24.11.10

Λειτουργεί και πάλι το ΤΕΙ Τρικάλων!

Στα δυο Τμήματα ΤΕΙ εργάζονται από χθες οι τέσσερις εκπαιδευτικοί που αποσπάστηκαν από την Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Τρικάλων

Εν αναμονή τηλεφωνήματος του κ. Κόκκορα οι Τρικαλινοί, προκειμένου να συναντηθούν μαζί του.


Μετά από αρκετές ημέρες αναστολής της λειτουργίας του Τμήματος Πολιτικών Δομικών Έργων και του Τμήματος Ανακαίνισης και Αποκατάστασης Κτιρίων του ΤΕΙ Τρικάλων, σπουδαστές και εκπαιδευτικοί επέστρεψαν στις αίθουσες για μάθημα. Από χθες το πρωί, τα δυο Τμήματα λειτουργούν κανονικά, αφού οι απαραίτητες κινήσεις για την απόσπαση τεσσάρων εκπαιδευτικών από την Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Τρικάλων, έγιναν πολύ γρήγορα. Τέσσερις καθηγητές λοιπόν, βρέθηκαν χθες στα δυο Τμήματα ΤΕΙ της πόλης και ανέλαβαν καθήκοντα διοικητικής υποστήριξης των σχολών, καθησυχάζοντας τους φοιτητές που είχαν ξεσηκωθεί με την πρόταση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΤΕΙ Λάρισας για σταδιακή κατάργηση του ενός Τμήματος και μεταφορά του άλλου στην Λάρισα.


Η χθεσινή σύσκεψη


Μετά τα όσα προηγήθηκαν την περασμένη εβδομάδα, ο δήμαρχος Τρικκαίων κ. Μιχάλης Ταμήλος βρέθηκε χθες στον χώρο των ΤΕΙ και συναντήθηκε με τον προϊστάμενο του Τμήματος Ανακαίνισης και Αποκατάστασης Κτιρίων κ. Ξενοφώντα Σπηλιώτη και τον προϊστάμενο του Τμήματος Πολιτικών Δομικών Έργων κ. Λάμπρο Σδρόλια. Στο πλαίσιο της συνάντησης, ο κ. Ταμήλος ενημερώθηκε για τις εξελίξεις και συζήτηση για το τί έπεται από εδώ και πέρα. Όπως ανέφερε χθες, σε δηλώσεις του στον τοπικό Τύπο "το ένα σκέλος της υπόθεσης του ΤΕΙ τακτοποιήθηκε". Βέβαια υπάρχει συνέχεια, γιατί εκκρεμεί το θέμα της εύρεσης χρημάτων, προκειμένου ο Δήμος να καλύψει τα έξοδα που αντιστοιχούν στην πρόσληψη 2-3 ατόμων για την περαιτέρω διοικητική υποστήριξη του ΤΕΙ. "Αυτοί τα έχουν τα άτομα, αλλά πρέπει να βρούμε ένα τρόπο να τους πληρώσουμε", σημείωσε ο κ. Ταμήλος.



Εν αναμονή του κ. Κόκκορα



Από εκεί και πέρα, το ενδιαφέρον στρέφεται στη συνάντηση που αναμένεται να γίνει μέχρι το τέλος της εβδομάδας με τον πρόεδρο του ΤΕΙ Λάρισας κ. Κόκκορα. "Μίλησα με τον πρόεδρο, τον κάλεσα να έρθει εδώ και είπε ότι θα έρθει μια μέρα που θα μας ορίσει, όταν θα είναι έτοιμος", ανέφερε σχετικά ο Δήμαρχος Τρικκαίων και συνέχισε: "Του ζήτησα να έρθει μια μέρα που θα είναι και οι βουλευτές εδώ, να είναι και οι φορείς και να καθίσουμε να κουβεντιάσουμε σοβαρά για το θέμα του ΤΕΙ και να μας πει αυτός τα προβλήματα του. Πρέπει να γίνει ανοιχτός διάλογος, να ειπωθούν ξεκάθαρα πράγματα, να ξεκαθαρίσει την στάση του και να μάθουμε τι ζητάει από εμάς, έτσι ώστε εμείς, ο καθένας ανάλογα με την αρμοδιότητα του, να μπορέσουμε να κινηθούμε και να κάνουμε ότι είναι δυνατόν για να μείνει το ΤΕΙ εδώ".

Ο κ. Ταμήλος ξεκαθάρισε ότι "δεν μπορούμε να κουβαληθούμε στην Λάρισα τόσα άτομα", ωστόσο θα πρέπει να έρθει ο κ. Κόκκορας στα Τρίκαλα, είτε μόνος, είτε με τα υπόλοιπα μέλη του Δ.Σ., προκειμένου να μιλήσουν με τους Τρικαλινούς φορείς και "να δούμε και εμείς τι αναλαμβάνει ο καθένας", όπως χαρακτηριστικά ανέφερε.



Μαρία Ξηντάρα- ΤΡΙΚΑΛΙΝΑ ΝΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ!
Μην χρησιμοποιείτε κεφαλαία και κατά προτίμηση ούτε Greeklish! Επίσης για να μπορείτε να συζητείται πιο εύκολα αποφύγετε την επιλογή Ανώνυμος και κάντε χρήση της επιλογής Όνομα/Διεύθυνση url

Κακόβουλα σχόλια, υβριστικά, spam ή που θίγουν πρόσωπα θα ΚΑΤΑΡΓΟΥΝΤΑΙ χωρίς καμία προειδοποίηση!

Διαβάστε τους όρους χρήσης του blog εδώ

.