30.11.10

"Παράρτημα Καρδίτσας: Από που πάνε για τη Λάρισα;"

Δεν κατέληξαν σε καμιά ουσιαστική απόφαση οι τοπικοί φορείς, στο πλαίσιο της χθεσινής ευρείας σύσκεψης για το ενδεχόμενο απομάκρυνσης των δυο Τμημάτων ΤΕΙ από τα Τρίκαλα!


Η παραμονή των Τμημάτων παραμένει στον αέρα, αφού ο πρόεδρος του ΤΕΙ, ο οποίος δέχθηκε την κριτική όλων, δεν δεσμεύτηκε ξεκάθαρα για τη στάση απέναντι στο όλο θέμα.


Στο μεταξύ, οι σπουδαστές, από το επόμενο εξάμηνο, θα πάνε “1-2 φορές την εβδομάδα στην Λάρισα” για συγκεκριμένα εργαστήρια.


"Βροχή" οι ερωτήσεις προς τον κ. Κόκκορα, "ψυχρές" οι απαντήσεις που δόθηκαν.


Ένταση και αποχωρήσεις στο τέλος της σύσκεψης, μετά από τις αιχμές για το ποιος είναι ο "κόκορας", ποιες οι "κότες" και ποια τα "κοτέτσια".


Διαβάστε τα σχόλια του teillarissa blog 


Με το αίτημα του προέδρου του ΤΕΙ κ. Κόκκορα να γίνει η σύσκεψη απόντων των δημοσιογράφων "για να ακουστούν όλες οι αλήθειες" ξεκίνησε η χθεσινή ευρεία σύσκεψη που διοργάνωσε ο δήμαρχος Τρικκαίων κ. Μιχάλης Ταμήλος με αντικείμενο συζήτησης, το ενδεχόμενο απομάκρυνσης του Τμήματος Πολιτικών Δομικών Έργων και του Τμήματος Ανακαίνισης και Αποκατάστασης Κτιρίων από τα Τρίκαλα. Η σύσκεψη ξεκίνησε σε κλίμα μυστικοπάθειας και έκλεισε με τον ίδιο τρόπο, αφού καμιά απόφαση δεν ελήφθη, είπε ο καθείς ότι είχε να πει, δέχθηκε τα πυρά των Τρικαλινών ο κ. Κόκκορας και αποχώρησε, μετά από φραστική επίθεση που δέχθηκε για "κόκορες", "κότες" και "κοτέτσια".




Και ενώ θα μπορούσε να προκύψει κάτι θετικό, το μόνο βέβαιο πλέον, είναι ότι τα δυο Τμήματα ΤΕΙ είναι στον αέρα και οι φοιτητές του ενός Τμήματος, θα πηγαίνουν το επόμενο εξάμηνο στην Λάρισα, για να κάνουν συγκεκριμένα εργαστήρια μια - δυο φορές την εβδομάδα.



Πώς φτάσαμε ως εδώ

Πρώτος το λόγο πήρε ο πρόεδρος του ΤΕΙ Λάρισας, ο οποίος έσπευσε να παρουσιάσει πως έχουν τα πράγματα, κάνοντας λόγο για αθέτηση υποσχέσεων περί παραχώρησης του κτιρίου που στεγάζεται το 7ο Λύκειο, αλλά και μη χρηματοδότηση των υποδομών από την Πολιτεία. "Την λύση πρέπει να την δώσετε εσείς", είπε απευθυνόμενος στους φορείς, ενώ αναφερόμενος στα προβλήματα που υπάρχουν ανέφερε ως πρωτεύον το θέμα της έλλειψης διοικητικού προσωπικού, ως δευτερεύον την έλλειψη εκπαιδευτικού προσωπικού και ως λιγότερο σημαντικό το θέμα της έλλειψης υποδομών. Ο κ. Κόκκορας αναφέρθηκε στις κινήσεις που έχουν γίνει όλο το προηγούμενο διάστημα για την πρόσληψη προσωπικού, λέγοντας ότι οι προκηρύξεις ανεστάλησαν λόγω εκλογών το 2009 και λόγω Μνημονίου φέτος.

Ακολούθησε ο δήμαρχος Τρικκαίων κ. Μιχάλης Ταμήλος, ο οποίος παρουσίασε τις ενέργειες της Δημοτικής Αρχής, ενώ υπογράμμισε ότι το κτιριακό πρόβλημα, θα λυθεί εντός διετίας, καθώς θα ζητηθεί να κλείσει το 7ο Λύκειο, σημειώνοντας μάλιστα ότι κάθε χρόνο υπάρχουν 150 λιγότεροι μαθητές Λυκείου, οπότε τα κτίρια που έχουμε είναι περισσότερα από εκείνα που χρειάζονται.

Teilarissa blog: Ναι ναι! Μπράβο στο Δήμαρχο! Έδωσε φοβερή λύση!!.. Ποιος χέστηκε που θα στριμωχτούν μερικοί μαθητές λυκείου, τσάμπα χώρος το λύκειο, θα βάλει τους φοιτητές μέσα που του αφήνουν και λεφτά στη πόλη.... Και το άλλο : " το πρόβλημα θα λυθεί εντός διετίας", δηλαδή 2 χρόνια για να πάρουνε το κτίριο του λυκείου; Δηλαδή αν έπρεπε να χτίσουν πόσα χρόνια θα χρειαζόντουσαν;;



Πλήθος ερωταπαντήσεων

Αμέσως παρενέβη στη συζήτηση ο νομάρχης Τρικάλων κ. Ηλ. Βλαχογιάννης, ο οποίος τόνισε την ανάγκη να βρεθεί λύση από το Υπουργείο Παιδείας, ενώ πρότεινε ότι "μπορούμε να πολεμήσουμε και για ένα τρίτο Τμήμα ΤΕΙ στα Τρίκαλα, ώστε να γίνει Σχολή και να μην κινδυνεύει".

Teilarissa blog: Εδώ ο κύριος Βλαχογιάννης προφανώς κάνει χιούμορ, δεν μπορούμε να καταλάβουμε το σκεπτικό του όταν έχει 2 τμήματα για κλείσιμο και παρατημένα χωρίς προσωπικό, να φτιάξει κιάλλο τμήμα!!.

Ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Τρικκαίων κ. Χρήστος Λάππας, ζήτησε εξηγήσεις από τον κ. Κόκκορα, αναφορικά με το αν συμμερίζεται το σύνολο της επιστολής του κ. Υψηλάντη ή επιλεκτικά κάποια από τα μέρη που περιλαμβάνει.

Ο νεοεκλεγείς περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Αγοραστός με τη σειρά του απευθυνόμενος στον πρόεδρο του ΤΕΙ Λάρισας, έθεσε ερώτημα αναφορικά με το αν θα μεταφερθούν τα τοπικά Τμήματα στην Λάρισα, ενώ ο βουλευτής της Ν.Δ. κ. Νίκος Λέγκας κάλεσε τον κ. Κόκκορα να καταθέσει τις απόψεις του περί "Καλλικράτη" στην εκπαίδευση.

Παίρνοντας τον λόγο, ο κ. Κόκκορας, επικαλέστηκε την Σύνοδο των προέδρων των ΤΕΙ "ότι η Πολιτεία πρέπει να σταματήσει να μοιράζει Τμήματα, Σχολές και Ιδρύματα" και πρόσθεσε: "Η Πολιτεία έχει βγάλει σε διαβούλευση κείμενο για συγχωνεύσεις και καταργήσεις και είναι στις προθέσεις της Πολιτείας να το κάνει". Για να συμπληρώσει αμέσως μετά: "Θα πορευθούμε ανάλογα με τις αποφάσεις. Προσωπικά δεν έχω κανένα λόγο να ασχοληθώ, αν το Τμήμα λύσει τα προβλήματα του. Αν δεν λυθούν, το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι δεν μπορώ να λειτουργήσω. Εκτίμηση μου είναι ότι σε πολύ κοντινό χρονικό διάστημα θα έχουμε λιγότερα από τα μισά ΤΕΙ. Εκτίμηση εκφράζω, διαβάζοντας τις προθέσεις της Πολιτείας. Όχι κατ' ανάγκην ότι θα κλείσει το ΤΕΙ".

Teilariisa blog: Το τελευταίο είναι σίγουρο, αδιαμφισβήτητα κάποια τμήματα πρέπει να κλείσουν, είναι χαμένα χρήματα, που μπορούν να δοθούν για να στηριχτούν τα "καλά χαρτιά" του ΤΕΙ Λάρισας.


Ακολούθησε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κ. Χρ. Χάιδος, ο οποίος τόνισε την ανάγκη άπαντες "να συμβάλλουμε για να συνεχίσουν να λειτουργούν τα τμήματα στα Τρίκαλα", ενώ έθεσε και το θέμα του εκπαιδευτικού προσωπικού, λέγοντας ότι ακόμα κι αν μεταφερθούν τα Τμήματα της πόλης στην Λάρισα και εκεί θα υπάρχει πρόβλημα με το εκπαιδευτικό προσωπικό. "Αυτόματα ακυρώνεται ως λόγος μεταφοράς στην Λάρισα", σημείωσε, ενώ αναφερόμενος στο θέμα του προσωπικού, επιστημονικού και διοικητικού, υπογράμμισε: "Υπάρχει η δυνατότητα αποσπάσεων, μετατάξεων άρα και εκεί δεν προκύπτει πρόβλημα. Αφού έχουμε αυτά τα ενδεχόμενα και αυτές τις δυνατότητες, να κάνουμε παράσταση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο για να επιταχυνθούν οι διαδικασίες και να βοηθήσουμε όλοι στο μέτρο των δυνατοτήτων μας".

Παίρνοντας το λόγο, ο βουλευτής της ΝΔ κ. Σωτ. Χατζηγάκης, υπογράμμισε ότι εάν είναι στις προθέσεις της κυβέρνησης να συγχωνεύσει τα Τμήματα "τότε είναι καθαρά πολιτικό και ξεφεύγει από τα τοπικά" και πρόσθεσε: "Υπό αυτή την έννοια το βάρος πέφτει στην κυβέρνηση και στους κυβερνητικούς βουλευτές". Όσο για τις προσλήψεις προσωπικού είπε: "θεωρώ ότι δεν θα γίνουν προσλήψεις, αλλά θα γίνουν μετατάξεις. Δεν έχει ξεκαθαριστεί ούτε ο τρόπος ούτε ο χρόνος που θα γίνουν μετατάξεις".

"Είμαστε όλοι εδώ γιατί συμφωνούμε ότι αυτές οι Σχολές πρέπει να μείνουμε στα Τρίκαλα", υποστήριξε ο βουλευτής της ΝΔ κ. Ν. Λέγκας και πρόσθεσε: "Αν σ' αυτή τη συζήτηση θέτουμε ως ζήτημα την διοικητική υποστήριξη αυτό είναι υπεκφυγή και κρύβουμε άλλα προβλήματα. Μπορούν να γίνουν μετατάξεις. Αν ήθελε το Υπουργείο, το θέμα θα τελείωνε". Από εκεί και πέρα, υπογράμμισε ότι "υπήρχε τετραετής προγραμματισμός μέχρι και το 2013 όταν πήραμε το ΤΕΙ", όπως και ότι "είχαν υπογραφεί θέσεις διοικητικής υποστήριξης, οι οποίες λόγω εκλογών δεν προχώρησαν". Παράλληλα όμως τόνισε: "Αν πρέπει να κάνουμε κάτι είναι να ενισχύσουμε τα Τμήματα και να κάνουμε Σχολή για να αποκτήσουν βιωσιμότητα".

Ακολούθησε η τοποθέτηση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ κ. Χρ. Μαγκούφη, ο οποίος σχολίασε πως ο ίδιος θα προτιμούσε να είναι πιο συγκροτημένα τα πανεπιστημιακά ιδρύματα, λέγοντας χαρακτηριστικά: "Θα προτιμούσα ένα Πολυτεχνείο στο Βόλο, ένα Πανεπιστήμιο στη Λάρισα και ένα ΤΕΙ στα Τρίκαλα ή την Καρδίτσα". Όσο για την πρόταση περί διεκδίκησης και τρίτου Τμήματος ΤΕΙ είπε: "Εάν χρειάζονται 3 Τμήματα, το καλύτερο θα ήταν να έρθει και η σχολή πολιτικών έργων και υποδομής στα Τρίκαλα. Συνάδει με τα τμήματα που έχουμε στα Τρίκαλα. Αν έρθει και το τμήμα εδώ, θα έχουμε μια συγκροτημένη Σχολή".

Στη συνέχεια κάλεσε τον κ. Κόκκορα να του παραδώσει έγγραφο με τα ακριβή χαρακτηριστικά του εκπαιδευτικού προσωπικού που απαιτείται για τα δυο Τμήματα ΤΕΙ, "για να μπορέσουμε να κάνουμε συζήτηση και να ασκήσουμε πίεση στο Υπουργείο Παιδείας". Όσο για το κτιριακό ζήτημα, πρότεινε να μεταφερθεί το ΤΕΙ στο κτίριο του ΤΕΕ που υπάρχει στην Μπάρα.

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας ΕΒΕ Ν. Τρικάλων και νομαρχιακός σύμβουλος κ. Βαγγέλης Αγγελάκης με τη σειρά του, χαρακτήρισε "τρελή σκέψη" την ενδεχόμενη κατάργηση του ΤΕΙ στα Τρίκαλα και κάλεσε τον πρόεδρο του ΤΕΙ Λάρισας, να δεσμευτεί για μη αποχώρηση του ΤΕΙ. "Συζητάμε για την στήριξη και ενίσχυση αυτού", σχολίασε και πρόσθεσε: "Εμείς ως ΕΒΕ – Επιμελητήριο, θα δώσουμε τη δύναμη στους τοπικούς φορείς, ότι είναι κοινή συνισταμένη και απόφαση όλων στην τοπική κοινωνία να ενισχύσουμε τα Τμήματα".

Στη συζήτηση παρενέβη ο νεοεκλεγείς δήμαρχος κ. Λάππας, ο οποίος έκανε λόγο για "διαρκή υπεκφυγή" στη στελέχωση των Τμημάτων και απευθυνόμενος προς τον πρόεδρο του ΤΕΙ Λάρισας είπε: "Αν οι προθέσεις σας είναι πραγματικές μπορούμε να το λύσουμε το συντομότερο δυνατόν. Δεν έχω πειστεί γι' αυτό. Ούτε αποκηρύξατε την εισήγηση του κ. Υψηλάντη γιατί υπεκφύγατε με διπλωματικότητα. Βιάζεται να προλάβει τον Καλλικράτη η διοίκηση του ΤΕΙ Λάρισας. Έτσι συνδέεται η ταχύτητα σας να πάρετε το ΤΕΙ στη Λάρισα, επειδή υπάρχει φόβος να δημιουργηθεί ΤΕΙ στα Τρίκαλα και είναι κάτι που δεν το θέλετε, αλλά δεν ξέρω το λόγο". Πρόσθεσε δε, ότι "οι υποδομές στα Τρίκαλα μπορούν να αποδειχθούν καλύτερες από αυτές στη Λάρισα", όπως και ότι "αν συζητηθεί ο Καλλικράτης στην παιδεία θα έχουμε επιχειρήματα".

Ο νεοεκλεγείς περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Αγοραστός, υποστήριξε ότι το ζήτημα της χθεσινής σύσκεψης ήταν ένα και μοναδικό: "Ότι δεν πρέπει να υπάρξει σκέψη κλεισίματος του ΤΕΙ στα Τρίκαλα". "Αν πηγαίνουμε γύρω γύρω, δεν βγάζουμε άκρη. Αυτά τα προβλήματα υπάρχουν σε όλα τα εκπαιδευτικά ιδρύματα", σημείωσε και πρόσθεσε: "Πρέπει να εμμείνουμε και να συμφωνήσουμε ότι δεν υπάρχει τέτοια σκέψη. Δημιουργεί πρόβλημα και αλλάζει σταθερές της τοπικής κοινωνίας. Δεν πρέπει ούτε να το σκεφτόμαστε". Και συμπλήρωσε αμέσως μετά: "Το ΤΕΙ στα Τρίκαλα δημιουργήθηκε με ευρωπαϊκή χρηματοδότηση. Αυτό σημαίνει ότι δεν μπορεί να απομακρυνθεί το πρώτο τμήμα γιατί θα πρέπει να επιστραφούν ευρωπαϊκοί πόροι". Όσο για τις υποδομές, υποστήριξε ότι "αν καθίσουμε σοβαρά, σε στρογγυλό τραπέζι, θα βρεθούν λύσεις", όπως και ότι μπορούν να γίνουν μετατάξεις προσωπικού αυτή την εποχή. Υπογράμμισε δε, την ανάγκη να μην θιχτεί καθόλου το θέμα του "Καλλικράτη" στην εκπαίδευση.

Ακολούθησε η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κ. Σ. Μερεντίτη, η οποία σχολίασε την αντίθεση της Διοίκησης του ΤΕΙ ως προς τη λειτουργία του δεύτερου Τμήματος και πρόσθεσε: "Το πιο εύκολο είναι να λέμε όλα σε όλους. Η μαγική λέξη είναι αξιοποίηση των υποδομών όπου υπάρχουν, είτε αυτό λέγεται εκπαιδευτικό προσωπικό είτε κτίρια". Στη συνέχεια άφησε αιχμές κατά του κ. Κόκκορα, λέγοντας ότι "όλα τα προβλήματα του ΤΕΙ προέκυψαν ανάμεσα στην πρώτη και δεύτερη Κυριακή των εκλογών" και πρόσθεσε: "Μπορεί να βολεύει κάποιους η μεταφορά για να είναι ενωμένη η οικογένεια, αλλά τους χωράει αυτούς τους φοιτητές στη Λάρισα;". Ακολούθησε ένταση ανάμεσα στην κ. Μερεντίτη, τον κ. Λέγκα και τον κ. Αγγελάκη, αναφορικά με το γεγονός ότι θα μπορούσαν κάποια πράγματα να έχουν λυθεί εδώ και χρόνια, ωστόσο δεν έγινε τίποτα, με τον έναν να επιρρίπτει ευθύνες στον άλλο.

Ο νομάρχης Τρικάλων κ. Βλαχογιάννης, παίρνοντας στη συνέχεια το λόγο υποστήριξε ότι "είμαστε περήφανοι που μαζί με δημοτική αρχή και βουλευτές δώσαμε αγώνα να έρθουν τα ΤΕΙ στα Τρίκαλα", σχολίασε ότι "κτιριακά είμαστε σε καλύτερη μοίρα από τη Λάρισα" και πρόσθεσε: "Τα ΤΕΙ στα Τρίκαλα έχουν πολύ καλές υποδομές. Είναι απλό να λυθούν τα προβλήματα αρκεί να υπάρχει βούληση".

Τον λόγο πήρε στη σύσκεψη και ο προϊστάμενος του Τμήματος Πολιτικών Δομικών Έργων κ. Σδρόλιας, ο οποίος υποστήριξε: "Πρέπει σε 2 μήνες να έχω χώρους εργαστηριακούς για να εγκαταστήσουμε εργαστήρια. Υπήρξε συνεννόηση για μεταφορά των φοιτητών τουλάχιστον μια -δυο φορές την εβδομάδα στη Λάρισα για τα εργαστήρια". Για να συμπληρώσει: "Έστω βραχυπρόθεσμα, αν θέλετε κτιριακούς πόρους, υπάρχουν ιδιωτικοί χώροι που μπορούμε να νοικιάσουμε προσωρινά τους χώρους. Το εργαστηριακό κομμάτι λύνεται αμέσως. Τα μηχανήματα θα τα επανδρώσουμε στην πορεία. Αλλά για ένα εξάμηνο θα πάμε στη Λάρισα".

Η εξέλιξη αυτή πυροδότησε το κλίμα, με τον κ. Αγγελάκη να ζητά εξηγήσεις γιατί δεν έχει ενοικιαστεί ήδη ο προβλεπόμενος χώρος και δεν έχουν παραγγελθεί τα όσα απαιτούνται για τον εξοπλισμό των εργαστηρίων.





Η παρέμβαση των φοιτητών





Στη συζήτηση υπήρξε και παρέμβαση από τους φοιτητές. Για την ακρίβεια, η αντιπρόεδρος του σπουδαστικού συλλόγου Μαριάννα Γεωργάκη, ανέφερε ότι έπειτα από επικοινωνία με τον διευθυντή του ΤΕΕ που βρίσκεται στον Πύργο, υπήρξε προθυμία για εγκατάσταση του ΤΕΙ στο κτίριο του ΤΕΕ, λέγοντας παράλληλα ότι ο προϊστάμενος Β' θμιας Εκπαίδευσης δε συμφωνεί με την παραχώρηση του κτιρίου του 7ου Λυκείου. Παράλληλα, όμως κάλεσε άπαντες να επισκεφθούν τα δυο Τμήματα της πόλης για να διαπιστώσουν αφενός τα εργαστήρια και τις υποδομές αφετέρου "την διαφορά της εκπαίδευσης", ενώ σημείωσε ότι από το Σεπτέμβρη θα υπάρχει πρόβλημα εργαστηρίων και όχι το επόμενο εξάμηνο. Απευθυνόμενη δε στον πρόεδρο του ΤΕΙ, του είπε: "Αν θεωρείτε ένα ΤΕΙ μαγαζάκι, θα έπρεπε να απομακρυνθούν κάποιοι από αυτές τις θέσεις".

Στα όσα προηγήθηκαν έσπευσε να δώσει απαντήσεις ο κ. Κόκκορας, ο οποίος υπογράμμισε ότι "η διοίκηση του ΤΕΙ Λάρισας δεν δημιούργησε κανένα πρόβλημα", όπως και ότι το θέμα των μετατάξεων αφορά την Πολιτεία, οπότε "δεν μπορεί να μεταφέρεται σε μένα η έλλειψη υπευθυνότητας". Και συνέχισε λέγοντας: "Υπάρχει μια επιμονή και από τον κ. Αγοραστό και από όλους, ότι δεν πρέπει να φύγουν από εδώ Τμήματα. Σας εξήγησε και ο Σδρόλιας ότι ο Πρόεδρος δεν αποφασίζει, αλλά συνολικά η Διοίκηση. Η δικιά μου πρόθεση είναι δευτερεύουσα. Δεν έχουμε κανένα θέμα απομάκρυνσης των τμημάτων και αυτό που συζητήθηκε έγινε γιατί δεν είχαμε το προσωπικό. Αν μπει θέμα, θα είναι της συνέλευσης του ΤΕΙ. Δεν είναι στις προθέσεις μας να κάνουμε κάτι στο άμεσο μέλλον, επομένως δεν έχουμε λόγο να συζητάμε θέμα απομάκρυνσης. Δεν υφίσταται τέτοιο θέμα".

Κληθείς δε, να καταθέσει την προσωπική του άποψη είπε: "Η δική μου προσωπική άποψη δεν υπάρχει. Γιατί έχω ομόφωνα συνταχθεί με προέδρους ΤΕΙ, η Πολιτεία να δει το θέμα συνολικά για όλα τα Τμήματα. Θα ήταν λάθος, δεν έχω τα δεδομένα. Αυτή τη στιγμή δεν έχουμε τέτοιο θέμα, γιατί το συζητάμε και γιατί του δίνετε έκταση;"

Όσο για την πρόταση περί διεκδίκησης νέου Τμήματος είπε: "Δεν είναι ρεαλιστικό θέμα η διεκδίκηση νέας σχολής".





Πυρ και μανία





Εκείνο που προκάλεσε πολλές φραστικές επιθέσεις ανάμεσα στους παριστάμενους, τον πρόεδρο του ΤΕΙ και τον προϊστάμενο του ενός Τμήματος, ήταν η απαίτηση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ κ. Χρήστου Μαγκούφη να του δώσει ο κ. Κόκκορας, ένα έγγραφο στο οποίο να αναφέρονται οι ανάγκες των δυο Τμημάτων για εκπαιδευτικό προσωπικό. "Δεν υπάρχει τέτοιο έγγραφο δεν υπάρχει. Δεν θα σας το στείλω. Τα έγγραφα που έχουμε στείλει όποιος θέλει μπορεί να τα ζητήσει. Εγώ δεν θα καθίσω να σκεφτώ και να αναφέρω τα ακριβή χαρακτηριστικά των θέσεων", είπε ο κ. Κόκκορας και προκάλεσε ένταση. Ο κ. Αγοραστός, έσπευσε να ρίξει τους τόνους λέγοντας ότι το ζητούμενο είναι να υπάρξει απόφαση για την μη απομάκρυνση των τμημάτων από τα Τρίκαλα, ωστόσο ο κ. Κόκκορας απάντησε: "Μου ζητάτε να δεσμευτώ για κάτι που δεν μπορώ". Ο κ. Τσιάρας απευθυνόμενος στον πρόεδρο του ΤΕΙ, τον κάλεσε να είναι ξεκάθαρος, λέγοντας μάλιστα ότι "αν το αφήνετε και αιωρείται, σαφώς και το ΤΕΙ είναι στον αέρα", ενώ ο κ. Βαβύλης, επανέφερε το θέμα του προσωπικού, λέγοντας ότι θα έπρεπε να είναι αναρτημένο στο διαδίκτυο το έγγραφο με τις ελλείψεις προσωπικού. "Δεν είναι το μαγαζάκι μας, όπως είναι του κ. Κόκκορα το μαγαζάκι σας το ΤΕΙ Λάρισας", είπε ο κ. Βαβύλης και αμέσως πήρε το λόγο ο κ. Μαγκούφης, ο οποίος απευθυνόμενος στον κ. Κόκκορα του είπε: "Έχετε χούι, εγώ δεν είμαι κότα κ. Κόκκορα και ούτε το ΤΕΙ κοτέτσι και λυπάμαι για την δικτακτορική συμπεριφορά σας". Στο ίδιο ύφος μίλησε και στον κ. Σδρόλια που αρνήθηκε να δώσει το έγγραφο, οπότε τον αποκάλεσε "κότα".

Μετά τους χαρακτηρισμούς για κότες και κοτέτσια, άπαντες ξεσηκώθηκαν και φώναζαν προς τον κ. Κόκκορα, ωστόσο ο ίδιος αποχώρησε από την αίθουσα της σύσκεψης, σα να μη συμβαίνει τίποτα.



Της Μαρίας Ξηντάρα- Τρικαλινά Νέα

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ!
Μην χρησιμοποιείτε κεφαλαία και κατά προτίμηση ούτε Greeklish! Επίσης για να μπορείτε να συζητείται πιο εύκολα αποφύγετε την επιλογή Ανώνυμος και κάντε χρήση της επιλογής Όνομα/Διεύθυνση url

Κακόβουλα σχόλια, υβριστικά, spam ή που θίγουν πρόσωπα θα ΚΑΤΑΡΓΟΥΝΤΑΙ χωρίς καμία προειδοποίηση!

Διαβάστε τους όρους χρήσης του blog εδώ

.