6.2.11

"Ώρα μηδέν για το παράρτημα Τρικάλων"

Την Τετάρτη 2 Φεβρουαρίου 2011, πραγματοποιήθηκε παράσταση διαμαρτυρίας από το σύλλογο σπουδαστών του ΤΕΙ Τρικάλων στο Δήμαρχο κ. Λάππα και την αρμόδια Αντιδήμαρχο για θέματα παιδείας κα. Κάκλα, σχετικά με την απόφαση που πήρε το συμβούλιο του ΤΕΙ Λάρισας στις 14 Ιανουαρίου 2011 για τη λειτουργία του ΤΕΙ στα Τρίκαλα.


Η απόφαση αυτή που ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία μεταξύ τεσσάρων προτάσεων, αναφέρει τα εξής:

«Α) Για το επόμενο εξάμηνο οι εργαστηριακές ασκήσεις των μαθημάτων «Γεωτεχνική Μηχανική στις Κατασκευές — Εδαφομηχανική Ι» και «Υδραυλική» των σπουδαστών του τμήματος Πολιτικών Δομικών Έργων του Παραρτήματος θα διεξαχθούν στα αντίστοιχα εργαστήρια του τμήματος Πολιτικών Έργων Υποδομής της Λάρισας, σύμφωνα με την πρόταση που κατέθεσε ο Προϊστάμενος του τμήματος καθηγητής Λάμπρος Σδρόλιας, μετά από σχετικό ερώτημα και συνεννόηση με τον Προϊστάμενο του Τμήματος Πολιτικών Έργων Υποδομής, διότι είναι ο μόνος τρόπος να διαφυλαχτεί η σωστή εκπαίδευση των σπουδαστών. Παράλληλα θα ενισχυθούν οι υποδομές των αντίστοιχων εργαστηρίων για να καλύψουν τις εκπαιδευτικές ανάγκες των Προγραμμάτων Σπουδών των Τμημάτων που τα χρησιμοποιούν.

Β) Να συγκληθεί άμεσα η Συνέλευση του TEI, ως το αρμόδιο όργανο να αποφασίσει για την μεταφορά του Τμήματος Πολιτικών Δομικών Έργων, στη Λάρισα, από την επόμενη ακαδημαϊκή χρονιά και μάλιστα πριν την οριστικοποίηση του μηχανογραφικού δελτίου του ακαδημαϊκού έτους 2011-12. Αν η Συνέλευση του ΤΕΙ/Λ αποφασίσει τη μεταφορά του Τμήματος στη Λάρισα, τότε η σχετική πρόταση προς το Υπουργείο Παιδείας Δ.Β.Μ.Θ. θα συνοδεύεται από αίτημα ταυτόχρονης μείωσης του αριθμού των εισακτέων, τόσο στο τμήμα Πολιτικών Δομικών Έργων όσο και στο ομοειδές τμήμα Πολιτικών Έργων Υποδομής, κατά το ήμισυ, ώστε να μπορέσουν και τα δύο τμήματα να εξυπηρετηθούν από τις υποδομές του ΤΕΙ/Λ, δεδομένου ότι ένα μεγάλο μέρος των μαθημάτων τους ιδιαίτερα στο πρώτο εξάμηνο ταυτίζεται.»



πηγή: http://fatsimaremag.blogspot.com

2 σχόλια :

  1. Ανώνυμος6/2/11 13:09

    Το ότι υπάρχουν κοινά μαθήματα στο 1ο εξάμηνο ανάμεσα στα 2 τμήματα δεν σημαίνει κάτι, ( ο αντιπρόεδρος κ. Υψηλάντης τα ονόμασε αδελφά τμήματα) αν είναι να το πάμε έτσι και με το τμήμα της μηχανολογίας, ηλεκτρολογίας και της πληροφορικής και τηλεπικοινωνιών, τα μαθήματα του πρώτου εξαμήνου είναι κοινά ( φυσική, τεχνολογία υλικών) από δεν σημαίνει ότι είναι αδελφά τμήματα. Απλά τα τμήματα τις Σ.Τ.Εφ. έχουν κάποια μαθήματα γενικής υποδομής για να αντεπεξέλθουν οι σπουδαστές στα μαθήματα των επόμενων εξαμήνων του προγράμματος σπουδών.
    Όσο για την μείωση των εισαχθέντων, τον ορισμό τους των καθορίζει το αρμόδιο τμήμα δεν έχει καμιά σχέση το διοικητικό συμβούλιο του ΤΕΙ.
    Σε περίπτωση μείωσης σπουδαστών θα υπάρχει αργή και επώδυνη υποβάθμιση των τμημάτων με αποτέλεσμα κάποια στιγμή να υπάρχει το ενδεχόμενο τα τμήματα να κλείσουν.
    κ. Υψηλάντη για ποιο λόγο προσπαθείτε να φέρετε το το παράρτημα Τρικάλων στην Λάρισα; Όταν τα δημιουργήσατε δεν σκεφτήκατε ότι πρέπει να φτιαχτούν εργαστηριακές εγκαταστάσεις; Τους σπουδαστές τους ρωτήσατε αν θέλουν την υποβάθμιση του πτυχίου τους;
    Ποιος νομίζεται ότι είσαστε και θα παίζεται με τις σπουδές μας και το μέλλων μας.
    Σαν γονιός και εσείς δεν θα θέλατε το παιδί σας να καταστραφεί!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος6/2/11 18:54

    Μια ζωή όλα τα για τα λεφτά! Και δυστυχώς έτσι και τα ΤΕΙ, μοιάζουν σαν φοιτητικές γκαρσονιέρες σε άθλια κατάσταση που επιφέρουν χρήμα στον ιδιοκτήτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ!
Μην χρησιμοποιείτε κεφαλαία και κατά προτίμηση ούτε Greeklish! Επίσης για να μπορείτε να συζητείται πιο εύκολα αποφύγετε την επιλογή Ανώνυμος και κάντε χρήση της επιλογής Όνομα/Διεύθυνση url

Κακόβουλα σχόλια, υβριστικά, spam ή που θίγουν πρόσωπα θα ΚΑΤΑΡΓΟΥΝΤΑΙ χωρίς καμία προειδοποίηση!

Διαβάστε τους όρους χρήσης του blog εδώ

.