13.11.10

Λουκέτο βάλαν 2 τμήματα του παραρτήματος Τρικάλων!!

Σε «αναστολή λειτουργίας του Παραρτήματος Τρικάλων» προχώρησαν οι σπουδαστές – Εκτάκτως συνεδριάζει τη Δευτέρα το Συμβούλιο του ΤΕΙ!!

«Λουκέτο» στα δυο τμήματα ΤΕΙ στα Τρίκαλα, που λειτουργούν ως παράρτημα του Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Λάρισας, έβαλαν οι ελλείψεις τριών (!) διοικητικών υπαλλήλων. Οι συμβάσεις του διοικητικού προσωπικού έληξαν στις 15 Οκτωβρίου χωρίς παράλληλα να ανανεωθούν ή να προσληφθούν άλλοι στη θέση τους με αποτέλεσμα να μην λειτουργούν πλέον οι γραμματείες των τμημάτων.


Ετσι οι σπουδαστές αποφάσισαν να προχωρήσουν στην «αναστολή λειτουργίας του Παραρτήματος Τρικάλων» όπως εξηγεί στην «Ε» η πρόεδρος του Σπουδαστικού Συλλόγου Μαρίσια Αρσενίδου ενώ ο πρόεδρος του ΤΕΙ Λάρισας καθηγητής Ιωάνν. Κόκκορας, μιλώντας επίσης στην «Ε» παρέπεμψε στην έκτακτη συνεδρίαση του Συμβουλίου του Ιδρύματος την ερχόμενη Δευτέρα, σημειώνοντας ότι «έχουμε ενημερώσει έγκαιρα την ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας, από τον περασμένο Ιούνιο για το πρόβλημα που αναμενόταν να δημιουργηθεί χωρίς δυστυχώς να δοθεί λύση».

Ο λόγος για το τμήμα Ανακαίνισης και Αποκατάστασης Κτιρίων (που λειτούργησε για πρώτη φορά το ακαδημαϊκό έτος 2005-2006) και για το Τμήμα Πολιτικών Δομικών Έργων (λειτούργησε πέρυσι για πρώτη φορά) που αριθμούν περισσότερους από 800 σπουδαστές συνολικά, τμήματα που συστεγάζονται σε πρώην λύκειο (πολυκλαδικό) των Τρικάλων. Η «μοίρα» των νεοϊδρυθέντων τμημάτων, όπως και όλων των τμημάτων ΤΕΙ και ΑΕΙ που ιδρύθηκαν χωρίς να αντιμετωπιστούν νωρίτερα τα προβλήματα υποδομής, ήταν προδιαγεγραμμένη καθώς είναι γνωστό ότι η απόφαση των εκάστοτε ηγεσιών του Υπουργείου Παιδείας για τη δημιουργία νέων τμημάτων δεν εξυπηρετούσε την τριτοβάθμια εκπαίδευση και τα ιδρύματά της παρά μόνο ανάγκες των κομμάτων, ψηφοθηρικού χαρακτήρα. Ετσι μετά τη δημοσίευση των ΦΕΚ για την ίδρυση των Τμημάτων, πρυτανικές αρχές ή διοικήσεις των ΤΕΙ σε συνεννόηση με τους τοπικούς δημάρχους και νομάρχες αναζητούσαν λύσεις για τη στέγαση των τμημάτων και στη συνέχεια βρισκόταν προσωρινές λύσεις για την επίλυση των εκπαιδευτικών θεμάτων (ωρομίσθιοι εκπαιδευτικοί ή εκπαιδευτικοί με το ΠΔ 407) ή των διοικητικών θεμάτων (συμβασιούχοι διοικητικοί υπάλληλοι) για τη στελέχωση των γραμματειών των τμημάτων αυτών. Για εργαστήρια, αμφιθέατρα, βιβλιοθήκες ούτε λόγος…


Στο πλαίσιο της δημοσιονομικής πολιτικής λοιπόν δεν γίνονται νέες προσλήψεις συμβασιούχων, ούτε και παραμονές των εκλογών στην Τοπική Αυτοδιοίκηση με αποτέλεσμα, τα δυο τμήματα του παραρτήματος Τρικάλων να μην διαθέτουν πλέον διοικητικό προσωπικό. «Στην τελευταία μας συνέλευση, εξηγεί στην «Ε» η Μαρ. Αρσενίδου, αποφασίσαμε την αναστολή λειτουργίας του παραρτήματος καθώς δεν λειτουργούν πλέον οι γραμματείες και δεν μπορούν να εκδοθούν βεβαιώσεις σπουδών, κάρτες σίτισης, πάσο, όσα τέλος πάντων χρειαζόμαστε. Τους δώσαμε περιθώριο χρόνου να βρούνε μια λύση μετά τη δημιουργία του προβλήματος με τους 3 συμβασιούχους, λύση δεν δόθηκε και πλέον δεν γίνονται μαθήματα» καταλήγει η κ. Αρσενίδου.

Στην ανακοίνωση του Σπουδαστικού Συλλόγου των Τρικάλων σημειώνεται πως:

 «με ομόφωνη απόφαση του Συλλόγου Σπουδαστών (Διοικητικό Συμβούλιο στις 19-10-2010) αναστέλλεται η λειτουργία του Παραρτήματος Τρικάλων. Η βασική αιτία που οδήγησε το Σύλλογο στην απόφαση αυτή είναι η έλλειψη Διοικητικού Προσωπικού, κατάσταση που εντάθηκε από τις 15 Οκτωβρίου 2010. Υπεύθυνοι για την κατάσταση αυτή είναι τα Υπουργεία Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων και Οικονομικών, αφού δεν επιτρέπουν την έγκριση και νόμιμη διάθεση των αναγκαίων οικονομικών πόρων του ΤΕΙ Λάρισας για την πρόσληψη διοικητικού προσωπικού. Στην ενέργεια του Συλλόγου εκφράζεται η αμέριστη συμπαράσταση του μόνιμου και έκτακτου εκπαιδευτικού προσωπικού καθώς και η στήριξη από την πλειονότητα των πολιτειακών αρχών της πόλης και του νομού. Η παύση της αναστολής θα λάβει χώρα με την οριστική επίλυση του προβλήματος»,
καταλήγει η ανακοίνωση του Συλλόγου Σπουδαστών.
ΕΚΤΑΚΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ!
«Έχουμε ενημερώσει έγκαιρα την ηγεσία του υπουργείου Παιδείας, σημειώνει ο κ. Κόκκορας, από τον περασμένο Ιούνιο για το πρόβλημα που αναμενόταν να δημιουργηθεί με τους 3 συμβασιούχους χωρίς δυστυχώς να δοθεί λύση. Εμείς προσλήψεις δεν μπορούμε να κάνουμε, τους ζητήσαμε να προσλάβουν άλλους υπαλλήλους έστω με ΙΔΟΧ αφού δεν μπορούσαν να ανανεώσουν τις συμβάσεις. Τους το ζητήσαμε έγκαιρα για να προλάβουμε να τους εκπαιδεύσουμε αλλά δεν μας απάντησαν. Την ερχόμενη Δευτέρα πάντως θα συνεδριάσει εκτάκτως το Συμβούλιο του ΤΕΙ για να συζητήσουμε το θέμα της λειτουργίας του παραρτήματος Τρικάλων» καταλήγει ο κ. Κόκκορας.
Β. ΚΑ
ΚΑΡΑΣ-Εφημερίδα Ελυθερία

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ!
Μην χρησιμοποιείτε κεφαλαία και κατά προτίμηση ούτε Greeklish! Επίσης για να μπορείτε να συζητείται πιο εύκολα αποφύγετε την επιλογή Ανώνυμος και κάντε χρήση της επιλογής Όνομα/Διεύθυνση url

Κακόβουλα σχόλια, υβριστικά, spam ή που θίγουν πρόσωπα θα ΚΑΤΑΡΓΟΥΝΤΑΙ χωρίς καμία προειδοποίηση!

Διαβάστε τους όρους χρήσης του blog εδώ

.