23.12.10

Έρχονται αυξήσεις στον ΟΣΕ!


Καλά φύγαμε από την Λάρισα αλλά άντε να δούμε τώρα πως θα γυρίσουμε!!
Απίστευτες αυξήσεις έρχονται παιδιά!



Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ ανακοίνωσε ότι από την 1η Ιανουαρίου αναστέλλονται προσωρινά ή διακόπτονται τα δρομολόγια στις γραμμές:
- Αθήνα- Αλεξανδρούπολη - Αθήνα
- Θεσσαλονίκη - Φλώρινα - Θεσσαλονίκη
- Λάρισα - Καλαμπάκα - Λάρισα
- Πάτρα - Πύργος - Καλαμάτα - Πάτρα
- Καλαμάτα - Μεσσήνη - ΤΕΙ - Καλαμάτα
- Κόρινθος - Τρίπολη - Ναύπλιο - Κόρινθος
- Θεσσαλονίκη - Σκόπια - Βελιγράδι - Θεσσαλονίκη
- Θεσσαλονίκη - Σόφια - Βουκουρέστι - Θεσσαλονίκη
- Θεσσαλονίκη - Κωνσταντινούπολη – Θεσσαλονίκη
Παράλληλα, επέρχονται αλλαγές στα δρομολόγια:
- Αθήνας - Θεσσαλονίκης 884 & 885 που αναβαθμίζονται σε Iντερσιτι (IC) και δεν θα κάνουν στάση σε Αγ. Στέφανο και Αμφίκλεια.
- Τα δρομολόγια IC Express Αθήνας - Θεσσαλονίκης θα πραγματοποιούν στάσεις στο Πλατύ και στο Σιδηροδρομικό Κέντρο Αχαρνών (το δρομολόγιο θα διαρκεί 4 ώρες και 50').- Επίσης τίθενται σε λειτουργία δύο ζεύγη αμαξοστοιχιών Θεσσαλονίκη - Δίκαια - Θεσσαλονίκη.Πάντως, σε ό,τι αφορά τα καταργηθέντα δρομολόγια, στην ανακοίνωση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ αναφέρεται ότι θα αξιολογηθούν για να ενταχθούν και πάλι στο δίκτυο, με την ανάπτυξη θεματικών τρένων προσανατολισμένων σε στοχευόμενες ομάδες επιβατών (π.χ. σχολικές εκδρομές σε Ναύπλιο και Φλώρινα), όπως και τουριστικές διαδρομές σε Θρησκευτικούς και Πολιτιστικούς προορισμούς.
Οσον αφορά στα εισιτήρια θα υπάρξουν αυξήσεις: Ενδεικτικά, η τιμή στο δρομολόγιο Θεσσαλονίκη - Καλαμπάκα από 8,90 διαμορφώνεται στα 15 ευρώ (η τιμή του ΚΤΕΛ για το αντίστοιχο δρομολόγιο είναι 17 ευρώ).
Το δρομολόγιο Αθήνα -Θεσσαλονίκη θα διαμορφωθεί στα 39 ευρώ, παρόμοια με το ΚΤΕΛ.
Για τα Inter City η τιμή στο δρομολόγιο Αθήνα - Θεσσαλονίκη από 36,30 ευρώ διαμορφώνεται στα 55,20 ευρώ, με χρόνο ταξιδιού λιγότερο των 5 ωρών.
Σύντομα ωστόσο αναμένεται να εφαρμοστεί σύστημα το οποίο θα παρέχει εκπτώσεις σε επιβάτες που κλείνουν έγκαιρα εισιτήριο (για παράδειγμα 20% έκπτωση για 3 μέρες προπώληση) καθώς και σε πελάτες που χρησιμοποιούν συχνά το τρένο μέσω του συστήματος ηλεκτρονικού εισιτηρίου και δεν επιβαρύνουν την εταιρεία με το κόστος έκδοσης του.Επίσης η ΤΡΑΙΝΟΣΕ με δικά της λεωφορεία θα συνδέσει πόλεις με σιδηροδρομικούς σταθμούς. Ετσι τα Γιαννιτσά, τα Ιωάννινα και τα Γρεβενά θα συνδεθούν οδικά με τους σταθμούς σε Πλατύ και Καλαμπάκα, και η Καλαμάτα και η Τρίπολη, με τον σταθμό της Κορίνθου και τον Προαστιακό. Στο σταθμό Αχαρνών πλέον θα σταματούν με ανταπόκριση στον Προαστιακό όλες οι αμαξοστοιχίες του άξονα Αθήνας – Θεσσαλονίκης εξασφαλίζοντας την απευθείας πρόσβαση της Στέρεας Ελλάδας και της Θεσσαλίας με το Αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ!
Μην χρησιμοποιείτε κεφαλαία και κατά προτίμηση ούτε Greeklish! Επίσης για να μπορείτε να συζητείται πιο εύκολα αποφύγετε την επιλογή Ανώνυμος και κάντε χρήση της επιλογής Όνομα/Διεύθυνση url

Κακόβουλα σχόλια, υβριστικά, spam ή που θίγουν πρόσωπα θα ΚΑΤΑΡΓΟΥΝΤΑΙ χωρίς καμία προειδοποίηση!

Διαβάστε τους όρους χρήσης του blog εδώ

.