20.11.10

ΠΡΕΖΑ TV: "ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΟΣ ΚΑΒΑΛΑ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟ ΤΕΙ ΤΡΙΚΑΛΩΝ "

Εμφανής είναι ο κίνδυνος να κλείσουν οριστικά τα δυο παραρτήματα του Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Λάρισας (Τμήμα Πολιτικών Δομικών Έργων και Τμήμα Ανακαίνισης και Αποκατάστασης Κτιρίων) που λειτουργούν επί χρόνια στα Τρίκαλα.

Εδώ και μέρες τα ως άνω τμήματα παραμένουν κλειστά εξαιτίας της έλλειψης διοικητικού προσωπικού. Σημειώνεται ότι οι συμβάσεις του διοικητικού προσωπικού έληξαν στις 15 Οκτωβρίου, χωρίς παράλληλα να ανανεωθούν ή να πραγματοποιηθούν άλλες προσλήψεις με αποτέλεσμα να μην λειτουργούν πλέον οι γραμματείες των τμημάτων.


Περαιτέρω, σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία των τμημάτων προκύπτουν από το ενδεχόμενο μεταφορά τους στη Λάρισα με την επίκληση της έλλειψης σπουδαστών, γεγονός, το οποίο δεν ευσταθεί, καθώς σύμφωνα με στοιχεία των ίδιων των εκπροσώπων τους (στο Δημ. Συμβούλιο του Δήμου Τρικκαίων στις 17.11), στις δύο Σχολές των ΤΕΙ Τρικάλων σπουδάζουν 550 και πλέον ενεργοί σπουδαστές. Με το ενδεχόμενο αναστολής της λειτουργίας των ΤΕΙ και της μεταφοράς τους στη Λάρισα είναι αντίθετοι σύσσωμοι οι φορείς, η δημοτική και νομαρχιακή αρχή και οι κάτοικοι των Τρικάλων, καθώς τα δύο τμήματα ΤΕΙ είναι άρρηκτα συνδεδεμένα με την ζωή της πόλης. Μάλιστα σε έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Τρικκαίων αποφασίστηκε η σύνταξη σχετικού ψηφίσματος διαμαρτυρίας, το οποίο θα υπογραφεί από όλα τα μέλη του.

Σύμφωνα με την εισήγηση του αντιπροέδρου του ΤΕΙ Λάρισας αναφορικά με τη λειτουργία του παραρτήματος Τρικάλων, η οποία παρουσιάστηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο, "η ίδρυση και λειτουργία του Παραρτήματος Τρικάλων ήταν από την αρχή ένα λάθος…(…) το τμήμα δεν έχει καταφέρει όχι μόνον να αποκτήσει αυτονομία, αλλά ούτε καν στοιχειώδη λειτουργικότητα", καταλήγοντας στο συμπέρασμα ότι "τα δυο τμήματα υπό αυτές τις συνθήκες δεν μπορούν να προσφέρουν στους φοιτητές τους εκπαίδευση ανάλογη με αυτή που δικαιούνται" και προτείνοντας "την μεταφορά του τμήματος Πολιτικών Δομικών Έργων στη Λάρισα, από την επόμενη ακαδημαϊκή χρονιά" και "την μεταφορά του τμήματος Ανακαίνισης και Αποκατάστασης Κτιρίων στη Λάρισα με σταδιακή κατάργηση του και απορρόφηση του (με δημιουργία κατεύθυνσης αν είναι δυνατόν) στο τμήμα Πολιτικών Δομικών Έργων".

Με βάση τα προαναφερόμενα,

ερωτάται η αρμόδια Υπουργός:

Ποια μέτρα θα λάβετε για την απρόσκοπτη λειτουργία, ενίσχυση και αξιοποίηση των Τμημάτων ΤΕΙ Τρικάλων, καθώς και για την αποτροπή της μεταφοράς τους στη Λάρισα, μιας αρνητικής προοπτικής για την κοινωνική, εκπαιδευτική και οικονομική δραστηριότητα της πόλης των Τρικάλων, αλλά και για τους εκατοντάδες σπουδαστές, οι οποίοι θα αναγκαστούν να μετακομίσουν σε άλλη πόλη και άλλο Τεχνολογικό Ίδρυμα από αυτό που επέλεξαν να σπουδάσουν;

ΠΡΕΖΑ TV

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ!
Μην χρησιμοποιείτε κεφαλαία και κατά προτίμηση ούτε Greeklish! Επίσης για να μπορείτε να συζητείται πιο εύκολα αποφύγετε την επιλογή Ανώνυμος και κάντε χρήση της επιλογής Όνομα/Διεύθυνση url

Κακόβουλα σχόλια, υβριστικά, spam ή που θίγουν πρόσωπα θα ΚΑΤΑΡΓΟΥΝΤΑΙ χωρίς καμία προειδοποίηση!

Διαβάστε τους όρους χρήσης του blog εδώ

.