5.11.10

22 εκατομμύρια ευρώ από το ΕΣΠΑ για την Τριτοβάθμια εκπαίδευση στη Θεσσαλία

Πέντε σημαντικά έργα, συνολικού προϋπολογισμού 21.825.080,58 ευρώ, για την ενίσχυση τόσο των κτιριακών υποδομών όσο και του αναγκαίου εξοπλισμού της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης στη Θεσσαλία, εντάχθηκαν στον Άξονα Προτεραιότητας με τίτλο «Αειφόρος Ανάπτυξη και Ποιότητα Ζωής στη Θεσσαλία» και θα υλοποιηθούν με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2007-2013. Οι σχετικές αποφάσεις ένταξης υπογράφηκαν από την Γ.Γ. της Περιφέρειας Θεσσαλίας κ. Κ. Γερακούδη και αφορούν στα εξής έργα:


«Προσθήκες εγκαταστάσεων τμήματος Κτηνιατρικής στην Καρδίτσα» με προϋπολογισμό 1.693.710 ευρώ. Το έργο αφορά την κατασκευή δύο νέων κτιρίων, συνολικού εμβαδού 686 τ.μ. εντός του οικοπέδου των υπαρχουσών εγκαταστάσεων του Τμήματος Κτηνιατρικής στην συνοικία Αγ. Νικολάου Καρδίτσας. Το πρώτο κτίριο, εμβαδού 110 τ.μ. είναι ισόγειο και θα περιλαμβάνει γραφεία καθώς και βοηθητικούς χώρους, ενώ το δεύτερο κτίριο, εμβαδού 552 τ.μ. είναι ισόγειο σε ελαφρά υπερύψωση από την στάθμη του περιβάλλοντος χώρου και θα περιλαμβάνει χώρους για αίθουσες διδασκαλίας, γραφεία και βοηθητικούς χώρους.

«Υποδομές και κτιριακές εγκαταστάσεις ΤΕΦΑΑ στα Τρίκαλα», προϋπολογισμού 7.469.452,55 ευρώ. Το έργο αφορά την κατασκευή δύο νέων κτιρίων συνολικού εμβαδού 1.945 τ.μ. εντός του οικοπέδου των υπαρχουσών κτιριακών εγκαταστάσεων ΤΕΦΑΑ του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στα Τρίκαλα καθώς και σύγχρονες ηλεκτρομηχανολογικές εγκαταστάσεις για την εξυπηρέτηση των νέων κτιρίων σε συνέργεια με το υπάρχον κτιριακό συγκρότημα με την εγκατάσταση Υποσταθμού Μέσης Τάσης. Το πρώτο συνολικού εμβαδού 1.050 τ.μ. αναπτύσσεται σε δύο επίπεδα και θα στεγάζει εργαστηριακούς χώρους, γραφεία και χώρους διδασκαλίας, τα οποία προορίζονται κυρίως για ακαδημαϊκή χρήση. Το δεύτερο κτίριο συνολικού εμβαδού 895 τ.μ. θα στεγάζει ένα αμφιθεατρικό χώρο που προτείνεται να αποτελέσει τοπόσημο του συγκροτήματος με εξέχουσα λειτουργία, αφού σ’ αυτό θα διενεργούνται συνέδρια εθνικού και διεθνούς ενδιαφέροντος, ενώ συγχρόνως θα έχει επιρροή και στη ζωή της πόλης των Τρικάλων.


«Προμήθεια εξοπλισμού Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων ΑΕΙ», με προϋπολογισμό 2.000.000 ευρώ. Το έργο αναφέρεται στην προμήθεια ερευνητικού εξοπλισμού σε τεχνολογία αιχμής για 16 Τμήματα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Ο εξοπλισμός είναι απαραίτητος τόσο για την κάλυψη των αυξανόμενων άμεσων αναγκών του Πανεπιστημίου σε εργαστηριακό εξοπλισμό, όσο και για την επιτυχή υλοποίηση του εκπαιδευτικού και ερευνητικού του έργου, με σκοπό την βέλτιστη παροχή εκπαίδευσης προς προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές. Τα Τμήματα που θα εξοπλιστούν είναι τα εξής: Παιδαγωγικό Δημοτικής Εκπαίδευσης, Παιδαγωγικό Τμήμα Προσχολικής Εκπαίδευσης, Παιδαγωγικό Ειδικής Αγωγής, Τμήμα Ιστορίας Αρχαιολογίας και Κοινωνικής Ανθρωπολογίας, Τμήμα Μηχανικών Χωροταξίας Πολεοδομίας και Περιφερειακής Ανάπτυξης, Μηχανολόγων Μηχανικών, Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών, Τμήμα Αρχιτεκτόνων Μηχανικών, Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών, Τηλεπικοινωνιών και Δικτύων, Γεωπονίας Φυτικής Παραγωγής και Αγροτικού Περιβάλλοντος, Γεωπονίας Ιχθυολογίας και Υδάτινου Περιβάλλοντος, Τμήμα Ιατρικής, Τμήμα Κτηνιατρικής, Τμήμα Βιοχημείας και Βιοτεχνολογίας, τμήμα Οικονομικών Επιστημών και Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού.


«Εξοπλισμός ερευνητικών εργαστηρίων Ανωτάτου Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος ΤΕΙ Λάρισας» με προϋπολογισμό 3.490.000 ευρώ. Το έργο αφορά στον εξοπλισμό των εργαστηρίων του ΤΕΙ Λάρισας ώστε να είναι σε θέση να ανταποκριθούν στο ρόλο τους ως εργαστήρια ενός Ανώτατου Εκπαιδευτικού Ιδρύματος στην παραγωγή υψηλής ποιότητας ερευνητικού έργου και σύνδεσης του με την παραγωγή και την εκπαίδευση. Συγκεκριμένα εξοπλίζονται εργαστήρια 9 τμημάτων (Ιατρικών Εργαστηρίων, Γενικού Τμήματος Θετικών Επιστημών, Μηχανολογίας, Τεχνολογίας Τροφίμων, Σχεδιασμού & Τεχνολογίας Ξύλου Επίπλου, Δασοπονίας και Φυσικού Περιβάλλοντος, Μηχανικής Βιοσυστημάτων, Ζωικής Παραγωγής, Φυτικής Παραγωγής) με υψηλών προδιαγραφών σύγχρονο εξοπλισμό ο οποίος θα υποστηρίξει ερευνητικές δραστηριότητες σε πεδία τεχνολογικής αιχμής. Η αναγκαιότητα απόκτησης του είναι ζωτικής σημασίας για την ανάπτυξη του ιδρύματος δεδομένου ότι τα ΤΕΙ εντάσσονται πλέον οργανικά στην ανώτατη εκπαίδευση και πρέπει να είναι ανταγωνιστικά με τα αντίστοιχα ευρωπαϊκά ιδρύματα και να προσφέρουν την ανάλογη ποιότητα σπουδών και υπηρεσιών στους σπουδαστές τους.

«Ανέγερση κτιρίου Σχολής Επαγγελμάτων Υγείας και Πρόνοιας του ΤΕΙ/Λ», με προϋπολογισμό 7.171.918,03 ευρώ. Οι νέοι χώροι θα αναπτυχθούν σε δύο ορόφους συνολικής εκτάσεως 3.475 τ.μ. με μια οργάνωση κτιρίου ανοικτού – ακτινωτού τύπου με κεντρικό αίθριο. Γύρω από το αίθριο οργανώνονται τρεις κύριες ζώνες: η ζώνη των αιθουσών διδασκαλίας και των εργαστηρίων σε δύο ορόφους, η ζώνη γραφείων των καθηγητών επίσης σε δύο ορόφους, η ζώνη του μεγάλου αμφιθέατρου καθώς και η ζώνη του μικρού αμφιθέατρου στο ισόγειο. Μεταξύ των ζωνών αυτών αναπτύσσονται ελεύθεροι χώροι , ενώ η μελέτη περιλαμβάνει επίσης σχέδιο διαμόρφωσης της ευρύτερης περιοχής γύρω από το κτίριο συνολικής έκτασης 16.500 τ.μ. με τις προσπελάσεις, τους χώρους πρασίνου και του απαραίτητους χώρους στάθμευσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ!
Μην χρησιμοποιείτε κεφαλαία και κατά προτίμηση ούτε Greeklish! Επίσης για να μπορείτε να συζητείται πιο εύκολα αποφύγετε την επιλογή Ανώνυμος και κάντε χρήση της επιλογής Όνομα/Διεύθυνση url

Κακόβουλα σχόλια, υβριστικά, spam ή που θίγουν πρόσωπα θα ΚΑΤΑΡΓΟΥΝΤΑΙ χωρίς καμία προειδοποίηση!

Διαβάστε τους όρους χρήσης του blog εδώ

.