16.12.10

100 Σχολές σε ολόκληρη την Ελλάδα Καταργούνται!

Κατάργηση 100 τμημάτων ΑΕΙ και ΤΕΙ προβλέπει το νέο πλαίσιο των συγχωνεύσεων των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων που εξετάζει η κυβέρνηση.
Στο στόχαστρο, βρίσκονται οι σχολές με χαμηλή ζήτηση, ενώ σημαντικό ρόλο θα παίξουν οι προτάσεις των προέδρων των εκάστοτε πανεπιστημιακών τμημάτων.
Αυτή η ρύθμιση σίγουρα αφορά και τμήματα του δικού μας ΤΕΙ .

Τα περισσότερα τμήματα ανώτατης εκπαίδευσης που αναμένεται να σταματήσουν να λειτουργούν βρίσκονται στην περιφέρεια. Σε κίνδυνο βρίσκονται τμήματα που έχουν ως αντικείμενο τον τουρισμό έως και το γεωτεχνικό κλάδο, ενώ και οι ξένες φιλολογίες βρίσκονται στην ίδια κατηγορία αντιμετωπίζοντας το φάσμα της ενδεχόμενης κατάργησης.

Το υπουργείο Παιδείας φαίνεται πως εξετάζει τη δυνατότητα συγχώνευσης πανεπιστημιακών ιδρυμάτων με μεγάλη διασπορά των τμημάτων τους και αλληλοεπικαλύψεις επιστημονικών αντικειμένων όπως τα πανεπιστήμια Πελοποννήσου, Στερεάς Ελλάδας, Δυτικής Ελλάδας και Δυτικής Μακεδονίας.

Από τα 24 πανεπιστημιακά ιδρύματα που υπάρχουν σε όλη την Ελλάδα, μόνο όσα βρίσκονται στην Αττική, την Πάτρα, τα Ιωάννινα, την Κέρκυρα και τα Χανιά είναι συγκεντρωμένα στην ίδια πόλη. Τα υπόλοιπα βρίσκονται διασκορπισμένα από δύο έως έξι κωμοπόλεις και πόλεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ!
Μην χρησιμοποιείτε κεφαλαία και κατά προτίμηση ούτε Greeklish! Επίσης για να μπορείτε να συζητείται πιο εύκολα αποφύγετε την επιλογή Ανώνυμος και κάντε χρήση της επιλογής Όνομα/Διεύθυνση url

Κακόβουλα σχόλια, υβριστικά, spam ή που θίγουν πρόσωπα θα ΚΑΤΑΡΓΟΥΝΤΑΙ χωρίς καμία προειδοποίηση!

Διαβάστε τους όρους χρήσης του blog εδώ

.