21.11.10

"Προσωρινή λύση στο παράρτημα Τρικάλων"

Νωρίς το πρωί της Δευτέρας θα αποφασιστεί αν τελικά φοιτητές και Δήμαρχος μεταβούν στο ΤΕΙ Λάρισας, αφού το Δ.Σ. αναβλήθηκε.


Κανονικά αναμένεται να λειτουργήσουν την ερχόμενη Δευτέρα το Τμήμα Ανακαίνισης και Αποκατάστασης Κτιρίων και το Τμήμα Πολιτικών Δομικών Έργων του ΤΕΙ Τρικάλων. Ήδη, δρομολογήθηκαν οι διαδικασίες για την απόσπαση τεσσάρων διοικητικών υπαλλήλων από την Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Τρικάλων και την Δευτέρα, όλοι θα είναι παρόντες στα δυο Τμήματα ΤΕΙ, προκειμένου να τους κατανεμηθούν καθήκοντα και αρμοδιότητες.


Την ίδια ώρα, άγνωστο παραμένει αν τελικά θα γίνει η παράσταση διαμαρτυρίας στο ΤΕΙ Λάρισας την Δευτέρα, καθώς η συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου αναβλήθηκε.



Προχωρά η διαδικασία



Μετά το σάλο που προηγήθηκε με το ενδεχόμενο "λουκέτο" στα Τμήματα του ΤΕΙ Τρικάλων, οι εξελίξεις είναι θετικές και μένει απλά να περιμένουμε ως την Δευτέρα για να βεβαιωθούμε (;) ότι δεν υπάρχει κίνδυνος μεταφοράς ή κατάργησης των Τμημάτων. Όπως ανέφερε χθες ο δήμαρχος Τρικκαίων κ. Μιχάλης Ταμήλος, κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας με τους υπεύθυνους, την Δευτέρα οι τέσσερις διοικητικοί υπάλληλοι από την Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Τρικάλων, έχουν κληθεί να παρουσιαστούν στα δυο Τμήματα ΤΕΙ, όπου οι προϊστάμενοι καλούνται να κάνουν κατανομή των καθηκόντων.

Βέβαια, την Δευτέρα, θα τακτοποιηθεί και το τυπικό του ζητήματος, σε ότι αφορά στην απόσπαση των εκπαιδευτικών από την Δευτεροβάθμια στο ΤΕΙ, καθώς απαιτείται και η έγκριση από το Περιφερειακό Υπηρεσιακό Συμβούλιο, που συνεδριάζει την Δευτέρα εκτάκτως.

Επόμενο βήμα δε, για την Δημοτική Αρχή, είναι να φέρει το θέμα της υπογραφής προγραμματικής σύμβασης μεταξύ του Δήμου Τρικκαίων, του ΤΕΙ και του e- trikala, στην επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.



Την Δευτέρα η τελική απόφαση



Σε ότι αφορά στην παράσταση διαμαρτυρίας που σχεδίαζαν να κάνουν στην Λάρισα και δη στο ΤΕΙ ο Δήμαρχος Τρικκαίων με τους σπουδαστές των δυο Τμημάτων και με εκπροσώπους των τοπικών φορέων που έχουν εκφράσει την αντίθεση τους στα σχέδια και της προτάσεις της Διοίκησης του ΤΕΙ Λάρισας, αυτό εξακολουθεί να εκκρεμεί. Μετά τις θετικές για τη Σχολή εξελίξεις, η Διοίκηση του ΤΕΙ Λάρισας, αποφάσισε να αναβάλει τη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου που είχε προγραμματιστεί εκτάκτως, με αφορμή το θέμα που προέκυψε και την αναστολή λειτουργίας των Τμημάτων. "Δεν έχουν συμβούλιο, προφανώς το ανέβαλαν. Εγώ νομίζω όμως ότι πρέπει να πάρω τους φοιτητές και να πάμε μαζί στο ΤΕΙ", σχολίασε ωστόσο ο κ. Ταμήλος που ανέφερε χθες ότι θα αποφασιστεί τελευταία στιγμή αν θα μεταβεί με τους σπουδαστές στην Λάρισα ή όχι.



Μαρία Ξηντάρα

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ!
Μην χρησιμοποιείτε κεφαλαία και κατά προτίμηση ούτε Greeklish! Επίσης για να μπορείτε να συζητείται πιο εύκολα αποφύγετε την επιλογή Ανώνυμος και κάντε χρήση της επιλογής Όνομα/Διεύθυνση url

Κακόβουλα σχόλια, υβριστικά, spam ή που θίγουν πρόσωπα θα ΚΑΤΑΡΓΟΥΝΤΑΙ χωρίς καμία προειδοποίηση!

Διαβάστε τους όρους χρήσης του blog εδώ

.