβάσει για 5 "σωτήρια" μαθήματα αυτης της εξεταστικής τα οποία όμως είμαι διατεθειμένος να θυσιάσω είτε καταφέρω κάτι στο τέλος είτε οχι. Στο κάτω κάτω, έχω χαραμίσει 8x2 εξεταστικές τα 4 χρόνια που σπουδάζω Λάρισα, τώρα μας έπιασε ο πόνος να περάσουμε τα μαθήματα? Τέλος πάντων, δεν γνωρίζω σε τι θέση βρίσκεσαι όσο αναφορά τις υποχρεώσεις σου απέναντι στη σχολή, πάντως με μια τέτοια στάση μπροστά στα νέα δρώμενα που αφορούν την παιδεία (και όχι μόνο) δεν πιστεύω ότι θα μπορέσουμε ποτέ να πετύχουμε κάτι σαν νυν φοιτητές και σαν μέλλοντες κυνηγοί εργασίας. Χρειάζεται συλλογικοί προσπάθεια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμος31/8/11 10:10

    Ρε παιδια δεν ειπε κανεις οτι θα χαθει η εξεταστική. Απλα θα παρει αναβολη μιας εβδομαδας αρχικα για να κανουμε τις κινητοποιησεις μας και μετα θα την γραψουμε κανονικα. Το θεμα ειναι οτι χανουμε πολλα απο τα δικαιωματα μας ειτε ειμαστε νεοι φοιτητες ειτε παλιοι και αυτο θα φανει σε ολους μας μακροπροθεσμα οταν βγουμε στην αγορα εργασιας. Αν σκυψουμε το κεφαλι εμεις που ειμαστε η γενια των 500 ευρω πλεον τοτε δεν υπαρχει ελπιδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ανώνυμος31/8/11 10:16

    ΦΙΛΕ ΖΑΧΟ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΜΟΥ ΗΤΑΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΝΟΝΥΜΟ Νο3...ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΩΤΟ ΦΙΛΟ ΚΑΙ ΜΕ ΕΣΕΝΑ ΣΥΜΦΩΝΩ ΑΠΟΛΥΤΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Δεν συμφωνώ απόλυτα με τον τρόπο αντίδρασης. Δεν λέω είναι πρωτότυπος, αλλά τι θα επιφέρει; Παιδιά πιστεύω πως είναι καλύτερα να οργανώσουμε μια γενική συνέλευση μόνοι μας, μόλις γίνει και η γενική συνέλευση των καθηγητών για να έχουμε πλήρη εικόνα.

    Να μιλήσουμε και να βγάλουμε μια φορά στη ζωή μας κάτι εμείς, οι σπουδαστές και όχι οι κάθε μία παράταξη. Δεν λέω, θα τις χρειαστούμε και αυτές, αλλά όχι να κάνουν αυτοί ότι θέλουν, να κάνουν ότι θέλουμε εμείς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Zάχος31/8/11 11:00

    Στο ίδιο άτομο απευθύνομαι και εγώ φίλε...Μήπως θα ήταν προτιμότερο να γράφεται και ένα όνομα στα posts για να συνενοούμαστε καλύτερα? Βάλτε παρατσούκλι εάν δεν θέλετε να δώσετε ταυτότητα.

    Έχει κάποιος να προτείνει κάτι ούτως ώστε να οργανώσουμε μία μαζική ενημέρωση των φοιτητών σχετικά με την μορφή κινητοποίησης που έχει προταθεί από τον δημιουργό του νήματος?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Παιδιά οι καταλήψεις εξαπλώνονται σαν κύμα. Αφού καμία παράταξη δ πέρνει τη πρωτοβουλία θέλετε να ξεκινήσουμε εμείς μια συνέλευση; Βάζουμε ημερομηνία και ώρα και το προωθούμε ο ένας στον άλλο. Και για να μη σπέυσουν να πούνε αυτοί που δ θέλουν κατάληψη τίποτα, όταν εννοώ συνέλευση, εννοώ να συζητήσουμε για το τι θα κάνουμε , άμα τελικά ψηφίσουμε να μη κάνουμε τίποτα στην εξεταστική, δεν θα κάνουμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. παιδια δεν χρειαζεται να σκεφτομαστε οτι διαλεγουμε ή το ενα ή το αλλο.Μπορουμε να κανουμε το εξης.Προχωραμε κανονικα σε καταληψη ζηταμε παραταση της εξεταστικης και ταυτογχρονα ζηταμε απο τους καθηγητες μαζικα να ερθουν στο τει και να δωσουν εντατικες διαλεξεις ,προτζεκτ,φροντιστηρια για τα μαθηματα που θα δωσουμε επειτα επισημα.ΕΝΩ ΤΟΥΣ ΖΗΤΑΜΕ ΝΑ ΣΥΝΔΙΑΜΟΡΦΩΣΟΥΜΕ ΜΑΖΙ ΤΗΝ ΥΛΗ ΤΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΠΟΥ ΘΑ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΤΟ ΤΡΟΠΟ ΠΟΥ ΘΑ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΑΙ,ΝΑ ΜΑΘΟΥΜΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΤΙ ΖΗΤΑΝΕ ΑΠΟ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΙ ΘΕΛΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ.θεωρω οτι αυτη ειναι μια καλη ευκαιρια και να περασουμε μαθηματα και να ερθουμε κοντα στο μετωπο των καθηγητων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. @jesse αυτό που λες είναι ωραίο γενικά. Άμα γίνει κατάληψη πρέπει να πάρουμε τους καθηγητές μαζί. Μην τους αποθήσουμε όπως συνήθως.

    Θα ήθελα ρε γαμώτο να ακούσω έναν καθηγητή, πέρα από τον Σούλτη, να έλεγε "ρε παιδιά ελάτε, όλοι μαζί να το παλέψουμε". Αλλά αυτή η η σιωπή τους.... Με σκοτώνει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Η αληθεια ειναι οτι εχω σκεφτει και πως θα γινει ..Αμα βγει αποφαση για κλεισιμο της σχολης θα το αναρτησω στο Τ.Π.Τ & friends και μπορουμε να καλεσουμε συνελευση πληροφορικης .Επισης ειναι και τελεια ευκαιρια να δουμε το θεμα της 2πλης εξεταστικης στα εργαστηρια γιατι θα ειναι πολλα παιδια συγκεντρωμενα και αμα ειναι ο Αδαμ μεσα μπορουμε να του το πουμε αμεσα και να παρουμε υπογραφες.Δεν ξερω,μαρεσει η ιδεα της καταληψης οπου λειτουργουμε το τμημα ειμεις και το καθε μαθημα οριζεται απο μας και το καθηγητη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Κατερίνα31/8/11 13:51

    Παιδιά εγώ δεν συμφωνό με την περίπτωση της κατάληψης και της αποχής γιατί έτσι κάνουμε κακό σε συναδέλφους μας οι οποίοι διαγράφονται σε 1 εξάμηνο δεν μπορούμε να στερήσουμε από κανέναν από αυτούς το δικαίομα να μπει στην αίθουσα και να δώσει. Γι'αυτό πιστέυω πως η αρχική ιδέα της Αποχή καλύτερα, για να μην ξεχνάμε ότι η κατάληψη θεωρείται παράνομη, είναι και η καλύτερη. Ένας να κάνει την αρχή πιστέυω θα είναι πολλοί αυτοί που θα ακολουθήσουν. Στην τελική αν δεν πιστεύουμε ότι έχουμε τα κότσια να κάνουμε μια αποχή επώνυμα, που ειλικρινά δεν πιστέυω πως θα κριθούμε αρνητικά γι'αυτή μας την πράξη, τότε πως μιλάμε για συνελέυσεις και χαζά. Φοβόμαστε δηλαδή να πούμε ότι είμαστε αντίθετοι με τα νέα μέτρα και κρυβόμαστε πίσω από την ασφάλεια της ανωνυμίας μιας συνέλευσης;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. @jesse όχι συνέλευση πληροφορικής, καλύτερα ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ πρώτα!

    Παιδιά μπορούμε κάλιστα να μην ενοχλήσουμε την εξεταστικής (και να κάνουμε μέσα και την αποχή βέβαια) και να πάμε και όλοι να καθήσουμε έξω έξω από το ΤΕΙ, στα φανάρια. Να μαζευτούμε να φαινόμαστε. Και άμα μπορούσαμε να μαζευτούμε (λέμε τώρα) 300+ άτομα, να κάναμε μια συμβολική πορεία κλείνοντας το δρόμο από το ΤΕΙ μέχρι την κεντρική με τα πόδια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. agaphtoi sumfoithtes h prwtash toy prwtou tupou mou fainetai toulaxiston asteia kai as me suxwresei gia auth thn baria ekfrash alla edw milame gia sovara pragmata dhladh gia to mellon mas kai tis energeies aytes pou prepei na kanoume gia na to allaxoume.
    To mellon mas eite 8wla to vlepoume eite ka8ara akoma kai sthn prwth periptwsh katalavainoume pws einai tragiko(anergeia,anasfaleia,paideiagia ligous...)
    To ligotero pou mporoume na kanoume einai mia genikh suneleush foithtwn kai na apofasisoume tous tropous antidrashs sta metra,antistashs sta metra kai na proteime apaitwntas pws oramatizomaste kai to pws prepei na einai h paideia.(fusika an exoume thn dia8esh gia prwsopiko kai maziko agwna diarkeias).
    An den exoume loipon auth thn dia8esh as katsoume spitakia mas h as dwsoume kolles pou grafoun katalhpsh(kai ayta ta duo ta exiswnw).As mhn organw8oume as mhn kanoume suneleuseis as mhn suzhthsoume mataxu mas as mhn proteinoume kai as xeirokroth8oume enw diavazame olo ton augousto kai dinoume leukh kolla...ti na pw?den mporw na katalavw se poious 8a askhsei pieseis auto kai ti antikthpo 8a exei?
    telos otan apofazizetai kati se mia syneleush eite foithtwn eite ergazomenwn, dhmokratia sumainei o sebasmos sthn apofash tou megalhterou merous tou swmatos ths syneleushs.h analush peri dhmokratias tou prwtou tupou spaei kokkala.
    y.g : gia na mhn epekta8oume se ennoies opws astikh dhmokratia, ammesodhmokratia ktl.to afhnw edw.
    y.g.2 : egw epikrotw thn apopsh oti an den kanoume kati epivarunoume thn 8esh mas

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. παρένθεση: Παιδιά παρακαλούμε ΜΗΝ χρησιμοποιείτε greeklish όταν είναι να πείτε πολλά. Χρησιμοποιήστε κάποιο greeklish converter

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. jim και γω της ιδιας αποψης ειμαι αλλα πρεπει να σκεφτουμε οτι ηρθε η ωρα το καθε τμημα να συμμετεχει ενεργα σε οτι γινεται .Αν η λειτουργια του καταλλημενου Τει γινει παραδειγμα ,καθε τμημα θα εχει την ευκαιρια να κανει κατι ριζικο για το προγραμμα σπουδων του και να αλλαξει τα πραματα τωρα.Το οτι η πληροφορικη πχ η οποιο τμημα δεν θα ακολουθησει την περπατημενη οτι σηκωνομαστε και φευγουμε και αφηνουμε το τει σε μια επιτροπη-περιφρουρηση -οτι τελος παντων να τα βγαλει περα δεν σημαινει οτι αναιρει την γενικη συνελευση ή οτι δεν ειναι μερος της καταληψης .Πρεπει να βρουμε επιτελους ενα τροπο να κανουμε δημιουργικα πραματα που να εχουν ΑΜΕΣΟ αντικτυπο σε αυτα που θελουμε .Εγω σκεφτηκα τη φαση με τους καθηγητες σιγουρα μπορει να υπαρχουν πολυ καλυτερες ιδεες ,ας σκεφτουμε ολοι μαζι τι θα κανουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Ζάχος31/8/11 19:32

    Προσωπικά, διαφωνώ με τον συνάδελφο staedtler σχετικά με τον "σκληροπυρηνικό" τρόπο κινητοποιήσεων και θα εξηγήσω γιατί. Όπως προείπα, προτιμώ μία πιο ήπια μορφή αντίδρασης όπως αυτή που προτάθηκε αρχικά, και η οποία δεν μου φαίνεται καθόλου γελοία...
    Για να γίνω πιο συγκεκριμένος, πιστεύω ότι μία κατάληψη με την μορφή που την γνωρίζουμε σήμερα θα έχει ως συνέπεια την δυσαρέσκεια πολλών συμφοιτητών μας, πολλών γονέων και ίσως αρκετών καθηγητών. Στο κάτω κάτω δεν θεωρώ σωστό να αποφασίζω εγώ(ακόμα και αν είμαι πλειοψηφία) για το εάν κάποιοι συνάδελφοι (έστω και μειοψηφία) θα χάσουν την εξεταστική τους. Μου ακούγεται λίγο "φασιστικό" να επιβάλω τα θέλω μου και τα πιστεύω μου με αυτόν τον τρόπο. Ο καθένας είναι ελεύθερος να κάνει ότι θεωρεί σωστό, είτε σκέφτεται περισσότερο το εγώ του είτε το κοινό συμφέρον. Καλώς ή κακώς, η δημοκρατία δεν σημαίνει μόνο ελευθερία της έκφρασης αλλά και ελευθερία πράξεων/κινήσεων.
    Τέλος, καλό θα ήταν να παραδειγματιστούμε από τους αγανακτισμένους και το γεγονός ότι έχουν κερδίσει το σεβασμό το περισσότερων συμπολιτών μας με τον ει ρινικό τρόπο διαδηλώσεων, σε αντίθεση με τα επεισόδια που γίνονται κατα καιρούς από αναρχικους (ιδεαλιστές και μη) και μία γενικότερη εικόνα δυσαρέσκειας που προκαλούν στην κοινή γνώμη. Προς θεού παιδιά, θέλουμε την κοινωνία και τα ΜΜΕ με το μέρος μας και όχι απέναντι μας.
    Με άλλα λόγια πρέπει να κινηθούμε έξυπνα και όχι παρορμητικά.

    Είμαι υπέρ μιας γ.σ. φοιτητών αλλά παράλληλα είμαι και της άποψης ότι όπου λαλούν πολλά κοκόρια αργεί να ξημερώσει. Εγώ αύριο θα κοιτάξω να είμαι στην γ.σ. των καθηγητών για να δούμε τι έχουν να πούνε και αυτοί. Μακάρι να είμαστε αρκετοί φοιτητές...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Φίλε Ζάχο αυτό θα μπορούσε να γίνει αν παράλληλα με την εξεταστική κάναμε κινητοποιήσεις. Όχι απαραίτητα κατάληψη. Γιατί ας σοβαρευτούμε, η κατάληψη δεν είναι ο μόνος τρόπος. Βέβαια αν όλες οι σχολές στην Ελλάδα κάνουν καταλήψεις εμείς καταστρέφουμε αυτό που κτίζεται. Δηλαδή πρέπει να υποστηρίξουμε τις πανελλήνιας εμβέλειας ενέργειες γιατί αλλιώς δεν κάνουμε τίποτα.

    Να γίνει κάτι δραστικό, όχι μια βουβή κατάληψη για να περάσει η ώρα. Να βγούμε έξω. Να ακουστούμε. Και όσοι ανήκουν σε παρατάξεις ας ρίξουν τις πινακίδες τους για να δράσουμε όλοι μαζί για το κοινό καλό.

    Αυτό ειδικά το λέω για τις αριστερές οργανώσεις, από τις άλλες δεν περιμένω τίποτα προσωπικά. Ότι κάνουν θα το κάνουν για να σώσουν το τομάρι τους και για να δείξουν ότι είναι μαζί με το φοιτητή(δυστυχώς).

    Ας κάνουμε επιτέλους έναν σοβαρό σπουδαστικό σύλλογο.. Ελάτε αύριο να μιλήσουμε όλοι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Zάχος31/8/11 20:04

    Εν μέρη συμφωνώ Jim, αλλά γενικά αμφιβάλω εάν θα μπορέσουμε να κινηθούμε οργανωμένα και ταυτόχρονα ανεξάρτητα από παρατάξεις...Αλλά όπως και να έχει δεν έχουμε να χάσουμε τπτ, η προσπάθεια μετράει άλλωστε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ!
Μην χρησιμοποιείτε κεφαλαία και κατά προτίμηση ούτε Greeklish! Επίσης για να μπορείτε να συζητείται πιο εύκολα αποφύγετε την επιλογή Ανώνυμος και κάντε χρήση της επιλογής Όνομα/Διεύθυνση url

Κακόβουλα σχόλια, υβριστικά, spam ή που θίγουν πρόσωπα θα ΚΑΤΑΡΓΟΥΝΤΑΙ χωρίς καμία προειδοποίηση!

Διαβάστε τους όρους χρήσης του blog εδώ

.