1.12.10

"Μπάχαλο η σύσκεψη για τα δύο ΤΕΙ στα Τρίκαλα"

Ποια προβλήματα αναφέρθηκαν- Η σύσκεψη διαλύθηκε χωρίς να παρθεί καμιά απόφαση- Έντονη αντιπαράθεση και σκληρές φράσεις

Το απόλυτο μπάχαλο. Μόνο με αυτό τον τρόπο μπορούμε να αποδώσουμε τα όσα συνέβησαν κατά τη χθεσινή ευρεία σύσκεψη στην αίθουσα συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου Τρικκαίων για το επίμαχο θέμα της τύχης των δύο τμημάτων ΤΕΙ στα Τρίκαλα. Θα καταργηθούν και θα μεταφερθούν στη Λάρισα, ή είμαστε σε θέση ως νομός με τις δικές μας ενέργειες να δώσουμε λύσεις σε προβλήματα που δημιουργήθηκαν και τα οποία θέτουν σε κίνδυνο τη λειτουργία τους στην περιοχή μας; Ποιοι τα θέλουν ή δεν τα θέλουν τα τμήματα; Ήταν μερικά από τα ερωτήματα που τέθηκαν πολλές φορές από τους περισσότερους παρισταμένους, στη χθεσινή επεισοδιακή σύσκεψη. Απαντήσεις είτε δόθηκαν με διπλωματικό τρόπο, είτε υπό την κάλυψη του Καλλικράτη της παιδείας που έρχεται και αναμένεται στο πέρασμά του- όσο ορισμένοι δεν το παραδέχονται- να σαρώσει την εκπαιδευτική δομή της χώρας, σε όλα τα επίπεδα της εκπαίδευσης. Το αποτέλεσμα πάντως είναι ένα και μοναδικό. Η σύσκεψη διαλύθηκε κυριολεκτικά μετά την λεκτική επίθεση που δέχθηκε ο πρόεδρος του ΤΕΙ Λάρισας κ. Κόκκορας, από τον κ. Μαγκούφη, ενώ τα…σκάγια του τρικαλινού βουλευτή πήραν και τον προϊστάμενο του ενός τμήματος κ. Σδρόλια, δημιουργώντας συνθήκες μοναδικού χάους και οξείας αντιπαράθεσης που είχαμε χρόνια να δούμε σε αυτή την αίθουσα θυμίζοντας τα…ένδοξα χρόνια όταν συζητιούνταν το θέμα της ΕΛΒΙΚ…



Προβλήματα
Η σύσκεψη ξεκίνησε με την απαρίθμηση των αδιεξόδων που έχουν δημιουργηθεί στα δύο τμήματα από τον πρόεδρο του ΤΕΙ Λάρισας κ. Κόκκορα. Πρόκειται για ένα πρόσωπο που ακόμα πριν ξεκινήσει η συζήτηση είχε δημιουργηθεί μια αμφισβήτησή του για την πρακτική που είχε ακολουθήσει όλο αυτό το χρονικό διάστημα. Ο κ. Κόκκορας ξεκίνησε όπως είπε με το μικρότερο πρόβλημα, το οποίο σύμφωνα με τον ίδιο, έχει να κάνει με τις υποδομές. Δεν δόθηκε τελικά, όπως είπε το κτήριο όπως αρχικά υπήρξε δέσμευση, για να τονίσει ότι άμεσα δεν υφίσταται πρόβλημα υποδομών, αλλά τα επόμενα εξάμηνα, είπε ότι χρειαζόμαστε οπωσδήποτε κυρίως αίθουσες εργαστηρίων. Σε ένα ακόμα πρόβλημα που αναφέρθηκε ο κ. Κόκκορας είναι αυτό του εκπαιδευτικού προσωπικού. Όπως είπε, οι προσπάθειες με 8-10 προκηρύξεις δεν ευοδώθηκαν, ενώ η σημερινή κυβέρνηση, ανέστειλε και τους διορισμούς. Δεν υπάρχει περίπτωση τόνισε χαρακτηριστικά στο κοντινό μέλλον να διοριστεί μόνιμο προσωπικό. Έτσι, διαπίστωσε χωρίς μόνιμο εκπαιδευτικό προσωπικό, δεν μπορούμε να μιλάμε για άρτια και σωστή λειτουργία των δύο εκπαιδευτικών ιδρυμάτων. Τελευταίο πρόβλημα ο κ. Κόκκορας άφησε αυτό του διοικητικού προσωπικού. Η ουσία είπε ότι από την προσεχή Τρίτη, θα έχουμε τέσσερις υπαλλήλους, ενώ χρειάζονται έξι συνολικά άτομα, για να εξηγήσει:
«Αυτούς δεν τους έχουμε. Αν δεν τους πάρουμε στο κοντινό μέλλον είναι αντικειμενική αδυναμία να λειτουργήσουμε σωστά».

Ο κ. Ταμήλος
Αμέσως μετά το λόγο πήρε ο απερχόμενος δήμαρχος Τρικκαίων κ. Ταμήλος ο οποίος ήταν και ο συντονιστής της εκδήλωσης ο οποίος αναφέρθηκε στις ενέργειες που έχει κάνει η δημοτική αρχή για να λυθούν όλα τα παραπάνω προβλήματα. Ο ίδιος είπε πως πρέπει να δοθεί ένα ποσό της τάξης των 45.000 ευρώ για τρεις υπαλλήλους, ώστε να διασφαλιστεί η λειτουργία των δύο τμημάτων.

Ο κ. Βλαχογιάννης
Επίσης ο νομάρχης Τρικάλων κ. Ηλίας Βλαχογιάννης έκανε λόγο για αυτονόμηση του ΤΕΙ Τρικάλων, για οικονομική αυτοτέλεια και για υποδομές. Πιο συγκεκριμένα υποστήριξε πως όλοι μαζί πρέπει να προσπαθήσουμε να πάρουμε ένα ακόμα τρίτο τμήμα ώστε να γίνει σχολή αυτονομούμενη στα Τρίκαλα, ενώ υπογράμμισε πως για τα επόμενα δύο χρόνια δεν θα έχουμε κτηριακό πρόβλημα.



Η ΕΡΕΥΝΑ 28 Νοεμβρίου 2010, αρ. φύλλου 15664, σελίδα 8
Του Αποστόλη Ζώη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ!
Μην χρησιμοποιείτε κεφαλαία και κατά προτίμηση ούτε Greeklish! Επίσης για να μπορείτε να συζητείται πιο εύκολα αποφύγετε την επιλογή Ανώνυμος και κάντε χρήση της επιλογής Όνομα/Διεύθυνση url

Κακόβουλα σχόλια, υβριστικά, spam ή που θίγουν πρόσωπα θα ΚΑΤΑΡΓΟΥΝΤΑΙ χωρίς καμία προειδοποίηση!

Διαβάστε τους όρους χρήσης του blog εδώ

.