31.8.11

ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ!

Έπειτα από απαίτηση, εδώ μπορούμε να συζητήσουμε (και μακάρι να καταλήξουμε) για την οργάνωση μιας Γενικής Συνέλευσης χωρίς παραταξιακή διοργάνωση.

Για την καλύτερη συζήτηση, μη χρησομοποιείτε στα σχόλια την επιλογή "Ανώνυμος", επιλέξτε ένα nickname χωρίς πρόσθετα προσωπικά στοιχεία.

Προωθήστε την ανάρτηση και συμμετάσχετε στη συζήτηση για την δημοκρατικότερη και ορθότερη απόφαση.

15 σχόλια :

  1. Αύριο αρχίζει η εξεταστική..Το τει Λάρισας κοιμάται...Εμεις που είμαστε απο μακριά είδη έπρεπε να είχαμε μια εικόνα για το τι θα επακολουθήσει.Είδαμε οτι πολλά πανεπιστήμια ακόμα και τει ανέβαλαν την εξεταστική τους για μια εβδομάδα.Παρόλο που ανήκω και εγώ στους αιώνιους φοιτητές και πλέον έχω ακόμα ένα χρόνο και μετά διαγραφή προτείνω άμεση συνέλευση φοιτητών αύριο και αναβολή εξεταστικής μέχρι να δούμε τελικά τι θα αποφασίσουμε.Δεν πρέπει να κάτσουμε για ακόμη μια φορά με σταυρωμένα τα χέρια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. sumfwnw me ton thorn omws 8a h8ela na para8esw kai kapoies alles protaseis gia thn mera diexagwghs ths genikhs suneleushs.proteinw na syzhth8oun kai na katalhksoume se mia koinh apofash gia thn mera dieksagvghs ths suneleushs :

    1.Για Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου και ώρα ?
    2.Για Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου και ωρα 13:00

    oson afora to 1. h enstash poy exw einai oti prepei na drasoume gryrora na enhmerwsoume toys foitoites auto omws den shmainei oti oi exataseis den 8a ginontai kanonika giata estw kai enas na mpei na grapsei grafei kanonika.(ektos kai an den exoume toso megalo 8ema na 8usiasoume ena ma8hma)
    oson afora to 2.kanw thn aytokrhtikh mou legontas pws h kuriakh katarxas einai periergh mera kai to tei 8a einai kleisto ara den 8a uparxoun ai8ouses gia suneleuseis.
    ena trito pou mporoume na proteinoume einai ayrio ola na ginoun kanonika alla na pame sthn genikh synelleush tvn ka8hghtwn kai na tous zhthsoume na paroun apofash na anavlh8ei gia mia mera h exetastikh kai thn paraskeuh na ginei genikh syneleush foithtwn.
    oi problhmatikes edw einai oti den kseroume an 8a exei mazikothta h suneleush twn ka8hghtwn ara an h syneleush toys den 8a mporei na parei apofash kai deuteron oti mporei kai na diafwnisoun giati exeroumenwn ligwn oi upoloipoi einai metaxu mas ligoulaki susthmatikoi kai toy kanape.
    kalo 8a htan na mazeutoun oles oi protaseis kai na ginei akoma kai pshfoforia sto blog kai sto F.B

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. @staedtler

    Το κακό γενικά είναι ότι ρε γαμώτο έπρεπε να το οργανώσουμε για να γίνει ΣΗΜΕΡΑ! Αλλά τέλος πάντων, ας μείνουμε στο τώρα.

    Για αύριο μια λύση είναι να μαζευτούμε στη συνέλευση των καθηγητών, εκεί δεν ξέρω πόσο θα καταφέρουμε να μιλήσουμε. Δεδομένου μάλιστα του ότι εκείνη την ώρα θα γίνεται εξεταστική άρα πολλοί θα πάνε ή θα διαβάζουν για αργότερα...

    Μια άλλη λύση για αύριο είναι το απογευματάκι. Στις 6. Θα έχει γίνει και η συνέλευση των καθηγητών, θα ξέρουμε τι διάολο θέλουν, θα καλέσουμε να έρθουν μερικοί κ το απόγευμα μαζί μας.
    Ενώ είναι καλή ώρα δεδομένου ότι είναι τα τελευταία μαθήματα δίνονται 6-8. Και στη τελική όσοι τελειώσουν θα προλάβουν να έρθουν στη συνέλευση.

    Επίσης θα έχουμε χρόνο για ενημέρωση φοιτητών το πρωί και στους διαδρόμους. Κάποιος από το blog ή ένας οποιοδήποτε μπορεί να φτιάξει το κάλεσμα στη γενική συνέλευση και ο καθένας να το τυπώσει να το κολλήσει, να προωθήσει την συνέλευση στο facebook κ.ο.κ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. sumfwnw me aurio apogeuma stis 6.akomh omws kai na mhn eimaste polloi ara den ginetai suneleush autoi pou 8a eimaste na organw8oume me skopo thn enhmerwsh twn foithtwn gia th nea hmeromhnia dieksagwghs genikhs suneleushs

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. aurio mporei oi kathigites na apofasisoun to kleisimo tis sxolis epomenws kala tha htan na pigainame kai emeis san foitites kai na tous ipostirixoume i oxi analoga.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Έμαθε κανεις μήπως τι αποφάσησαν οι πρόεδροι των ΤΕΙ στο έκτακτο συνέδριο σήμερα στην Αθήνα...; Δε θα έπρεπε να ανακηνωθεί απο το site του ΤΕΙ τι ακριβως υπόθηκε για να ξέρουμε και εμείς τι ακριβως σκοπεύουν να πράξουν...;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Πιθανόν οι πρόεδροι των ΤΕΙ συνεδριάζουν ακόμα. Δεν έχει κυκλοφορήσει ακόμα κάτι. Γνωρίζουμε μόνο πως έξω από το ξενοδοχείο που γίνεται η σύνοδος βρίσκονταν μέλη του ΜΑΣ ώστε να παροτρύνουν για κινητοποιήσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ανώνυμος31/8/11 16:35

    Παιδιά μια διευκρίνιση. Αύριο με δεδομένο πως η συνέλευση αρχίζει στις 10:30π.μ. και η εξεταστική 8:30π.μ., θα αρχίσει η εξεταστική και θα διακοπεί κατά τις ώρες της συνέλευσης, δεν θα αρχίσει καθόλου ή θα συνεχιστεί παράλληλα με τη συνέλευση; Προτείνω για αύριο αναβολή της εξεταστικής για να πάρουμε μια κοινή απόφαση με τους καθηγητές για να μην υπάρξει και δίλλημα από μέρους μας να γράψουμε ή να συμμετάσχουμε στη συνέλευση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Δεδομένου του ότι ποτέ δεν έχει διακοπεί μάθημα με αφορμή κάποια γενική συνέλευση και το αν θα γίνει μάθημα εξαρτάται από τον καθηγητή υποθέτω ότι ούτε και αύριο θα διακοπεί η διαδικασία της εξεταστικής. Παρόλα αυτά αυτήν τη φορά είναι μια εξαιρετικά ειδική περίπτωση οπότε δεν μπορεί να αποκλειστεί κανένα ενδεχόμενο. Αλλά από τη στιγμή που δεν υπάρχει κάποια επίσημη ανακοίνωση από το ΤΕΙ είστε υποχρεωμένοι να βρίσκεστε στον χώρο της εξέτασης, γιατί σε περίπτωση που πραγματοποιηθεί και την χάσετε δεν δικαιούστε αναπλήρωση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. logistikos_tupos31/8/11 17:59

    Δεδομένου ότι κύριο μέλημά μας, ελπίζω, δεν είναι απλά να μην γίνει η εξεταστική επειδή θελουμε παράταση των διακοπών μας,αύριο πρέπει να έχουμε μαζική παρουσία σαν φοιτητές στις 10:30 γιατί είναι ευκαιρία τώρα που το θέμα αγγίζει τόσο πολύ και τους καθηγητές να συνεργαστούμε μαζί τους ή αυτοί μαζί μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Προτείνω αύριο στις 10:30 να πάμε ΟΛΟΙ! Γιατί μας αφορά όλους! Πρέπει να υπάρχει κόσμος αλλιώς αλίμονο μας!

    Αν τελικώς δεν προκείψει κάτι, κανονίζουμε την Γενική Συνέλευση για αύριο στις 6 το απόγευμα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. και το ΤΕΙ Θεσσαλονίκης σε αναβολή εξεταστικής σύμφωνα με σχόλιο αναγνώστη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Και το πανεπιστήμιο Ρεθύμνου ξεκινάει κινητοποιήσεις.
    "Κινητοποιήσεις προετοιμάζει η πανεπιστημιακή κοινότητα στο Ρέθυμνο, αρχής γενομένης από τη σημερινή διαμαρτυρία που πραγματοποιήθηκε έξω από το δημαρχείο της πόλης από φοιτητές, στην πλειοψηφία τους της Φιλοσοφικής Σχολής."

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Λοιπόν λόγο της προχωρημένης ώρας επειδή νυστάζω θα κάνω ένα μικρό σχόλιο για την ώρα..

    Δεν υπάρχουν οι "φοιτητές" που θα κάνουν την κατάληψη, τις συνελεύσεις κλπ.. δεν είναι κάποιος οργανισμός που τον βλέπουμε από μακριά. ΕΜΕΙΣ είμαστε οι φοιτητές και στην τελική είναι στο χέρι του καθενός το τι θα γίνει.. οι αλλαγές ξεκινούν από μέσα μας πρώτα και μετά βγαίνουν προς τα έξω.

    Όπως τα πολλά ψίχουλα απαρτίζουν μια πίτα έτσι και εμείς πρέπει να είμαστε ενεργοί και όχι να τηρούμε μια παθητική στάση.. νέα παιδιά είμαστε κουράγιο και ενέργεια έχει.. πραγματικά αξίζει τον κόπο να δώσουμε το παρών! Γιατί αν δεν πάμε εμείς θα πάνε άλλοι που θα αποφασίσουν το μέλλον μας για εμάς..

    Και κάτι τελευταίο.. αυτοί που είναι πρόθυμοι να ανταλλάξουν την ελευθερία με την ασφάλεια δεν αξίζουν τίποτε από τα δύο. Όπου ασφάλεια βάλτε το καβούκι που κλείνετε ο καθένας μας σαν παθητικός θεατής και την άνεση/βόλεψη του καναπέ και του φραπέ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ!
Μην χρησιμοποιείτε κεφαλαία και κατά προτίμηση ούτε Greeklish! Επίσης για να μπορείτε να συζητείται πιο εύκολα αποφύγετε την επιλογή Ανώνυμος και κάντε χρήση της επιλογής Όνομα/Διεύθυνση url

Κακόβουλα σχόλια, υβριστικά, spam ή που θίγουν πρόσωπα θα ΚΑΤΑΡΓΟΥΝΤΑΙ χωρίς καμία προειδοποίηση!

Διαβάστε τους όρους χρήσης του blog εδώ

.