27.10.10

Eκκληση Γ. Πανάρετου προς τους προέδρους των ΤΕΙ για τις μετεγγραφές

«Οι μετεγγραφές είναι μια κοινωνική παροχή και γίνονται για να βοηθήσουν οικογένειες και παιδιά που έχουν δυσκολίες, ιδιαίτερα αυτή την εποχή. Θέλω να παρακαλέσω και τις διοικήσεις των ΤΕΙ να βοηθήσουν - σε αυτή τη δύσκολη περίοδο - και τα παιδιά και την πολιτεία, σε αυτή την κοινωνική προσπάθεια».


Την παραπάνω δήλωση έκανε ο υφ. Παιδείας Γιάννης Πανάρετος μετά τη δημοσιοποίηση της απόφασης των ΤΕΙ Αθήνας και Πειραιά να

μην δεχθούν κανένα σπουδαστή από μετεγγραφή, λόγω οικονομικών και προβλημάτων υποδομής.

«Αναγνωρίζω , τονίζει ο υφ. Παιδείας , ότι στα κεντρικά ΤΕΙ της Αθήνας, του Πειραιά και της Θεσσαλονίκης, υπάρχει πρόβλημα, γιατί με τις μετεγγραφές αυξάνεται υπερβολικά ο αριθμός των φοιτητών. Ήδη, ανακοίνωσε ο κ. Πανάρετος, έχει υπογραφεί από την υπουργό το αίτημα προς το υπουργείο Οικονομικών για πρόσθετη χρηματοδότηση 3 εκατομμυρίων ευρώ και επομένως θα καλυφθούν οι ανάγκες για τους πρόσθετους φοιτητές.

Τα χρήματα προς τα ΤΕΙ θα εκταμιευθούν πολύ σύντομα, υπογραμμίζει ο υφ. Παιδείας και σημειώνει στη δήλωσή του « Έχω σήμερα το απόγευμα συνάντηση με τον Υφυπουργό Οικονομικών για να δούμε τις εκκρεμότητες που υπάρχουν, σε σχέση με τις χρηματοδοτήσεις».

Ρεπορτάζ: Esos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ!
Μην χρησιμοποιείτε κεφαλαία και κατά προτίμηση ούτε Greeklish! Επίσης για να μπορείτε να συζητείται πιο εύκολα αποφύγετε την επιλογή Ανώνυμος και κάντε χρήση της επιλογής Όνομα/Διεύθυνση url

Κακόβουλα σχόλια, υβριστικά, spam ή που θίγουν πρόσωπα θα ΚΑΤΑΡΓΟΥΝΤΑΙ χωρίς καμία προειδοποίηση!

Διαβάστε τους όρους χρήσης του blog εδώ

.