30.8.11

"Αγανάκτηση"

Το παρακάτω email μας ήρθε σήμερα. Αν και υπογράφει σαν παροικούντας και ψωμοζούντας του ΤΕΙ Λάρισας, το τοποθετούμε στις φοιτητικές απόψεις.

1.ama einai na xathei eksetastikh na mhn ginei kamia katalipsi 'h otidhpote allo...oxi k na xasoume eksetastikh...

2.e oxi kai na xasoume to e3amhno mas!!



Δυο απαντήσεις φοιτητών που εξηγούν γιατί καταντήσαμε σε αυτά τα χάλια.

Είναι η κλασική περίπτωση της διαφήμισης "ΕΝΑΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ!!!"

Το πτυχίο μου να πάρω εγώ και αφήστε τις κινητοποιήσεις/καταλήψεις. Τώρα αν θα έχει αξία αυτό το πτυχίο θα το δούμε στο μέλλον. Αυτή την στιγμή θέλω να πάρω γρήγορα το χαρτί για να βγω στην αγορά εργασίας. Ποια αγορά εργασίας; Με ποια επαγγελματικά δικαιώματα;



Ρε δώσε μου εμένα γρήγορα το πτυχίο και θα δούμε στο μέλλον για τα δικαιώματα μου.

Διετείς σπουδές;

Και εμένα τι με νοιάζει; Αυτά είναι για τους άλλους όχι για εμένα. Εμένα το χαρτί μου λέει τετραετείς σπουδές.

Δίδακτρα σπουδών?

Σκασίλα μου εγώ δεν πληρώνω τίποτα.

κλπ κλπ κλπ….

Αγαπητοί μου φίλοι δυστυχώς αν δεν βρεχτείς ψάρια δεν πιάνεις.

Αν δεν θέλουμε να γίνει η ανώτατη εκπαίδευση προνόμιο των εχόντων γιατί μόνο αυτοί θα μπορούν να πληρώνουν θα πρέπει ΤΩΡΑ να τους δείξουμε ότι τα μέτρα δεν θα περάσουν. Να είστε σίγουροι ότι:

Ø τα δίδακτρα είναι προ των πυλών

Ø Τα ΑΕΙ/ΤΕΙ θα γίνουν Α.Ε

Ø Οι κινητοποιήσεις θα χαρακτηρίζονται ποινικά αδικήματα (παρακώληση σπουδών ή κάπως αλλιώς) και δεν θα καλύπτονται πλέον από το άσυλο οπότε ετοιμαστείτε να δείτε δακρυγόνα μέσα στο ΤΕΙ.

Ø Ο εκπαιδευτικός Καλλικράτης θα είναι σαρωτικός με αποτέλεσμα να υπάρχει συγκέντρωση ιδρυμάτων σε 4-5(;) αστικά κέντρα. Καταλαβαίνετε που θα εκτοξευτούν τα ενοίκια λόγω της τεράστιας πλέον ζήτησης.

Ø Στις αίθουσες διδασκαλίας θα γίνεται το αδιαχώρητο λόγω της μείωσης των διδασκόντων. Πιστεύεται ότι μπορεί να γίνει μάθημα σε αίθουσα με 80-100+ φοιτητές;



Θα πρέπει να σκεφτείτε /σκεφτούμε ότι είναι άλλο πράμα ή διαδικασία αναμόρφωσης της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης η οποία σε αρκετά θέματα ήταν αναγκαία και άλλο πράγμα η σκούπα που επιχειρούν να κάνουν στα πάντα

Θα πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας ότι ένα κράτος δικαίου έχει δυο πολύ βασικούς πυλώνες του δημόσιους, την υγεία και την παιδεία ώστε να έχουν πρόσβαση όλοι.

Όμως είναι και δυο τομείς με πολύ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ χρήμα. Τα κοράκια το γνωρίζουν και «οι μη κερδοσκοπικοί» (ας γελάσω) εκπαιδευτικοί ή υγείας οργανισμοί είναι έτοιμοι να αρμέξουν τα όνειρα ή τις ελπίδες των πορτοφολιών (ανθρώπων ήθελα να πώ).

Πρέπει να κινητοποιηθούμε όλοι μας και να πάψουμε να κοιτάμε με απάθεια τα γεγονότα γύρω μας. Έχω αρχίσει και πιστεύω ότι κάτι μας ποτίζουνε και δεν αντιδρούμε. Αλλιώς δεν εξηγείται αυτό το βλέμμα αγελάδας που έχουμε απέναντι στα γεγονότα. Καταρρέουν εργασιακές κατακτήσεις αιώνων, καταρρέουν μισθοί καταρρέουν δικαιώματα και εμείς, ως εργαζόμενοι κάνουμε μια ανύπαρκτης συμμετοχής απεργία, και ως φοιτητές δεν υπάρχουμε πουθενά. Ανυπαρξία αντίδρασης πλήρης. Είναι αυτό φυσιολογικό; Δεν είναι δείγμα αποχαύνωσης;

Γιατί;;;;

Αγαπητοί φοιτητές για μια ακόμα φορά το βάρος των κινητοποιήσεων δυστυχώς, πρέπει να πέσει σε εσάς. Εσείς πρέπει να ξεκινήσετε και σε όσους από εμάς έχει μείνει έστω και 1 δράμι μυαλό, όπως έλεγαν οι παλιότεροι, θα πρέπει και θα είμαστε μαζί σας έμπρακτα και όχι μόνο με λόγια.

Γιατί από εσάς?

Γιατί το κύκλωμα των ελεγχόμενων ΜΜΕ θα αρχίσει να υφαίνει τον πονεμένο ιστό της κυβερνητικής προπαγάνδας. Όπως το έκανε σε τόσες άλλες περιπτώσεις

Τίτλοι του τύπου:

"Μια χούφτα βολεμένων δημοσίων υπαλλήλων δεν αφήνουν τα παιδιά μας να σπουδάσουν" ή

"Είναι βολεμένοι αυτοί αλλά δεν ρωτάνε πως τα βγάζουν πέρα οι γονείς με τα παιδιά που σπουδάζουν και πληρώνουν νοίκια κλπ έξοδα και δεν επιτρέπουν στα παιδιά μας να πάρουν τα πτυχία τους"

και άλλα τέτοιου είδους δακρύβρεχτα και ψυχοπονιάρικα θα κατακλίσουν τις εφημερίδες και τα δελτία ειδήσεων. «Αγανακτισμένοι γονείς» θα κλαίγονται για τα παιδιά τους που δεν μπορούν να πάρουν πτυχία εξαιτίας των κινητοποιήσεων αλλά που δεν τους ενδιαφέρει καθόλου τι αξία θα έχουν αυτά τα πτυχία. Παλιό έργο που παίζεται σε επανάληψη συχνά.

Το κακό είναι ότι πολλοί γονείς/πολίτες "τσιμπάνε" σε αυτή την προπαγάνδα και αρχίζουν να την στηρίζουν. Λες και οι υπάλληλοι δεν είναι γονείς και δεν σπουδάζουν παιδιά και αυτοί και δεν ξέρουν τι προβλήματα υπάρχουν

Αν οι κινητοποιήσεις ξεκινήσουν από εσάς δυστυχώς τους χαλάει η σούπα της προπαγάνδας και της λασπολογίας. Πάλι βέβαια θα τα ρίξουν στην Αριστερά στον ΣΥΡΙΖΑ (στην κακή τους τύχη;) αλλά με πενιχρά αποτελέσματα γιατί το δίκιο δεν έχει παράταξη και χρώμα.

Ελπίζω η φοιτητικές παρατάξεις της συμπολίτευσης και της μείζονος αντιπολίτευσης να αντιληφθούν το κρίσιμο της κατάστασης και να ταρακουνήσουν το σύστημα.

Επίσης ευελπιστώ οι ιθύνοντες τους να μην προσκυνήσουν στην κομματική πειθαρχία (εν’ όψη κάποιου κομματικού βολέματος;) γιατί το κόμμα και η κοινωνία τελικά μπορεί να έχουν και αντικρουόμενα συμφέροντα.

Βέβαια μην ξεχνάμε ότι είναι άλλο οι ιθύνοντες και άλλο η βάση της κάθε παράταξης. Άλλωστε δεν δώσατε και όρκο υποτέλειας στο μεγάλο αρχηγό. Έτσι δεν είναι;

Ελπίζω οι διοικήσεις των Ιδρυμάτων να καταλαβαίνουν ότι εκπαιδευτικοί που συμφωνούν πλήρως ή ακόμα και υπερθεματίζουν στις αλλαγές αυτές έχουν δεδομένο ατομικό συμφέρον. Γνωστό εδώ και χρόνια.

Όσο για τους διοικητικούς υπαλλήλους αυτοί απλά δεν υπάρχουν. Ούτε τυπικά (στο νέο νόμο δεν έχουν λόγο για τίποτα) αλλά ούτε και βλέπω να τους ενδιαφέρει. Υπάρχει σύλλογος στο ΤΕΙ; Προκηρύσσονται απεργίες και ανάθεμα αν απεργουν 5-6. Δεν τους αγγίζει τίποτα αυτούς; Μήπως είναι οι μόνοι που δεν τα βγάζουν πέρα;

Κλείνοντας θα ήθελα να προτρέψω τους παροικούντες των ιδρυμάτων αλλά και κάθε πολίτη να συμπορευθούμε και να στηρίξουμε ενεργά τις κινητοποιήσεις των παιδιών μας γιατί από αυτές εξαρτάται το εκπαιδευτικό μέλλον όλων των επερχόμενων γενεών. Αν θα μπορούν να έχουν δωρεάν πρόσβαση στην παιδεία ή αν θα πρέπει να αρχίσουν τις αμερικανιές. Ασφάλεια σπουδών ή αποταμίευση για να πάει το παιδί σε καλό πανεπιστήμιο (που είναι και ακριβό παναθεματο) και όχι σε κάνα δημόσιο bus class.

Ας καταλάβουμε τώρα που είναι νωρίς ότι αν δεν αντιδράσουμε τώρα το μέλλον είναι μαύρο. Ας μην το νιώσουμε πρώτα στο πετσί μας για να καταλάβουμε τι πάθαμε.

Τον λύκο τον βλέπουμε ας μην ψάχνουμε για τον (ν)τορό του



Ενας παροικούντας και ψωμοζούντας του ΤΕΙ Λάρισας

3 σχόλια :

  1. Ανώνυμος30/8/11 18:08

    Πολυ ωραια τα λες φιλε μου!!! Μακαρι αυτα που λες να εκφραζουν την πλειοψηφια των φοιτητων,και να ασχοληθουμε με το μελλον,οχι με το τωρα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος30/8/11 21:53

    Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος7/9/11 15:07

    file ta les polu omorfa...katalavaino apoluta tin sygxisi sou gia ola auta pou diadramatizontai guro mas alla..den eimaste upeuthinoi gia ola auta...den ftaime se tipota gia ta lathoi twn proigoumenwn geniwn..alla ta plironoume..to thema einai oti DEN MPOROUME NA KANOUME TIPOTA..kai den ennow oti kalutera na kathisoume me stauromena xeria me ton kafe sto xeri..ennow oti oloi emeis pou apokaloumaste apragoi eimaste autoi pou exoume kourastei..pou den exoume tin posixiki antoxi na asxolithoume me autin tn katantia..pleon den tha mas afinoune oute na ekfrazoume tin apopsi mas..na mn exoume logo gia olo auto to xaos..auto theloun na petuxoun...k to exoun kataferei..pos loipon na ksesikothoume gia kati to opoio dn exei poioa ousia??to monop pou mas exei meinei einai na elpizoume.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ!
Μην χρησιμοποιείτε κεφαλαία και κατά προτίμηση ούτε Greeklish! Επίσης για να μπορείτε να συζητείται πιο εύκολα αποφύγετε την επιλογή Ανώνυμος και κάντε χρήση της επιλογής Όνομα/Διεύθυνση url

Κακόβουλα σχόλια, υβριστικά, spam ή που θίγουν πρόσωπα θα ΚΑΤΑΡΓΟΥΝΤΑΙ χωρίς καμία προειδοποίηση!

Διαβάστε τους όρους χρήσης του blog εδώ

.