24.10.10

Εξασφαλίστηκε το διοικητικό προσωπικό για το παράρτημα Τρικάλων!

Ανοίγει ο δρόμος για ομαλή λειτουργία των δύο τμήματος του παραρτήματος Τρικάλων!

Πράσινο φως για ομαλή λειτουργία των ΤΕΙ στο νομό μας όσον αφορά το αναγκαίο διοικητικό προσωπικό, δόθηκε τις τελευταίες μέρες, σύμφωνα με όσα δήλωσε χθες ο δήμαρχος Τρικκαίων, κ. Μιχάλης Ταμήλος, μετά από επικοινωνία που είχε με τον προϊστάμενο του ΤΕΙ Ανακαίνισης και Αποκατάστασης Κτιρίων, κ. Ξονοφών Σπηλιώνη. Όπως τονίστηκε, το θέμα της πρόσληψης δύο διοικητικών υπαλλήλων και ενός φύλακα έχει λυθεί, ανοίγοντας έτσι το δρόμο για ομαλή και ασφαλή λειτουργία των Τεχνολογικών Ιδρυμάτων στην περιοχή μας. Να σημειώσουμε πως οι προσπάθειες ώστε να περιοριστούν στο ελάχιστο τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στη λειτουργία τα δύο ΤΕΙ στο νομό μας βρίσκονται σε εξέλιξη από το περασμένο καλοκαίρι.


Σύσκεψη
Για αυτό το σκοπό τον περασμένο Αύγουστο, πραγματοποιήθηκε μια πρώτη συνάντηση του δημάρχου κ. Ταμήλου με τους υπευθύνους των δύο τμημάτων, όπου τέθηκαν επί τάπητος όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στη λειτουργία τους. Πιο αναλυτικά και σύμφωνα με δηλώσεις του κ. Ταμήλου από την πλευρά του ο δήμος «σπρώχνει» τη διαδικασία μεταφοράς δύο διοικητικών υπαλλήλων στις γραμματείες των τμημάτων, όπως σχετικά αποφάσισε το δημοτικό συμβούλιο. Η απόφαση έχει παρθεί επισημαίνει σχετικά ο κ. Ταμήλος, εκείνο που πρέπει να γίνει είναι να δούμε ποια άτομα θα δεχθούν να πάνε σε αυτές τις υπηρεσίες, τα οποία θα πρέπει να έχουν αορίστου συμβάσεις εργασίας.

Αποφασισμένος
Αποφασισμένος να προχωρήσει στο κλείσιμο των δύο ΤΕΙ του νομού μας από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο είχε εμφανιστεί από τον περασμένο Ιούλιο με δηλώσεις στην ΕΡΕΥΝΑ ο πρόεδρος του ΤΕΙ Λάρισας κ. Ιωάννης Κόκκορας, αν τουλάχιστον δεν βρεθεί το αναγκαίο διοικητικό προσωπικό. Ο κ. Κόκκορας από το ύφος των δηλώσεων που έκανε στην ΕΡΕΥΝΑ έδειξε πως δεν πρόκειται να κάνει πίσω στην απόφασή του αυτή, λέγοντας μεταξύ άλλων πως ήδη έχει ενημερώσει και την ηγεσία του υπουργείου Παιδείας για την λειτουργική εικόνα που χαρακτηρίζει τα δύο Τεχνολογικά Ιδρύματα στο νομό μας.
Ενημέρωσα το Υπουργείο Παιδείας πως δεν έχω κανέναν μόνιμο πολιτικό υπάλληλο στα Τρίκαλα, λέγοντας παράλληλα τις αρχές του τόπου, πως αν δεν δώσουν λύση μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου το αργότερο, θα αναγκαστούμε να κλείσουμε από ανάγκη τα δύο ΤΕΙ! Δεν μπορούμε πρόσθεσε ακόμα ο κ. Κόκκορας υπαλλήλους να φύγουν από τη Λάρισα και να έρθουν στα Τρίκαλα, ενώ για την έλλειψη σε αίθουσες διδασκαλίας είπε πως δεν είναι τόσο σημαντικό, όσο η έλλειψη στο διοικητικό προσωπικό.

Επιστολή
Να σημειώσουμε πως σε επιστολή του ο πρόεδρος του ΤΕΙ Λάρισας κάνει λόγο πως αδυνατεί η διεύθυνση του ΤΕΙ Λάρισας να στηρίξει τη λειτουργία παραρτημάτων ΤΕΙ στο θεσσαλικό χώρο που παρουσιάζουν διάφορες ελλείψεις. Ειδικότερα η διοίκηση του ΤΕΙ ξεκαθαρίζει λέγοντας ακόμα πως δεδομένης της εκτίμησής μας ότι δεν θα υπάρξει ανταπόκριση από το Υπουργείο ΠΔΒΜ και στα αιτήματα μας, τα τμήματα αυτά θα κλείσουν ή για όσα είναι εφικτό θα επιστρέψουν στη Λάρισα.

Η ΕΡΕΥΝΑ Του Αποστόλη Ζώη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ!
Μην χρησιμοποιείτε κεφαλαία και κατά προτίμηση ούτε Greeklish! Επίσης για να μπορείτε να συζητείται πιο εύκολα αποφύγετε την επιλογή Ανώνυμος και κάντε χρήση της επιλογής Όνομα/Διεύθυνση url

Κακόβουλα σχόλια, υβριστικά, spam ή που θίγουν πρόσωπα θα ΚΑΤΑΡΓΟΥΝΤΑΙ χωρίς καμία προειδοποίηση!

Διαβάστε τους όρους χρήσης του blog εδώ

.