31.8.11

Ανακοίνωση από την Φ.Π.Κ. Πρωτοπορία Λάρισας

Η Φ.Π.Κ. Πρωτοπορία Λάρισας εκφράζει την έντονη ανησυχία της για τις καταιγιστικές εξελίξεις στα μέτωπα των Σπουδαστικών Συλλόγων των ΑΕΙ και ΤΕΙ της Ελλάδας. Ώρα με την ώρα το «μέτωπο» των υπό κατάληψη σχολών και Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων μεγαλώνει, και μαζί του και η αβεβαιότητα για την τύχη της εξεταστικής περιόδου.

Από το απόγευμα γίναμε δέκτες σεναρίων για κατάληψη του ΤΕΙ Λάρισας σε όλες τις σχολές για συγκεκριμένο διάστημα που τοποθετείτε μέχρι την ερχόμενη Τετάρτη. Μόλις πριν λίγο επιβεβαιώσαμε την κατάληψη του ΤΕΙ μας σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τον νέο νόμο πλαίσιο.


Η παράταξη μας μετά την ανακοίνωση της κατάληψης βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με την ΔΑΠ ΝΔΦΚ με στόχο την καλύτερη ενημέρωση των Κύπριων σπουδαστών που φοιτούν στην πόλη της Λάρισας αλλά και να βρίσκεται σε ετοιμότητα να επέμβει όταν κρίνει πως πλήττονται τα συμφέροντά τους.

Η συγκεκριμένη απόφαση για κατάληψη πάρθηκα από τα Δ.Σ. όλων των σχολών του ΤΕΙ και αφορά ΜΟΝΟ τα τμήματα του ΤΕΙ Λάρισας που έχουν έδρα την πόλη της Λάρισας και όχι αυτά που εδρεύουν σε Καρδίτσα και Τρίκαλα.

Τα όποια μέτρα λαμβάνονται πρέπει να έχουν ως γνώμονα μόνο το καλό της φοιτητικής κοινότητας. Το μέτρο της κατάληψης πλήττει άμεσα τους επί πτυχίο σπουδαστές και ειδικότερα αυτούς που έρχονται από Κύπρο για να εξεταστούν στα τελευταία τους μαθήματα.

Εν κατακλείδι δεν θα δεχθούμε να θυσιαστεί η εξεταστική περίοδος στο βωμό των καταλήψεων και ζητούμε όπως μεταφερθεί για να μην χαθούν μαθήματα.

Η παράταξη μας θα ζητήσει τις επόμενες μέρες έκτακτη συνεδρία του Δ.Σ. της Φ.Ε.ΚΥ.Λ. για να συζητήσει τις τελευταίες εξελίξεις στην Ελληνική Τριτοβάθμια Εκπαίδευση. 31/08/2011

5 σχόλια :

  1. Ενστερνίζομαι απολυτά την κίνηση σας, απλά θέλω να τονίσω ένα πολύ σημαντικό λάθος που υπάρχει στο άρθρο. Αυτό έχει να κάνει με τον διαχωρισμό σε ΑΕΙ και ΤΕΙ που κάνετε στο Άρθρο σας . Σας ενημερώνω λοιπόν ότι από νόμο που ψηφίστηκε το 2007 τα ΤΕΙ εντάσσονται στα ΑΕΙ. Πλέων τα ιδρύματα είναι ΌΛΑ ΑΕΙ και κατηγοριοποιούνται σε πανεπιστήμια πολυτεχνία και ΤΕΙ. Ετοιμάζω και σχετικό άρθρο για τον εξής λαθεμένο διαχωρισμό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. "ειδικότερα αυτούς που έρχονται από Κύπρο για να εξεταστούν στα τελευταία τους μαθήματα."

    Οι άλλοι να πάνε να πνιγούνε δηλαδή.

    "Τα όποια μέτρα λαμβάνονται πρέπει να έχουν ως γνώμονα μόνο το καλό της φοιτητικής κοινότητας."

    Οι κύριοι ζούνε στην Ελλάδα; ή τα γράφουν από Κύπρο;

    "δεν θα δεχθούμε να θυσιαστεί η εξεταστική περίοδος στο βωμό των καταλήψεων και ζητούμε όπως μεταφερθεί για να μην χαθούν μαθήματα."

    Α ρε Κύπριοι αδέρφια... Μας φάγατε. Και δεν διαβάζετε κιόλας. Λέει ξεκάθαρα: ΑΝΑΒΟΛΗ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗΣ! Και τι σημαίνει δεν θα δεχθούμε; Δηλαδή αν οι σπουδαστές αποφασίσουν τι θα κάνετε;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η Φ.Π.Κ. Πρωτοπορία Λάρισας δεν πρόκειται να δικαιολογηθεί για το ύφος των ανακοινώσεων της. Ποτέ δεν επιδιώξαμε την αναδημοσίευση των ανακοινώσεων μας, οι οποίες αφορούν τους κατά κόρων τους Κύπριους Σπουδαστές

    Η διαχώριση σε ΑΕΙ και ΤΕΙ έγινε για τους σπουδαστικούς συλλόγους και μόνο χωρίς να αναιρεί αυτό που ισχύει από το 2007 για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

    Υπερασπιζόμαστε τα συμφέροντα των Κύπριων φοιτητών χωρίς αυτό να έρχεται σε σύγκρουση με τα συμφέροντα ολόκληρης της φοιτητικής κοινότητας.

    Οι Κύπριοι σπουδαστές συμμετέχουν στο Ελληνικό φοιτητικό κίνημα και στέκονται δίπλα στις διεκδικήσεις του που στην τελική είναι και δικές τους.

    Γνωρίζουμε όλοι πως η αναβολή είναι το μισό βήμα της ακύρωσης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Είμαστε πεσμένοι στο ίδιο βούρκο.

    Εμείς σας βλέπουμε σαν συμφοιτητές και όχι σαν Κύπριους.

    πως λέτε πως "Υπερασπιζόμαστε τα συμφέροντα των Κύπριων φοιτητών" όταν είστε θετική σε ένα νομοσχέδιο που είναι εναντίον κάθε συμφερόντων των Κυπρίων φοιτητών; Θέλετε σε 2 χρόνια οι κύπριοι φοιτητές να πληρώνουν δίδακτρα; Αν ναι πείτε μας να το προτείνουμε στο Δ.Σ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Το περιεχόμενο της ανακοίνωσης κάθε άλλο παρά υποστηρικτικό στον νέο νόμο πλαίσιο, τον οποίο μερικοί δεν έχουν καν διαβάσει και υιοθετούν φήμες.

    Τόσο η ανακοίνωση όσο και τα σχόλια είναι ξεκάθαρα και δεν πρέπει να απομονώνονται φράσεις για να εξάγονται συμπεράσματα.

    Δεν επιθυμούμε να συνεχίσουμε τη συζήτηση γιατί δεν κάναμε τίποτα άλλο παρά αμέσως να αντιδράσουμε μέσω της ανακοίνωσης μας στα όσα εξελίσσονται στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση και να εκφράσουμε τις ανησυχίες μας για τυχόν προβλήματα που ενδεχομένως προκύψουν από τις καταλήψεις!

    Στο ίδιο μέτωπο είμαστε, και σε αυτό δεν χρειάζονται απώλειες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ!
Μην χρησιμοποιείτε κεφαλαία και κατά προτίμηση ούτε Greeklish! Επίσης για να μπορείτε να συζητείται πιο εύκολα αποφύγετε την επιλογή Ανώνυμος και κάντε χρήση της επιλογής Όνομα/Διεύθυνση url

Κακόβουλα σχόλια, υβριστικά, spam ή που θίγουν πρόσωπα θα ΚΑΤΑΡΓΟΥΝΤΑΙ χωρίς καμία προειδοποίηση!

Διαβάστε τους όρους χρήσης του blog εδώ

.