5.10.10

«Θα έχουν δίκιο να μας πάρουν το ΤΕΙ…»

«Είμαστε στην κόψη του ξυραφιού. Φοβάμαι, πως αν δεν λύσουμε το πρόβλημα άμεσα θα έχουν κάθε δίκιο οι παράγοντες του ΤΕΙ να μας πάρουν το Τμήμα. Αν εμείς συνεχίζουμε να είμαστε τόσο αδιάφοροι». Αυτά υπογράμμισε χθες ο δήμαρχος Τρικκαίων κ. Μιχάλης Ταμήλος, αναφερόμενος στο πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί με τη στέγαση των ΤΕΙ στο νομό μας, και τα ιδιαίτερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στην ομαλή λειτουργία τους.






Σύσκεψη
Παράλληλα σήμερα αναμένεται να πραγματοποιηθεί μια νέα σύσκεψη στο δημαρχείο, παρουσία του προέδρου του τμήματος Δομικών έργων κ. Σδρόλια, όπου θα εξεταστούν όλες οι τελευταίες εξελίξεις για τα δύο ΤΕΙ στην περιοχή μας. Πάντως χθες με δηλώσεις του ο κ. Ταμήλος τίποτα δεν αποκλείει για το μέλλον μένοντας κυρίως στις ευθύνες που αναλαμβάνει ο δήμος Τρικκαίων για την κανονική και χωρίς προβλήματα λειτουργία των ΤΕΙ στο νομό μας μετά την κατάργηση του θεσμού της νομαρχίας. Πρέπει, είπε ο ίδιος, τα όποια στεγαστικά προβλήματα των δύο ιδρυμάτων να αντιμετωπιστούν με τη συναίνεση των φορέων της εκπαίδευσης του νομού μας, δεν αποκλείοντας ο ίδιος και τη σύσταση διαπαραταξιακής επιτροπής, στο άμεσο μέλλον. Μας βάζουν, τόνισε χαρακτηριστικά ενώπιον των ευθυνών να διατηρήσουμε τη βιωσιμότητα των τμημάτων μέχρι να φύγουν ή να μείνουν μετά την κατάργηση της νομαρχιακής αυτοδιοίκησης είπε ο κ. Ταμήλος.




Επιστολή
Να σημειώσουμε πως σε επιστολή του ο πρόεδρος του ΤΕΙ Λάρισας από το περασμένο καλοκαίρι, κάνει λόγο πως αδυνατεί η διεύθυνση του ΤΕΙ Λάρισας να στηρίξει τη λειτουργία παραρτημάτων ΤΕΙ στο θεσσαλικό χώρο που παρουσιάζουν διάφορες ελλείψεις.
Ειδικότερα μεταξύ άλλων τονίζεται προς τους κ.κ. Ταμήλο και Βλαχογιάννη πως «είναι φανερό από τα διαλαμβανόμενα στο συνημμένο έγγραφο του Τ.Ε.Ι./Λ, ότι το Ίδρυμά μας αδυνατεί να υποστηρίξει διοικητικά τα Τμήματα των παραρτημάτων του και ειδικότερα τα τέσσερα εξ αυτών (Τεχνολογίας Τροφίμων, Διατροφής και Διαιτολογίας στην Καρδίτσα - Ανακαίνισης και Αποκατάστασης Κτιρίων και Πολιτικών Δομικών Έργων στα Τρίκαλα) που δεν έχουν κανένα μόνιμο Δ.Υ. και από τον Οκτώβριο 2010 δεν θα έχουν και κανένα Ι.Δ.Ο.Χ.».
Η διοίκηση του ΤΕΙ συμπληρώνει λέγοντας ακόμα πως δεδομένης της εκτίμησής μας ότι δεν θα υπάρξει ανταπόκριση από το Υπουργείο ΠΔΒΜ και στα αιτήματα μας, τα τμήματα αυτά θα κλείσουν ή για όσα είναι εφικτό θα επιστρέψουν στη Λάρισα.

Η ΕΡΕΥΝΑ 05 Οκτωβρίου 2010, αρ. φύλλου 15618

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ!
Μην χρησιμοποιείτε κεφαλαία και κατά προτίμηση ούτε Greeklish! Επίσης για να μπορείτε να συζητείται πιο εύκολα αποφύγετε την επιλογή Ανώνυμος και κάντε χρήση της επιλογής Όνομα/Διεύθυνση url

Κακόβουλα σχόλια, υβριστικά, spam ή που θίγουν πρόσωπα θα ΚΑΤΑΡΓΟΥΝΤΑΙ χωρίς καμία προειδοποίηση!

Διαβάστε τους όρους χρήσης του blog εδώ

.