«Η αναδιάρθρωση του εκπαιδευτικού και ερευνητικού ιστού της χώρας με βάση ακαδημαϊκά, κοινωνικά και οικονομικά κριτήρια, αποτελεί αναπόσπαστο τμήμα των επικείμενων θεσμικών αλλαγών στην Ανώτατη Εκπαίδευση. […] Μέχρι την ολοκλήρωση των σχετικών νομοθετικών παρεμβάσεων, θα ήταν άστοχη και βεβιασμένη η υιοθέτηση άποψης επί συγκεκριμένων θεμάτων». Με αυτή την απάντηση, ο υφυπουργός Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων Ιωάννης Πανάρετος, απέφυγε να απαντήσει ευθέως στην ερώτηση της βουλευτή Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ Ηρούς Διώτη, εάν στις προθέσεις του υπουργείου είναι η κατάργηση/συγχώνευση των παραρτημάτων της Καρδίτσας και των Τρικάλων του ΤΕΙ Λάρισας.
Επιμένοντας σε μία λογική αγοράς, ο υφυπουργός επισημαίνει μεταξύ άλλων, ότι «επιδιώκεται η διεθνοποίηση των ελληνικών πανεπιστημίων, ώστε αυτά να γίνουν ελκυστικά σε αλλοδαπούς φοιτητές, οι τίτλοι σπουδών που απονέμουν να συνδέονται αποτελεσματικά με τη σύγχρονη παγκόσμια αγορά εργασίας και κατ’ επέκταση να γίνουν ανταγωνιστικά στο διεθνές περιβάλλον». Τέλος, στο θέμα της έλλειψης προσωπικού, ο υφυπουργός ανέφερε ότι «με την αρ. ΔΙΠΠ/Φ.ΕΓΚΡ.10/49/1083/6-10-2010 απόφαση της επιτροπής της Πράξης Υπουργικού Συμβουλίου (ΠΥΣ) 33/2006 εγκρίθηκε η πρόσληψη 72 ατόμων διαφόρων ειδικοτήτων με σύμβαση ορισμένου χρόνου 8 μηνών (εποχικό προσωπικό) για την κάλυψη των αναγκών των ΤΕΙ της χώρας και την ΑΣΠΑΙΤΕ για το τρέχον ακαδημαϊκό έτος. Η διαδικασία υλοποίησης της παραπάνω ΠΥΣ θα γίνει μέσω ΑΣΕΠ».
«Μόνο ενθαρρυντική δεν είναι η απάντηση του υφυπουργού για το μέλλον των δύο παραρτημάτων» ανέφερε, σχολιάζοντας την απάντηση η βουλευτής και συμπλήρωσε: «Στο υπουργείο συνεχίζουν να αντιμετωπίζουν τα δημόσια Εκπαιδευτικά Ιδρύματα σαν επιχειρήσεις, με ανταποδοτικό χαρακτήρα και παίζουν με αναλύσεις οικονομικού “κόστους-ωφέλειας”. Η αναβάθμιση της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης θέλει προσεκτικό και δημοκρατικό σχεδιασμό, θέλει γενναία χρηματοδότηση και όχι τα κονδύλια για την Παιδεία να πέφτουν κάτω από το 3% του ΑΕΠ, όπως συμβαίνει στον Προϋπολογισμό του 2011. Οι ίδιοι οι φοιτητές, οι καθηγητές, οι διοικητικοί υπάλληλοι των ΑΕΙ και ΤΕΙ της χώρας έχουν υποχρέωση να παλέψουν με όλες τους τις δυνάμεις για την προάσπιση και διαφύλαξη του Δημόσιου χαρακτήρα της εκπαίδευσης και σε αυτόν τον αγώνα, θα είμαστε δίπλα τους».
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου
ΠΡΟΣΟΧΗ!
Μην χρησιμοποιείτε κεφαλαία και κατά προτίμηση ούτε Greeklish! Επίσης για να μπορείτε να συζητείται πιο εύκολα αποφύγετε την επιλογή Ανώνυμος και κάντε χρήση της επιλογής Όνομα/Διεύθυνση url
Κακόβουλα σχόλια, υβριστικά, spam ή που θίγουν πρόσωπα θα ΚΑΤΑΡΓΟΥΝΤΑΙ χωρίς καμία προειδοποίηση!
Διαβάστε τους όρους χρήσης του blog εδώ